Rueff tekniği ile "kazasız" kurban kesimi

Kurban edilecek hayvanların yatırılmasında kullanılan "rueff tekniği", Kurban Bayramı'nda istenmeyen görüntülerin önüne geçilmesini sağlıyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlıkların bilinçsiz yatırma tekniklerinin üzücü kazalara sebebiyet verebildiğini söyledi.

Hayvana yaklaşırken onu kızdıracak davranışlardan kaçınılması gerektiğini dile getiren Yıldız, kurbanlığın ürkütülmemesinin önemine dikkati çekti.

Yıldız, kurban edilecek hayvanın sağlam bir yere ip ya da zincirle bağlanması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hayvanı yatırmaya niyetlenen kişinin çevik olması lazım. Yaşı ilerlemiş olan bir insanın bunu yapması doğru değil. Hayvanın önce boynuzlarının bağlanıp kör bir düğüm atılması gerekiyor. Hayvana sert ve kötü davranılmaması lazım. Özelliğini kaybetmiş ipler kopabildiği için kullanılmamalı. 8 ila 10 metre uzunluktaki ipi hayvanın göğüs kafesine doğru uzatarak, alttan çevirip hareketli bir düğüm gerekiyor. Aynı düğümün göğüs kafesi ve karın boşluğunda da oluşturulması şart. Bu 'rueff tekniğiyle' ip çekildiği zaman hayvan ne kadar büyük olursa olsun mutlaka yatacaktır. Ancak ipin sağlam olması çok önemli." 

Yöntem doğru uygulandığı takdirde herhangi bir kazanın oluşmayacağına işaret eden Yıldız, "Teknik üç hareketli düğümden oluşuyor. Bu çok etkili bir yöntem. Rueff tekniğiyle yüzde 95 oranında kaza oluşmaz. Çok rahat sağlıklı bir şekilde ve yaralanmadan hayvanı bu teknik ile yatırabilirler. Bu fakültelerde öğrencilere öğretilen bir yöntem" ifadesini kullandı.

Rueff tekniği ile "kazasız" kurban kesimi
Rueff tekniği ile "kazasız" kurban kesimi
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
f4dceaeef2a5f7d6b7d76e3e4b34d5b5@