SAÜEAH başta olmak üzere merkezdeki hastanelerde yoğunluğu azaltmak adına ilçe hastanelerinin güçlendirilmesine önem verdiklerini dile getiren Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, “Elimizdeki hekimleri en iyi şekilde çalıştırmak istiyoruz.” dedi.
Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde bulunan sağlık tesislerinin yönetici ekim ayı toplantısında bir araya geldi. Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlamın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, İdari Hizmetler Başkan V. Dr. Hasan Bektaş, Tıbbi Hizmetler Başkan V. Opr. Dr. Özcan Öktem, Mali Hizmetler Başkan V. Ahmet Kemiksizoğlu da hazır bulundu. Geyve Devlet Hastanesi yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda hastaneyle ilgili sunumu kısa bir süre önce Geyve Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden Toyota-SA Acil Yardım Hastanesi Başhekim Vekilliği’ne atanan Uz. Dr. Semih Songür yaptı.
Güneyin Yükünü Alacak
Geyve Devlet Hastanesi’nin 42 yıllık eski hizmet binasının yerine geçtiğimiz yıl 40 yataklı yeni hizmet binasının inşaatının yüzde 70 oranında tamamlanma aşamasına geldiğini dile getiren Songür, yeni binanın resmi teslim tarihinden önce bitirilerek hizmete gireceğini kaydetti. Yeni hastane binasında 6 yataklı 1. Basamak Yoğun Bakım Bölümü’nün de yer alacağını belirten Songür, tam donanımlı 2 ameliyathanenin de hizmet vereceğini söyledi. Geyve Devlet Hastanesi’nin sadece ilçeye değil bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu ifade eden Songür “Yeni hastanemizle birlikte daha da güçlenerek Güneyin sağlık alanındaki yükünü almak istiyoruz.” dedi.
Poliklinik Hizmetleri
48 bin nüfuslu Geyve’de 2015 yılında toplam 178 bin 453 kişiye poliklinik hizmeti verdiklerini kaydeden Songür, 2016’nın ilk 6 ayında ise toplam poliklinik sayısının 97 bin 18 kişiye ulaştığını belirtti. Rakamlara bakıldığında Geyve’de ortalama bir kişinin dört kez poliklinik hizmeti aldığını dile getiren Semih Songür, 2015’te yatan hasta sayısı bin 106 iken 2016’nın ilk 6 ayında ise bu rakamın 506 olduğunu ifade etti.
Hizmetleri Anlattı
Hastanede ortopedi, genel cerrahi, KBB, üroloji, göz alanında 2015 yılı itibariyle bin 412 ameliyat gerçekleştirirken 2016’nın ilk 6 ayında toplamda 577 ameliyat yapıldığını belirten Songür “Hastanemizde 5 yataklı Hemodiyaliz Servisi bulunuyor. Burada 18 hastaya haftanın 6 günü hizmet veriyoruz. Tüm diyaliz hastalarımıza Taraklı, Pamukova, Göynük ve köyler dahil taşıma hizmeti veriyoruz. Hastanemizde 1 adet araç, 1 sağlık personeli ve 1 yardımcı personel ile hafta içi günlerde evde sağlık hizmeti veriliyor. Yine hastanemizde 1 adet endoskopi cihazı bulunmakta olup hastalar il merkezine gitmeden çok kısa sürede bu hizmetten faydalanmakta.” diye konuştu
İlçe Hastaneleri Önemli
Semih Songür’ün sunumunun ardından konuşan Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, ilçe hastanelerin güçlendirilerek Sakarya üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Yenikent ve Toyota hastanelerindeki yoğunluğu azaltmak istediklerini dile getirdi. Bu doğrultuda imkanlar zorlanarak personel dağıtım cetvelindeki (PDC) hekimlerin ihtiyaç görülen ilçelerde görevlendirildiğini kaydeden Sağlam “İlçe hastanelerimizde eksikliği hissedilen branşlarımıza imkanlar dahilinde takviyeler yapılıyor. Bizler tüm hastanelerimizi hekimle doldurmak isteriz ancak Bakanlığımızın takdiriyle ilimize gönderilen hekimlerimizin oranı bunu mümkün kılmıyor. Elimizdeki hekimleri en iyi şekilde çalıştırmak istiyoruz. İlçe hastanelerimizin güçlenmesi merkezdeki hasta yoğunluğunun azalması açısından son derece önemli.” diye konuştu.