Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2017-2018 yıllarına ilişkin bütçe tasarılarının da görüşüldüğü toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Suriye’nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere karşı yapılan saldırıları lanetlediğimizi belirtmek isterim. Biz kardeşlerimizin yanındayız. Devletimizin de bu konuda gerekli tedbirleri alıyor” diye konuştu.
Ardından meclis gündemine geçildi. Büyükşehir meclisi 3 maddeyi de oy birliği ile kabul etti. Bütçe kararnamesinin hazırlanmasında emeği geçen komisyon üyelerine teşekkür eden Başkan Toçoğlu, 450 milyonluk 2016 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi. Toçoğlu, “Şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz. 2016 yılı bütçemizi belirledik. 450 Milyonluk bütçemizin şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Meclis ikinci birleşiminin ardından SASKİ Olağan Genel Kurulu’na geçildi. 2016 yılı su tarifeleri ile gelecek yıllara ait bütçe tasarılarının görüşüldüğü toplantıda şehir genelinde devam eden çalışmalarla ilgili sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Devam eden 300 milyonluk yatırımımız var. 2015 - 2019 yılları arasında şehrimize 940 milyonluk yatırım yapmış olacağız.
Tüm bu projelerin mühendislik analizleri yapılmış ve entegresi düşünülmüştür” diye konuştu.
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, “Şehrimizin kuzeyi için başlattığımız Çamdağı Baraj projesinde sona doğru geldik. İnşallah bölge için 35 milyon metreküplük içmesuyu kaynağı oluşturacağız. Bölgenin 50 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Aynı zamanda Darıçayırı Barajı projesi için de planlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu projelerin yanı sıra Türkiye’de ilk kez taşınabilir içmesuyu deposu uygulamasını başlattık. Mahallelerimizin ihtiyacını kısa süre içerisinde karşılıyoruz” dedi. Su kalitesi takibinde de Türkiye’ye örnek çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Su kalitesi ile ilgili Bakanlığımızın belirlediği kriterler var. Sapanca Gölü’nde zaman zaman siyanotoksin sorunu yaşanıyordu. Biz sorumluluğumuz gereği 2006 yılında gerekli adımları attık. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisini bu görüşle inşa ettik. Arıtma teknolojilerimizde ilave önlemler aldık” diye konuştu. Rüstem Keleş’in sunumunun ardından Genel Kurul gündemine geçildi ve ilk 5 madde oy birliği ile kabul edildi. 6 ve 7. maddeler Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken Genel Kurulun 27 Kasım Cuma günü saat 14.00’da toplanmasına karar verildi.