Sakarya GİAD Başkanı canlı yayına konuk oldu

Sakarya Genç İş Adamları Derneği (SakaryaGİAD) Başkanı Gökhan Korkmaz Bloomberg HT kanalında yayınlanan “Çıkış Yolu” programına konuk oldu.

Gündüz kuşağında ilgi ile izlenen programda Başkan Korkmaz, 40 dakika süren canlı yayında Sakarya’yı ve iş camiasını anlattı.

Sami Altınkaya’nın Bloomberg HT kanalındaki ‘Çıkış Yolu’ programının konuğu olan SakaryaGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Korkmaz; yayında şunları söyledi:

“Türkiye’nin dört bir yanı birbirinden güzel ve değerlidir. Bütün illerimizin de bir değeri vardır. Ancak Sakarya’nın bizler içinde Sakarya’lı olmamız sebebi ile de biraz daha gönlümüzde farklı bir yeri var. Sakarya lokasyonu gereği her yönüyle Türkiye’nin özel illerinden biridir. Biz Sakarya’yı çok önemsiyoruz. Bu sebeple de gençler bir arada buna katkılar sağlamak için Sakarya’da gayret gösteriyoruz. Şuan en çok ihtiyaç duyduğumuz şey enerjiye, heyecan. Bizde bu heyecanı uzun süreden beri gerek ilimizde, gerek bölgemizde, gerek konfederasyonumuzda Genel başkanımızın da katkılarıyla da tüm Türkiye’de vermeye çalışıyoruz. Gençlerin önemli bir konumu var burada. Sakarya için de bizler genç iş camiası olarak, sanayi şehir gibi gözüken ancak tarımı önemsediğimiz Sakarya’mızın turizmine kadar her noktasına değinmeye çalışıyoruz. Buna yönelik gayretimiz sonsuz devam edecektir.”

“Sakarya Otomotiv Üretim Merkezi Olmalı”

“Sakarya ekonomi şehri diyoruz. Sakarya’da bildiğimiz 1., 2., 3. Organize sanayi bölgelerimizde bir çok ulusal yatırımcı büyük firmalar var” diyen Korkmaz; “Ancak bununla sınırlı değil Sakarya. Sakarya her daim iş camiasının göz bebeği konumunda lokasyonu gereği de. Çünkü lojistik sıkıntımız yok, istihdam sıkıntımız yok, iş gücü sıkıntımız yok, Sakarya Üniversitesi gibi önemli bir faktörümüz var sürekli sanayiyi destekleyen çalışmalar yapıyor. Yatırımcının gelebileceği bir şehirdir, biz bununla beraber Ferizli’de Karasu karma OSB’lerimiz var, ihtisas OSB’lerini önemsiyoruz mobilya ve makine ihtisas OSB’lerimiz Kaynarca bölgemizde var. Yani 10’a yakın OSB oluşuyor Sakarya’da. O zaman bizler de Sakarya bir yatırım şehridir diyebiliriz. Burada ticaret ve sanayi odası başkanımız Sn. Mahmut Kösemusul’da büyük gayret gösteriyor, sürekli dile getiriyor ki Sakarya’nın otomotiv üretim şehri olması konusunda ilimiz ciddi bir gayret gösteriyor. Gerek yerel yöneticilerimiz, gerek belediye başkanımız, gerek valimiz ile Sakarya’nın birçok noktası otomotivi de destekliyor. Otomotiv demek de ciddi bir yan sanayi demek, ciddi bir istihdam demek yani Sakarya’da her sanayi oluşabilir. Birde tarıma dayalı sanayiye eğildik mi bu da üretim harici paketleme tesisleri olabilir, farklı üretimler olabilir, Sakarya muhteşem bir sanayi şehir haline gelecektir. Buna yönelik çalışmaları destekliyor ve Türkiye’nin geleceğinde önemli katkılar sağlayacak bir şehir olan Sakarya’da ekonomi tabanlı bir sivil toplum kuruluşu olarak derneğimizde bunu destekliyor.”

“Sanayici için birçok avantaj Sakarya’da mevcut”

Sakarya’da sanayinin gelişmesinde Sakarya Üniversitesi'nin de katkısının çok yüksek olduğunu dile getiren Korkmaz; “Sakarya Üniversitemiz içerisinde kurulu Teknokent yapısı ve benzer çalışmalar yatırımcı firmaların AR-GE’si için önemli bir velinimet. Bu teknoloji AR-GE’leri Teknokent’de geliştirilebiliyor ve yatırımcı içinde ciddi bir katkısı var. Bu çalışmalarda firmalara KDV muafiyetleri gibi birçok katkıları var. Biz sanayi firmalarının teknolojilerini geliştirmeleri hususunda üniversitemizin de desteklemesi ile bu gelişime ayak uydurduğumuzu düşünüyoruz. 3+1, 7+1 programları dahilinde, 2 yıllık ve 4 yıllık eğitimin son bölümünde öğrencilerimiz sanayi de çalışıyor, tecrübe ediniyorlar ve iş hayatını öğreniyorlar. Bizde stk olarak ne katkı sağlayabilir dediğimiz zaman Sakarya bölgesinde birçok davet, seminer de katıldığımız programlarda öğrencilerimiz ile bir araya gelerek, eğitimini sürdürürken iş camiası ile iç içe olmalarını sağlamaya gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimiz eğitim hayatı boyunca kendi iş dallarında ki firmalarda çalıştıkları sürece aslında CV’lerinde dolduramadıkları iş tecrübesi kısmını anlatabilir hale geliyorlar ve mezun olduklarında avantajlı oluyorlar. Bu hususa da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Burada sayın genel başkanımız Erkan Güral başta olmak üzere konfederasyonumuz yönetim kurulunda da buna bağlı çalışmalar sürdürülüyor. Yakın zamanda bunları geliştireceğiz ve zamanla üniversitelerimizin camiamız ile bağlantısını da artıracağız. Öğrencilerin iş camiası ile iç içe olmasını sağlayacağız. Öğrencilerimizin iş olanaklarına katkı sağlayacak güzel proje çalışmalarımızda var.”

''Sinerji Grubu ve STK birlikteliği ile şehrimize katkılar sağlıyoruz''

Sakarya’da sivil toplum kuruluşlarının da bir arada olduğu bir sinerji grubunun olduğunu dile getiren Korkmaz; “Sakarya Üniversitesi tarafından da destekleniyor. İlimizin tüm STK’ları kurumları bir arada sürekli bir ortak akıl oluşturmaya ve bölgeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunun içerisinde sürekli düzenlenen SAGİF istihdam fuarları da var. SakaryaGİAD buralarda her zaman yerini aldı. Bu senede SAGİF fuarında açtığımız standımızda 200’ün üzerinde iş başvurusunu aldık. Hem üyelerimize, hem de üye yakınlarımız iş camiamıza bunları ilettik. İşsizliğin çözümüne karşı buna da katkı sağladık. Ayrıca kurulduğumuz günden bugüne birçok sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdik. Asıl hedefimiz şimdi başlıyor ve SakaryaGİAD’a kazandırdığımız idari ofislerimizde üyelerimizin iş camiası içerisinde gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimleri de düzenleyeceğiz. Kişisel gelişimden finans eğitimlerine birçok önümüzde programımız var. Gençlerin iş camiasında daha eğitimli, kendini yetiştirmiş olmasını istiyoruz.” dedi.

“Sakarya yatırım şehridir”

Başkan Gökhan Korkmaz; “Şuan İhracatta 7. Sıralardayız. Aylık 450milyon dolar gibi, yıllık 5 milyar dolar gibi bir ihracaat hacminden bahsediyoruz. Biz Sakarya’yı sevdirebilirsek, Sakarya’ya yatırımcı çekebilirsek bu rakamların çok daha üzerine çıkacağız. Bu da nedir Sakarya’nın hizmet alması ve gelişmesidir, istihdamdır, mutluluktur, insanların yüzünün gülmesidir. Biz iş adamları olarak Sakarya’nın yatırım şehri olduğunu dile getireceğiz. Karadeniz’imizden Sapanca gölümüze, Geyve Pamuokova bölgesi ki bende Geyveliyimdir, tarımımızdan organizelerimize her şeyi sizinle sohbet ettik ki biz Sakarya’ya ne kadar insan çekebilirsek o kadar daha memnun olacağız.” dedi.


İşte o yayın:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
d8a17958364e72b2012923f5ee09f359@