Sakarya Halkına Duyarlılık Çağrısı Yaptı

Sakarya Düşünce ve Eylem Platformu Başkanı Abdullah Alıcı, Sakarya’daki tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, halkı ilimizin sorunlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Alıcı, “Gelin bu kentin sorunlarını el ele vererek birlikte çözelim” dedi.

Platformun oluşum süreci hakkında bilgiler veren Alıcı, “Altyapı hazırlığı çok öncelere dayanıyor..Sakarya kültürel yönden zengin bir yer..Bizler de bu kentin suyunu içen insanlar olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve sosyal hizmet ortaya koymak adına bu platform için yaklaşık 7 ay önce kolları sıvadık…” şeklinde konuştu.

“Bu çalışmanın bir temeli var. 7 aydır bu temeli oturtmak için uğraştık. Sık sık bir araya geldik. Misyonumuz ne olmalı,  hedeflerimiz ne olmalı, hangi sahalarda şehrin hizmete ihtiyacı var onları tespit ettik. Platformun adını bile çok tartıştık...Sakarya Düşünce ve Eylem Platformu böylece doğmuş oldu” diyen Başkan Alıcı, “Güzel bir yol haritası çıkarmaya gayret ettik. Bizi anlayan dostların sayesinde büyümek ve ilerlemek istiyoruz. Halkla beraber hareket etmek ve onlar için çalışma yapmak istiyoruz” dedi.

Böyle Bir Oluşuma Niçin Gerek Duydunuz?

 “Sakarya’da böyle bir oluşuma niçin gerek duydunuz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Alıcı, şunları söyledi: Sakarya’nın coğrafi güzellikleri, kültürel zenginliği, ekonomik potansiyeli ve sosyal hayatı çok daha güzel olabilir. Gördüğümüz eksiklikler var. Herkes üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor. Ama yeterli gelmiyor. Ana başlıklar olarak çalışma alanlarımızı şöyle belirledik; kent ve çevre, toplum sağlığı, eğitim kültür ve sanat, sosyal duyarlılık, yerel ekonomi ve kalkınma…”

Çoğu Tabela Dernekçiliğinden Öteye Gidememiş

Abdullah Alıcı, “Sakarya’daki sivil toplum örgütleri, kamu kurum ya da kuruluş yöneticileri üzerlerine düşen görevleri tam olarak yerine getiremiyor mu da böyle bir oluşuma gerek duyuldu?” şeklindeki bir başka soruyu da şöyle yanıtladı: “Tüm sivil toplum kuruluşlarının mutlaka önemli görevler yaptığını biliyoruz, kimseyi peşin hükümle suçlamak istemiyoruz ama, bazı eksiklikler gördük. Kültür derneklerini ziyaret ettim. Fikirlerini aldım. Sorunları öğrendim. Duyarlılığım gereği sorunlara kayıtsız kalamazdım. Kültür derneklerinin ekonomik sıkıntıları var. Çoğu tabela dernekçiliğinden öteye gidememiş..Ben sivil toplum örgütlerinin şehrin yönetiminde çok fazla ağırlığının olduğunu söyleyemem. Şehir eşrafının sözünün geçerli olmadığını gördüm. Şehir eşrafı, bu şehre düşünce ve fikir boyutunda katılmalılar”. 

Eyleme Geçirilmesini Hedefliyoruz

Platformda Sakarya Üniversitesi öğretim görevlileri, işadamları, doktorlar, yöre kültür dernekleri yöneticileri ve şehir eşrafından ileri gelen isimlerin yer aldığını hatırlatan Alıcı, yönetim, denetim ve danışma kurullarında görev alan isimleri de sıraladı. 

“Bu platform, sadece düşünce boyutunda kalmayıp eyleme geçebilecek mi?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Alıcı, “Platformun adının düşünce platformu olması önerilmişti, eylem kelimesini ekledik, çünkü düşündüklerimizin eyleme geçirilmesini hedefliyoruz” dedi.

Emniyete Teşekkür

Sakarya Emniyetinin uyuşturucu şebekesini çökertmesinin büyük başarı olduğunu dile getiren Alıcı, şöyle konuştu: “Toplum sağlığı politikalarımız içinde uyuşturucuyu ön plana aldık..Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele edilmesi cümlesini hedeflerimiz arasına koyduk. Emniyet mensuplarına şebekeyi çökerttikleri için minnettarız. Uyuşturucuyla mücadele konusunda onlara destek vermeyi düşünüyoruz. Emniyet görevlilerine teşekkür ziyareti ve planlıyoruz. Emniyet kuvvetlerinin morale ve halkın desteğine de ihtiyacı var”.

Programda, Sakarya’nın önemli sorunlarını da sıralayan Alıcı “Deprem yaraları ve orta hasarlı binaların durumu, Sapanca Gölü meselesi, Sakarya Nehrindeki kirlilik, balık ölümleri gibi sorunlar Sakarya’nın önemli sorunlarının başında yer alıyor” dedi. 

Sakarya Halkından Neler Bekliyorsunuz?

“Sakarya halkından neler bekliyorsunuz? şeklindeki soruya Alıcı’nın yanıtı da aynen şöyle oldu: “Duyarlılık küçük şeylerden başlıyor..Örneğin, evimizin önünü temizleyerek, çevreye zarar verenleri uyararak işe başlayabiliriz. Yani küçükken duyarlı olmak gerek. Büyük sözler ve vaadler söylemek istemiyoruz ama, elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek istiyoruz..Biz duyarlı olursak zaten kamu kurum ve kuruluşları da duyarlı olur…Her alanda toplumun bu işin arkasında olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum”

15 yıl önce
Oratint Sakarya Yetkili Bayi
Sakarya lise kitapları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
4f0ac9c451c2482a69d68dd1bc5664f5@