Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği'nden açıklama

Ayağındaki nasırı aldırmak için gittiği doktorun enfeksiyon kapan ayağına çamaşır suyu ile tedavi önerdiğini iddia ederek, ayağının kangren olduğunu ifade eden 38 yaşındaki Filiz Taşkın’ın durumuyla ilgili Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, hastanın hastalık geçmişine bakıldığında yaklaşık 10 yıldır Tip 1 şeker hastası olduğu belirtilerek, hastanın Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğine nasırla ilgili değil şeker hastalığına bağlı ayağında yaşanan sorunla ilgili başvurduğu kaydedildi. Yapılan incelemede, hastanın tıbbi olarak ayağını kaybedeceğinin doktoru tarafından kendisine söylendiği ancak buna rağmen yaşının genç olması ve aktif olarak hayatını mümkün olan şartlarda sürdüre bilmesi için tıbbi müdahalelerde bulunulduğu belirtilirken, hastanın ilerleyen zaman içerisinde ayağını tarak kemiği altından kesilmesinin kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

Sakarya KHK’dan yapılan açıklama şu şekilde : “22 Şubat 2017 tarihinde SAÜEAH Plastik Cerrahi Kliniğine ayağında çıkan nasırla ilgili başvuran Filiz Taşkın isimli hastanın 10 yılı aşkın süredir Tip 1 şeker hastalığına bağlı diyabet olduğu, anamnezinde mevcuttur. Hastanın asıl şikayetinin nasır değil diyabetik ayak şikayeti olduğu anlaşılmıştır. Hastanın ayak kemiklerinde şeker hastalığı nedeniyle iltihap oluştuğu tespit etilmiş olup, yapılan muayenesinde ayağındaki dolaşım bozukluğu ve nasır bölgesinden gelen akıntıdan da anlaşılacağı üzere ayağın tıbbı olarak tarak seviyesinden kesilmesi gerektiği hastaya söylenmiştir. Buna rağmen hastanın genç olması ve aktif olması nedeniyle ilgili hekim tarafından tedavisi tıbbi olarak nerdeyse imkansız kabul edilen osteomiyeliti için debritmanlar lokal tedaviler yapılmıştır. Bu tedavilerin hepsi tıbbı olarak kabul edilen tedavi yöntemleridir. Diyabetik ayak tanısı alan şeker hastalarında aynı zamanda böbrek yetmezliği de mevcuttur. Bundan dolayı ilgili hekim tarafından hastaya sistemik değil lokal tedavi tercih edilmiştir. Hastaya da diyabetik ayağın eninde sonunda amputasyona kesilmeye gideceği söylenmiştir. Buna rağmen hasta, kesilecek ayağı ve parmağı üzerinden ilgili hekime suçlamada bulunmuştur. Her diyabet hastasına eğitim verildiğinde osteomyelit gelişmiş diyabetik ayağın tedavisinin nerdeyse imkansız olduğu ve kesilmeye gideceği söylenmektedir. Hastanın ayağını mümkün olduğunca kullanabilmesi için yapılması gereken tedaviler sürmektedir.”

Nasırlı parmağını çamaşır suyuna sokunca kangren oldu haberi için tıklayın

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği'nden açıklama
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
fe4c348861443b213e40f6df40886bc9@