Sakarya, sağlıkta ne durumda?

Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, sağlıkta yeni yönetim sistemiyle birlikte genel sekreterliklerin kapanacağını belirterek, beş yıl önce kurulan genel sekreterlik bünyesindeki kamu hastanelerinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğine (Sakarya KHB) bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri her ay düzenledikleri aylık olağan değerlendirme toplantısını Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sedat Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Sakarya KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Hasan Bektaş ile Mali Hizmetler Başkan V. Sedat Kaya’da hazır bulundu.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Toplantının ilk bölümünde Başhekim Uz. Dr. Sedat Aydın, Hendek Devlet Hastanesi’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık yönetiminin tek çatı altına toplanmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerinin kapatılmasıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sağlam, sağlık yönetiminin İl Sağlık Müdürlüğü altında yeniden yapılanmasıyla özellikle il içinde personel ihtiyaçlarının zamanında karşılanmasında büyük kolaylık sağlanacağını dile getirdi. Sağlık alanında kurumlar arasındaki taleplerin karşılanmasında bürokratik sorunların ortadan kalkacağını vurgulayan Sağlam “İyi niyetle kurulmuş ancak iyi bir şekilde işletilemediği için birçok sorunu beraberinde getiren sistem yenileniyor. Bu sürçte yaşanan olumsuzluklar Bakanlığımız tarafından tespit edilerek yeni sistemde bu sorunların ortadan kalkması hedefleniyor. Ülkemiz için hayırlı oluşun.” diye konuştu.

YATAK DOLUKUK ORANINDA 11. SIRADAYIZ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini 2012 yılında kurulduğunu hatırlatan Genel Sekreter Sağlam, toplantıda beş yıllık süre zarfında Sakarya’da sağlık kuruluşlarında yapılan çalışmaları da değerlendirdi. Nitelikli yatak bakımından 89 genel sekreterlik arasında Sakarya’nın 20’inci sırada yer aldığını belirten Sağlam, hastanelerdeki yatak doluluk oranının 2012 yılında yüzde 58.2 iken bu oranın 2017 itibariyle yüzde 79.1’e yükseldiğini kaydetti. Yatak doluluk oranı bakımından da 89 genel sekreterlik arasında 11’inci sırada olduğumuzu ifade eden Sağlam yoğun bakım yatak sayılarıyla ilgili bilgi verdi.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI 201’E ÇIKTI

Erişkin yoğun bakım yatak sayısının 2012’de 67 iken 2017 itibariyle 158’e çıkarıldığını dile getiren Sağlam 35 yataklı yenidoğan yoğun bakımının yanında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü’nde 8 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi açtıklarını kaydetti. Toplanda yoğun bakım yatak sayısının beş yılda 100 yataktan 201 yatağa yükseldiğini ifade eten Sağlam, yoğun bakım yatak sayısı bakımından Sakarya’nın Türkiye genelinde 11’inci sırada bulunduğunu söyledi.

İL DIŞINA SEVKLER TAKİBE ALINDI

İl dışına hasta sevklerinin ağırlıklı olarak yoğun bakım yatak sıkıntısı nedeniyle yaşandığını dile getiren Sağlam “Hastanelerimizde yoğun bakım yatak sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar tabi ki önemli ve bu yönde çalışmaların artmasını istiyoruz. Ancak yoğun bakım hekimi, hemşiresi ve yardımcı personeli bu konuda sertifikalı uzman kadrolar. Bunların temini konusunda sorunlar yaşandığı için yoğun bakım açmak kolay değil. 112 Acil Hizmetler Merkezi tarafından yönetilen yoğun bakım hasta nakilleri sistemi ihtiyaç dahilinde hastalar için çevre illerdeki yoğun bakım yataklarını kullanıyor. Bu nedenle yoğun bakım yatak sorunu sadece bizim ilimizdeki yatak sayılarını artırmakla çözülmez. Komşu illerinde bu konuda yatak kapasitesini artırması gerekiyor.” dedi. İl dışına hasta sevki konusunda Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem başkanlığında kurdukları ekiple önemli bir başarı elde edilerek sevklerin azaldığına dikkat çeken Sağlam “Bu konuda hasta ve yakınlarının il dışı sevklerde sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu durum bizleri de üzüyor. Bizde ilimizde mevcut imkanlarımız dahilinde tedavi edilecek hiçbir hastamızın il dışına gönderilmemesi için sıkı bir denetim mekanizması kurduk. Ağustos ayında acil servislerden il dışına sadece 57 hasta gönderilerek önemli bir başarı elde edildi. Konuya duyarlılık gösteren hekimlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

SEZARYENLE DOĞUM ORANLARI DÜŞTÜ

Sezaryenle doğumun azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesiyle ilgili personel ve anne adaylarının eğitimine yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Sağlam “Tıbbi gereklilik olmadan yapılan sezaryenin anne ve bebek sağlığı bakımından yarattığı riskler birçok bilimsel araştırmayla ortaya çıkmış durumdu. Ebe ve hemşirelerimizin bu konuda eğitim güncellemeleri yapmalarının ardından hastanelerimizde gebe eğitim sınıfları kurularak anne adayları bilinçlendiriliyor. Bakanlığın hedefi il bazında sezaryen oranını yüzde 20’ye düşürmekti. Sakarya’da kamu hastanelerinde ağustos ayında primer sezaryen oranı yüzde 17’ye düştü. Bu durum hekimlerimizin, ebe ve hemşirelerimizin bu işi sahiplendiğinin ve anne adaylarını doğru yönlendirdiğinin göstergesidir. Sezaryenin azaltılması yönünde özel hastanelerimizden de aynı duyarlılığı bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Sakarya, sağlıkta ne durumda?
Sakarya, sağlıkta ne durumda?
Sakarya, sağlıkta ne durumda?
Sakarya, sağlıkta ne durumda?
KAMU HASTANELERİNDE NELER YAPILDI?

Genel Sekreter Sağlam, üç buçuk yıldır görevde olduğunu dile getirerek “Bizden önce görev yapan arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları da kurumsal olarak kendi çalışmalarımız gibi görüyoruz. Hepimiz fedakarca milletimize hizmet için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi. Toplantının son bölümünde ise hastane yöneticileriyle 2012 - 2017 yılları arasında ilimiz hastanelerinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

SAÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

KBRN Ünitesi kuruldu, Erişkin Yoğun Bakım mevcut 100 yatağa ilave olarak 2014-2017 yılları aramın 50 yatak ilave edildi. Korucuk Kampüsü’nde 5, Doğumevi Kampüsünde 6, Merkez Kampüste ise 87 yoğun bakım yatağı hizmete girdi. 8 Mart 2016 tarihinde 8 yataklı Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi açıldı. Yenidoğan Yoğun Bakımda 35 yatak kapasitesine çıkarıldı. 8 yataklı Kadın Cerrahi Kliniği Post-Op Ünitesi açıldı. TPN (Total Parenteral Nutrisyon) Ünitesi Merkez Kampüste hizmete girdi. TEE (Trans Özafageal Ekokardiyografi) Ekokardiyografi Ünitesi açıldı. Korucuk Kampüste 14 yataklı Algoloji Kliniği açıldı. 6 masalı ameliyathane birimi aktif hale getirildi. Alternatif Tıp Polikliniği açılarak Ozon tedavisi, Hacamat, Sülük tedavisi, Akupuntur tedavileri başladı. Merkez Kampüste 2. Endoskopi Ünitesi açıldı. Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi açıldı. Rop Tanı ve Tedavi Merkezi açıldı.

Robotik Cerrahi Sistemi kullanılmaya başlandı. Doğumevi Kampüsü Çocuk Servisi yatak kapasitesi 25 ek yatakla artırıldı. AMATEM Kliniği açıldı. Yoğun Bakım Hemşireliği Eğitim Programı yetkilendirmesi yapıldı. 2015 yılı itibariyle Diyaliz Ünitesi 3. Seans hasta kabulüne başladı. Organ Nakli (Karaciğer) yapılmaya başlandı. Merkez Kampüste Mahkum Koğuşu ve Polikliniği açıldı. Spor Hekimliği Polikliniği Serdivan Ek Binada hizmete girdi. SAÜEAH Bebek Dostu Ünvanı aldı. Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) açıldı. Tüp Bebek Ünitesi hizmete girdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti alımı yapılarak fizik tedavi alanında tedavi bekleyen hastaların aylarca bekleme sorunu ortadan kaldırıldı. USG Ünitesi 7 odalı yeni alana taşındı. Kan Merkezi yeni alanında hizmet vermeye başladı. Acil Servis revizyonu yapıldı. Nükleer Tıp yeni alanında hizmet vermeye başladı. İdari birim Orman İşletme Müdürlüğü alanına taşınmış ve servislerdeki doktor odaları boşaltılarak hastaneye yeni hasta odaları kazandırıldı. Doğumevi Kampüsü Çocuk Cerrahi ve Septik Servisi için ikinci ameliyathane girişi yapıldı. Korucuk Kampüsüne Arşiv yapıldı. Laboratuvar Ünitesi revizyonu gerçekleşti. Öğrenci derslikleri açıldı. Korucuk Kampüsünde 15 yataklı Palyatif Bakım Servisi açıldı. Göz ve KBB klinikleri Korucuk Kampüsüne taşındı. Onkoloji Servisi yatak sayısı 6’dan 20’ye yükseltildi. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kurumların birbiriyle iletimi sağlandı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Serdivan’da hizmet veren bir özel hastane Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Serdivan Ek Bina olarak hizmete girdi. Bilgi İşlem DISASTER (Felaket Senaryosu) Planlaması uygulandı. Kalp Merkezi açıldı. İyot Odası oluşturulması için işlemler başlatıldı. Girişimsel Radyoloji birimi kuruldu. Yara Bakım Birimi açıldı. Ayaktan Kemoterapi Tedavi Ünitesinin 30 olan koltuk sayısı 45 koltuğa çıkarıldı ve tam otomatik sisteme geçildi. SAÜEAH için HİMS 6 ile ilgili başvuru yapıldı (Enfeksiyon, Cildiye ve Nöroloji servisleri). Otopsi alanı açıldı.

YENİKENT DEVLET HASTANESİ

KBRN Ünitesi kuruldu. Erişkin Yoğun Bakımda 2014-2017 arasında 12 yatak açılarak mevcut yatak sayısı 40’a yükseltildi. Diş polikliniği revizyonu yapılarak ışınlı dolgu cihazı hizmete başladı. Ultrason ve Röntgen cihazları yenilendi. Refakatçi koltukları, acil transfer sedyeleri ve kan alma koltukları yenilendi.MR Ünitesi 24 Kasım 216’da faaliyete başladı. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kurumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Yatak doluluk oranı yüzde 50’lerden yüzde 71’lere çıkarıldı. Yoğun bakım kamera takip sistemi kuruldu. Yoğun bakım bekleme alanı revize edildi. Ameliyathanede 7. oda açıldı. 110 adet hasta yatağı alımı yapıldı. Yenikent Bebek Dostu Hastane adayı oldu. Dahiliye, Göğüs ve Nöroloji servisleri için HİMS 6 ile ilgili başvuru yapıldı. 6 ünitelik Diş Merkezi inşaatı yılsonuna tamamlanarak hizmete açılacak.

TOYOTASA ACİL YARDIM HASTANESİ

KBRN Ünitesi kuruldu. Yeni ek bina projesi onaylandı. Yemekhane alanı revize edildi. BT cihazı hizmet alımıyla yenilendi. Yeni arşiv odası yapıldı. 2. röntgen cihazı alındı. Hasta bekleme alanları oluşturuldu. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Beyin cerrahi, Ortopedi ve Üroloji servisleri için HİMS 6 başvurusu yapıldı. Bebek Dostu Hastane adayı oldu. Planlana yatırım projesi onaylanarak Sağlık Bakanlığı ile Sabancı Vakfı arasında protokol imzalandı. İhaleye çıkması beklene projenin 31 Aralık 2018 tarihinde bitmesi planlanıyor.

AKYAZI DEVLET HASTANESİ

10 yataklı Palyatif Servisi açıldı. Yeni tomografi cihazı hizmete girdi. Ekokadiografi cihazı hizmete girdi. 8 yataklı Algoloji Ünitesi açıldı. Hastanenin çatısı çevre düzenlemesi kapsamında bahçe duvarları yaptırıldı. Sağlık kurulu oluşturuldu. Panoramik röntgen ve Dijital röntgen cihazları hizmete girdi. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Mamografi cihazı alındı. Dahiliye servisi için HİMS 6 için başvuru yapıldı. Kemik Dansitometre cihazı alındı. Anne ve Bebek Dostu hastane adayı oldu. Yangın merdiveni tadilatı yapıldı.

HENDEK DEVLET HASTANESİ

12 Aralık 2015 tarihinde 100 yatak kapasiteli yeni binada taşındı. 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi. 6 yataklı Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi faaliyete geçti. Tomografi cihazı hizmete başladı. Mamografi cihazı hizmet girdi. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmet alımı yapıldı. Gebe Eğitim sınıfı açıldı. Dahiliye ve Palyatif Servis için HİMS 6 başvurusu yapıldı. Bebek Dostu Hastane ünvanı aldı.

KAYNARCA DEVLET HASTANESİ

Renevasyon çalışmaları tamamlana hizmet binasına taşınma işlemi gerçekleşti. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Dijital röntgen alındı. Bebek Dostu Hastane adayı oldu.

KARASU DEVLET HASTANESİ

22 Mayıs 2015 tarihinde 65 yataklı yeni hizmet binası açıldı. EMG cihazı alındı. Ekokardiyografi cihazı hizmete girdi. Dijital hastane uygulaması başlatıldı. Bilgi işlem altyapısı yenilendi. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmet alımı yapıldı. Dahiliye servisi için HİMS 6 başvurusu yapıldı. Bebek ve Anne Dostu Hastane Ünvanı aldı. 9+2 olan diyaliz ruhsatı 12+1 olarak yenilenerek bölgedeki diyaliz hastalarına verilen hizmet arttırıldı.

KOCAALİ DEVLET HASTANESİ

2 adet diş ünitesi alınarak hizmet vermeye başladı. Dijital röntgan cihazı alındı. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Bebek Dostu Hastane adayı oldu.

GEYVE DEVLET HASTANESİ

Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı.Yeni hastane binası inşaatı çalışmaları son noktaya gelirken, ekim ayı içerisinde yeni binada hizmet verilmesi planlanmaktadır. Bebek Dostu Hastane adayı oldu. Çocuk servisi için HİMS 6 başvurusu yapıldı. Mevcutta 5 olan diyaliz ünitesi ruhsatı 9 olarak yenilendi.

PAMUKOVA DEVLET HASTANESİ

Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Yeni geçici hastane projesi onaylanırken, ekim ayında hizmete açılması planlanmaktadır. 20 yataklı yeni bir bina yapımı için avan ve uygulama projeleri çizilerek evraklar EKAP’a yüklenmiş ve ihale tarihi beklenmeye başlamıştır. Yeni otoklav alındı. Bebek Dostu Hastane adayı oldu.

SAPANCA DEVLET HASTANESİ

22 Mayıs 2015 tarihinde yeni binada hizmete başlandı. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği (Hacamat, Mezoterapi ve Ozon) hizmete girdi. Ameliyathane projelendirmesi yapıldı. Yeni Diş Ünitesi alımı yapıldı. Anne ve Bebek Dostu Hastane adayı oldu. Fizik Tedavi hizmetleri için yeni bina yapıldı. Dahiliye ve Çocuk servisleri için HİMS 6 ile ilgili başvuru yapıldı.

FERİZLİ DEVLET HASTANESİ

Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle bütün kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. 20 yataklı yeni bir bina yapımı için avam ve uygulama projelerinin çizimi Sağlık Bakanlığı’nda devam ediyor. Yeni otoklav alındı. Mescid ve yemekhane yenilendi. 2 ek poliklinik yapıldı. Morg ve atık depoları ile güvenlik kamera sistemleri kuruldu. Acil servis genişletme çalışmaları yapıldı. Banyolu röntgen sistemi CR sistemine çevrildi. Bebek Dostu Hastane adayı oldu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ

14 Kasım 2016’da Serdivan’da yapılan 5 yataklı yeni hizmet binasına taşındı. 44 olan ünite sayısı 65’e çıkarıldı. Yağcılar ve Serdivan semt poliklinikleri kapatıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziyken Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alarak hastane statüsüne geçti. Ameliyathane çalışmaları başlatıldı. Çevre düzenlemesi yapıldı.

<font size="2"><strong>KAMU HASTANELERİNDE NELER YAPILDI?</strong><br /><br />Genel  Sekreter Sağlam, &uuml;&ccedil; bu&ccedil;uk yıldır g&ouml;revde olduğunu dile getirerek  &ldquo;Bizden &ouml;nce g&ouml;rev yapan arkadaşlarımızın yaptığı &ccedil;alışmaları da  kurumsal olarak kendi &ccedil;alışmalarımız gibi g&ouml;r&uuml;yoruz. Hepimiz fedakarca  milletimize hizmet i&ccedil;in &ccedil;alıştık, &ccedil;alışmaya da devam edeceğiz.&rdquo; dedi.  Toplantının son b&ouml;l&uuml;m&uuml;nde ise hastane y&ouml;neticileriyle 2012 - 2017  yılları arasında ilimiz hastanelerinde yaşanan gelişmeler  değerlendirildi.<br /></font><p><font size="2"><strong>SA&Uuml; EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ</strong><br /><br />KBRN  &Uuml;nitesi kuruldu, Erişkin Yoğun Bakım mevcut 100 yatağa ilave olarak  2014-2017 yılları aramın 50 yatak ilave edildi. Korucuk Kamp&uuml;s&uuml;&rsquo;nde 5,  Doğumevi Kamp&uuml;s&uuml;nde 6, Merkez Kamp&uuml;ste ise 87 yoğun bakım yatağı hizmete  girdi. 8 Mart 2016 tarihinde 8 yataklı &Ccedil;ocuk Yoğun Bakım &Uuml;nitesi  a&ccedil;ıldı. Yenidoğan Yoğun Bakımda 35 yatak kapasitesine &ccedil;ıkarıldı. 8  yataklı Kadın Cerrahi Kliniği Post-Op &Uuml;nitesi a&ccedil;ıldı. TPN (Total  Parenteral Nutrisyon) &Uuml;nitesi Merkez Kamp&uuml;ste hizmete girdi. TEE (Trans  &Ouml;zafageal Ekokardiyografi) Ekokardiyografi &Uuml;nitesi a&ccedil;ıldı. Korucuk  Kamp&uuml;ste 14 yataklı Algoloji Kliniği a&ccedil;ıldı. 6 masalı ameliyathane  birimi aktif hale getirildi. Alternatif Tıp Polikliniği a&ccedil;ılarak Ozon  tedavisi, Hacamat, S&uuml;l&uuml;k tedavisi, Akupuntur tedavileri başladı. Merkez  Kamp&uuml;ste 2. Endoskopi &Uuml;nitesi a&ccedil;ıldı. Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi  a&ccedil;ıldı. Rop Tanı ve Tedavi Merkezi a&ccedil;ıldı.<br /><br />Robotik Cerrahi  Sistemi kullanılmaya başlandı. Doğumevi Kamp&uuml;s&uuml; &Ccedil;ocuk Servisi yatak  kapasitesi 25 ek yatakla artırıldı. AMATEM Kliniği a&ccedil;ıldı. Yoğun Bakım  Hemşireliği Eğitim Programı yetkilendirmesi yapıldı. 2015 yılı  itibariyle Diyaliz &Uuml;nitesi 3. Seans hasta kabul&uuml;ne başladı. Organ Nakli  (Karaciğer) yapılmaya başlandı. Merkez Kamp&uuml;ste Mahkum Koğuşu ve  Polikliniği a&ccedil;ıldı. Spor Hekimliği Polikliniği Serdivan Ek Binada  hizmete girdi. SA&Uuml;EAH Bebek Dostu &Uuml;nvanı aldı. &Ccedil;ocuk İzleme Merkezi  (&Ccedil;İM) a&ccedil;ıldı. T&uuml;p Bebek &Uuml;nitesi hizmete girdi. Fizik Tedavi ve  Rehabilitasyon hizmeti alımı yapılarak fizik tedavi alanında tedavi  bekleyen hastaların aylarca bekleme sorunu ortadan kaldırıldı. USG  &Uuml;nitesi 7 odalı yeni alana taşındı. Kan Merkezi yeni alanında hizmet  vermeye başladı. Acil Servis revizyonu yapıldı. N&uuml;kleer Tıp yeni  alanında hizmet vermeye başladı. İdari birim Orman İşletme M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;  alanına taşınmış ve servislerdeki doktor odaları boşaltılarak hastaneye  yeni hasta odaları kazandırıldı. Doğumevi Kamp&uuml;s&uuml; &Ccedil;ocuk Cerrahi ve  Septik Servisi i&ccedil;in ikinci ameliyathane girişi yapıldı. Korucuk  Kamp&uuml;s&uuml;ne Arşiv yapıldı. Laboratuvar &Uuml;nitesi revizyonu ger&ccedil;ekleşti.  &Ouml;ğrenci derslikleri a&ccedil;ıldı. Korucuk Kamp&uuml;s&uuml;nde 15 yataklı Palyatif Bakım  Servisi a&ccedil;ıldı. G&ouml;z ve KBB klinikleri Korucuk Kamp&uuml;s&uuml;ne taşındı.  Onkoloji Servisi yatak sayısı 6&rsquo;dan 20&rsquo;ye y&uuml;kseltildi. Merkezi PACS ve  laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kurumların birbiriyle iletimi sağlandı. 15  Temmuz darbe girişimi sonrası Serdivan&rsquo;da hizmet veren bir &ouml;zel hastane  Sağlık Bakanlığı&rsquo;na devredilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi  b&uuml;nyesinde Serdivan Ek Bina olarak hizmete girdi. Bilgi İşlem DISASTER  (Felaket Senaryosu) Planlaması uygulandı. Kalp Merkezi a&ccedil;ıldı. İyot  Odası oluşturulması i&ccedil;in işlemler başlatıldı. Girişimsel Radyoloji  birimi kuruldu. Yara Bakım Birimi a&ccedil;ıldı. Ayaktan Kemoterapi Tedavi  &Uuml;nitesinin 30 olan koltuk sayısı 45 koltuğa &ccedil;ıkarıldı ve tam otomatik  sisteme ge&ccedil;ildi. SA&Uuml;EAH i&ccedil;in HİMS 6 ile ilgili başvuru yapıldı  (Enfeksiyon, Cildiye ve N&ouml;roloji servisleri). Otopsi alanı a&ccedil;ıldı.<br /><br /><strong>YENİKENT DEVLET HASTANESİ</strong><br /><br />KBRN  &Uuml;nitesi kuruldu. Erişkin Yoğun Bakımda 2014-2017 arasında 12 yatak  a&ccedil;ılarak mevcut yatak sayısı 40&rsquo;a y&uuml;kseltildi. Diş polikliniği revizyonu  yapılarak ışınlı dolgu cihazı hizmete başladı. Ultrason ve R&ouml;ntgen  cihazları yenilendi. Refakat&ccedil;i koltukları, acil transfer sedyeleri ve  kan alma koltukları yenilendi.MR &Uuml;nitesi 24 Kasım 216&rsquo;da faaliyete  başladı. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kurumların  birbiriyle iletişimi sağlandı. Yatak doluluk oranı y&uuml;zde 50&rsquo;lerden y&uuml;zde  71&rsquo;lere &ccedil;ıkarıldı. Yoğun bakım kamera takip sistemi kuruldu. Yoğun  bakım bekleme alanı revize edildi. Ameliyathanede 7. oda a&ccedil;ıldı. 110  adet hasta yatağı alımı yapıldı. Yenikent Bebek Dostu Hastane adayı  oldu. Dahiliye, G&ouml;ğ&uuml;s ve N&ouml;roloji servisleri i&ccedil;in HİMS 6 ile ilgili  başvuru yapıldı. 6 &uuml;nitelik Diş Merkezi inşaatı yılsonuna tamamlanarak  hizmete a&ccedil;ılacak.<br /><br /><strong>TOYOTASA ACİL YARDIM HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">KBRN  &Uuml;nitesi kuruldu. Yeni ek bina projesi onaylandı. Yemekhane alanı revize  edildi. BT cihazı hizmet alımıyla yenilendi. Yeni arşiv odası yapıldı.  2. r&ouml;ntgen cihazı alındı. Hasta bekleme alanları oluşturuldu. Merkezi  PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi  sağlandı. Beyin cerrahi, Ortopedi ve &Uuml;roloji servisleri i&ccedil;in HİMS 6  başvurusu yapıldı. Bebek Dostu Hastane adayı oldu. Planlana yatırım  projesi onaylanarak Sağlık Bakanlığı ile Sabancı Vakfı arasında protokol  imzalandı. İhaleye &ccedil;ıkması beklene projenin 31 Aralık 2018 tarihinde  bitmesi planlanıyor.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>AKYAZI DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">10  yataklı Palyatif Servisi a&ccedil;ıldı. Yeni tomografi cihazı hizmete girdi.  Ekokadiografi cihazı hizmete girdi. 8 yataklı Algoloji &Uuml;nitesi a&ccedil;ıldı.  Hastanenin &ccedil;atısı &ccedil;evre d&uuml;zenlemesi kapsamında bah&ccedil;e duvarları  yaptırıldı. Sağlık kurulu oluşturuldu. Panoramik r&ouml;ntgen ve Dijital  r&ouml;ntgen cihazları hizmete girdi. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle  b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Mamografi cihazı alındı.  Dahiliye servisi i&ccedil;in HİMS 6 i&ccedil;in başvuru yapıldı. Kemik Dansitometre  cihazı alındı. Anne ve Bebek Dostu hastane adayı oldu. Yangın merdiveni  tadilatı yapıldı.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>HENDEK DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">12  Aralık 2015 tarihinde 100 yatak kapasiteli yeni binada taşındı. 10  yataklı Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi. 6 yataklı Erişkin Yoğun  Bakım &Uuml;nitesi faaliyete ge&ccedil;ti. Tomografi cihazı hizmete başladı.  Mamografi cihazı hizmet girdi. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle  b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi sağlandı. Fizik Tedavi ve  Rehabilitasyon hizmet alımı yapıldı. Gebe Eğitim sınıfı a&ccedil;ıldı. Dahiliye  ve Palyatif Servis i&ccedil;in HİMS 6 başvurusu yapıldı. Bebek Dostu Hastane  &uuml;nvanı aldı.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>KAYNARCA DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">Renevasyon  &ccedil;alışmaları tamamlana hizmet binasına taşınma işlemi ger&ccedil;ekleşti.  Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle  iletişimi sağlandı. Dijital r&ouml;ntgen alındı. Bebek Dostu Hastane adayı  oldu.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>KARASU DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">22  Mayıs 2015 tarihinde 65 yataklı yeni hizmet binası a&ccedil;ıldı. EMG cihazı  alındı. Ekokardiyografi cihazı hizmete girdi. Dijital hastane uygulaması  başlatıldı. Bilgi işlem altyapısı yenilendi. Merkezi PACS ve  laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi sağlandı.  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmet alımı yapıldı. Dahiliye servisi  i&ccedil;in HİMS 6 başvurusu yapıldı. Bebek ve Anne Dostu Hastane &Uuml;nvanı aldı.  9+2 olan diyaliz ruhsatı 12+1 olarak yenilenerek b&ouml;lgedeki diyaliz  hastalarına verilen hizmet arttırıldı.<br /><br /><strong>KOCAALİ DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">2  adet diş &uuml;nitesi alınarak hizmet vermeye başladı. Dijital r&ouml;ntgan  cihazı alındı. Merkezi PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların  birbiriyle iletişimi sağlandı. Bebek Dostu Hastane adayı oldu.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>GEYVE DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">Merkezi  PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi  sağlandı.Yeni hastane binası inşaatı &ccedil;alışmaları son noktaya gelirken,  ekim ayı i&ccedil;erisinde yeni binada hizmet verilmesi planlanmaktadır. Bebek  Dostu Hastane adayı oldu. &Ccedil;ocuk servisi i&ccedil;in HİMS 6 başvurusu yapıldı.  Mevcutta 5 olan diyaliz &uuml;nitesi ruhsatı 9 olarak yenilendi.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>PAMUKOVA DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">Merkezi  PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi  sağlandı. Yeni ge&ccedil;ici hastane projesi onaylanırken, ekim ayında hizmete  a&ccedil;ılması planlanmaktadır. 20 yataklı yeni bir bina yapımı i&ccedil;in avan ve  uygulama projeleri &ccedil;izilerek evraklar EKAP&rsquo;a y&uuml;klenmiş ve ihale tarihi  beklenmeye başlamıştır. Yeni otoklav alındı. Bebek Dostu Hastane adayı  oldu.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>SAPANCA DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">22  Mayıs 2015 tarihinde yeni binada hizmete başlandı. Merkezi PACS ve  laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi sağlandı.  Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Polikliniği (Hacamat, Mezoterapi ve Ozon)  hizmete girdi. Ameliyathane projelendirmesi yapıldı. Yeni Diş &Uuml;nitesi  alımı yapıldı. Anne ve Bebek Dostu Hastane adayı oldu. Fizik Tedavi  hizmetleri i&ccedil;in yeni bina yapıldı. Dahiliye ve &Ccedil;ocuk servisleri i&ccedil;in  HİMS 6 ile ilgili başvuru yapıldı.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>FERİZLİ DEVLET HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">Merkezi  PACS ve laboratuvar sistemiyle b&uuml;t&uuml;n kumların birbiriyle iletişimi  sağlandı. 20 yataklı yeni bir bina yapımı i&ccedil;in avam ve uygulama  projelerinin &ccedil;izimi Sağlık Bakanlığı&rsquo;nda devam ediyor. Yeni otoklav  alındı. Mescid ve yemekhane yenilendi. 2 ek poliklinik yapıldı. Morg ve  atık depoları ile g&uuml;venlik kamera sistemleri kuruldu. Acil servis  genişletme &ccedil;alışmaları yapıldı. Banyolu r&ouml;ntgen sistemi CR sistemine  &ccedil;evrildi. Bebek Dostu Hastane adayı oldu.<br /></font></p><p><font size="2"><strong>AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ</strong><br /></font></p><p><font size="2">14  Kasım 2016&rsquo;da Serdivan&rsquo;da yapılan 5 yataklı yeni hizmet binasına  taşındı. 44 olan &uuml;nite sayısı 65&rsquo;e &ccedil;ıkarıldı. Yağcılar ve Serdivan semt  poliklinikleri kapatıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziyken Sağlık  Bakanlığı&rsquo;ndan ruhsat alarak hastane stat&uuml;s&uuml;ne ge&ccedil;ti. Ameliyathane  &ccedil;alışmaları başlatıldı. &Ccedil;evre d&uuml;zenlemesi yapıldı.</font></p>
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
3c2088ec1168a4e48c8f5be32844f1e2@