Sakarya Üniversitesi Teknokent 2020 yılında 1601- TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Sakarya Teknokent TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı’nı (BiGG), Boğaziçi TTO ve İstanbul Teknokent konsorsiyumunda uygulayıcı kuruluş olarak yürütmeye hak kazanmıştır.
4 İŞ FİKRİ TÜBİTAK TARAFINDAN DEĞERLENDİRMEYE KABUL EDİLDİ
İlk defa 2020 yılında TÜBİTAK 1512 BiGG Programı’nı uygulayıcı kuruluş olarak yürütmeye hak kazanan Sakarya Teknokent uygulayıcılığında aynı yılın ilk 1512 BiGG 1. Çağrısı kapsamında mentorluk yapılan 4 iş fikri TÜBİTAK tarafından değerlendirmeye kabul edilmiştir. TÜBİTAK değerlendirmesi sonucunda Sakarya Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Hilmi NİŞANCI’nın “ELEKTRİKLİ MOTORLARIN ELEKTROMANYETİK UYGULAMALARI İÇİN ÜRÜN GELİŞTİRME SİMÜLATÖRÜ” ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Mücahit SOYASLAN’nın “RAYA MONTAJLI TÜMLEŞİK ASANSÖR TAHRİK SİSTEMİ” iş fikirleri desteklenmeye hak kazanmıştır.
200.000₺ HİBE DESTEĞİ
Sakarya Teknokent ilk defa uygulayıcı kuruluş olarak yürüttüğü 1512 BiGG programında iki iş fikrinin kabulü ile %50 başarı oranına ulaşmıştır. 1512 BiGG Programı kapsamında eğitim ve mentörlük desteği alan girişimciler 200.000₺ hibe desteğinden yararlanarak Teknokent’te şirketlerini kurarak, projelerini hayata geçirecekler. Akademisyen hocalarımızın başarısı aynı zamanda diğer girişimci adaylarına iyi uygulama örneği olarak da değerendirilebilir.
Doğu Marmara’nın Teknoloji ve AR-GE üssü olan Sakarya Teknokent ulaştığı tam doluluk oranı, 108 firması ve 726 AR-GE çalışanı ile Sakarya’nın AR-GE potansiyeline, nitelikli işgücü istihdamına ve teknoloji-yenilikçi ekosistemine katkı sağlamaya devam edecektir.