Sakarya Üniversitesi'nde ''Avrupa Birliği'' konuşuldu

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans salonunda ''Avrasya Gümrük Birliği Avrupa Birliğine Alternatif Olabilir Mi?'' isimli etkinlik düzenlendi.

21 Gün 37 Derece İş Topluluğunun düzenlediği etkinliğe Prof. Dr. Rıdvan Karluk konuşmacı olarak katıldı.

Gümrük birliğine girmenin bir yerde egemenliğin bir üst makama devri anlamına geldiğini söyleyen Karluk, ‘’Eğer biz Avrupa’dan yönümüzü doğuya çevirecek olursak Avrasya eksenine kayacağız. Avrasya eksenine kaydığımız zaman da orada insan haklarına, demokrasiye saygılı olmayan ülkelerle aynı masada oturmak durumunda kalacağız. Dolayısıyla böyle bir durumda orada olacak olursak soykırımı tanımak zorunda kalacağız. Çünkü Ermenistan ile yan yana oturacağız. Soykırımı tanımamızı isteyen bir ülkeyle nasıl yan yana oturursun bu da ayrı bir mesele’’ dedi.

'Ben Avrupa Birliğine Taraf Bir İnsanım'

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini istediğini ifade eden Prof. Dr. Rıdvan Karluk ‘’Ben Avrupa Birliğine taraf bir insanım. Türkiye’nin Batı dünyasında yer almasını isteyen, insan haklarına, demokrasiye saygılı bir ülke olmasını ve refah seviyesinin de artmasını isteyen arzulayan bir insanım. Onun içinde Türkiye’nin Batı camiasında yer almasını savunuyorum’’ şeklinde konuştu.

Gümrük Birliğinin özelliğinden bahseden Karluk, ‘’Birliğe girdiğiniz zaman üye olan ülkeler arasında ticaret serbest bir şekilde yapılır, yani birbirinize karşı uyguladığınız gümrükleri kaldırırsınız. Biz 1996 yılından beri Avrupa ile gümrük birliği içerisindeyiz. Bu ne demektir? 1996’dan sonra Avrupa Birliği’ne üye olan 28 ülkeden gelen sanayi malları hiçbir gümrüğe ve miktar kısıtlamasına uğramadan Türkiye’ye gelir. Türkiye’den de bu ülkelere ihraç edilen mallar gümrüksüz girer. Bir diğer özelliği ise dışarıya OGT ( Ortak Gümrük Tarifesi) uygulanır. Yani Türkiye ve Avrupa’nın ithal ettiği mallara aynı gümrük vergisi uygulanır’’  dedi.

Rıdvan Karluk Kimdir?

1948 Eskişehir doğumlu olan Karluk 1970 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunudur. Kısa bir süre Maliye Bakanlığı ve Sayıştay’da çalıştıktan sonra 1972 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nin ekonomi bölümünde akademik kariyerine başladı.  300’den fazla makalesi bulunan Karluk’un yazdığı kitapların bazıları üniversitelerde ders kitabı ve yardımcı kitap olarak okutuluyor.  

Sakarya Üniversitesi'nde ''Avrupa Birliği'' konuşuldu
Sakarya Üniversitesi'nde ''Avrupa Birliği'' konuşuldu
Sakarya Üniversitesi'nde ''Avrupa Birliği'' konuşuldu
7 yıl önce
Sakarya Fotokopi Satış
Sakarya ders kitapları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
659aa41a1087bbccaec5e11c3502ee36@