Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Vekili Muhsin Çatmadım başkanlığında kurul üyesi daire müdürleri, işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, öğretim üyeleri ve Engelliler Konfederasyonu temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Sakarya’nın ve İŞKUR’ un pandemi sürecindeki istihdam faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, İŞKUR’ un 2020 yılının ilk 6 ayında 9 bin 209 kişinin işe yerleştirilmesine aracılık ettiği ve kurs ve program destekleriyle 4 bin 376 kişinin de iş ve meslek sahibi olduğu açıklandı.
Ayrıca, Vali Vekili Muhsin Çatmadım toplantıda yaptığı değerlendirmede, 2020 yılının ilk 6 ayında ve pandemi sürecinde çalışanlarımızın ve işverenlerimizin desteklenmesi, istihdamın Kısa Çalışma Ödeneği ile korunması için 6 bin 228 işyerinde çalışmakta olan 49 bin 680 işçiye 164 bin 364.086 TL ödeme yapıldığını belirtti.
10 BİNE YAKIN İSTİHDAM
İstihdam verilerinin de değerlendirildiği toplantıda yapılan sunumda, Sakarya İŞKUR İl Müdürlüğünce 2020 yılı ilk 6 ayında işverenlerden 15 bin 543 açık işgücü talebinin alındığı ve 9 bin 209 iş arayanın da kurum aracılığı ile işe yerleştirildiği ifade edildi. Yine aynı dönemde düzenlenen kurs ve program destekleriyle 4 bin 376 kişinin de iş ve meslek sahibi olduğu belirtildi. Ayrıca, istihdam destekleri kapsamında düzenlenen kurs ve programlar için 164 bin 364.086 TL ödeme gerçekleştirildiği vurgulandı.
İSTİHDAMDA TOPARLANMA BAŞLADI
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, kısa çalışmaya başvuran bütün işverenlerin çalışanlarına ön ödeme yapılmak suretiyle zamanında gerçekleştirildiğini, salgının istihdama etkisinin azalmaya ve istihdam verilerinin de toparlanmaya başladığına dikkat çekti.
ÖDENEKLERDEN YARARLANAMAYANLARA DESTEK
Vali Vekili Muhsin Çatmadım; “Kısa Çalışma Ödeneği, Korona Virüs kaynaklı pandemi sürecinde üretim ve faaliyeti, azaltılan veya durdurulan işyerlerinde çalışanlarımızın ve işverenlerimizin desteklenmesini ile istihdamın korunmasını sağlanmıştır. Yapılan yasal düzenleme ve ödemelerle işverenler işçi çıkarmak zorunda kalmamıştır. Kısa çalışma uygulamasının amacı deneyimli çalışanların işten çıkarılmasının önüne geçilmek suretiyle istihdamın korunmasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.
Vali Vekili, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 6 bin 228 işyerinde kısa çalışma uygulaması yapıldığını açıklayarak, söz konusu işyerlerinde çalışmakta olan 49 bin 680 işçiye de 164 bin 363.086.-TL ödeme yapıldığını bildirdi.
Çatmadım, kısa çalışma ödeneğine hak kazanamaması nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan veya işsizlik ödeneğine hak kazanamayan 23 bin 171 işçiye de 34 bin 700.462.-TL Nakdi Ücret Desteği ödemesi yapıldığını sözlerine ekledi.