Sakarya'da geçen ay yapılan trafik denetimlerinde 65 milyon 253 bin 240 lira trafik cezası kesildi.
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şubat ayı boyunca şehir genelinde yoğun trafik denetimleri gerçekleştirdi. 171 bin 312 araç ve sürücünün denetlendiği bu çalışmalarda, trafik kurallarını ihlal eden veya eksikliği bulunan 24 bin 324 araç tespit edildi.
Denetimler sonucunda, 3 bin 766 sürücü ve araç sahibine hatalı park nedeniyle cezai işlem uygulandı. Ayrıca, 150 araç abartı egzoz, 219 araç yüksek sesle müzik dinleme ve 31 araç alkol veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanma suçlarından ceza aldı. Toplamda 256 araç trafikten men edilerek otoparka çekildi.
Şubat ayı boyunca yapılan denetimlerde, sürücülere ve araç sahiplerine toplam 65 milyon 253 bin 240 lira tutarında trafik cezası kesildi.
Yetkililer, trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.