Sakaryalı kadınlara sigortanın önemini anlatıldı

Türkiye’nin tek kadın SGK İl Müdürü olan Sakarya SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, kadınların sosyal güvenlik şemsiyesi altında toplanması çabalarını sürdürüyor. Daha önce ilçe ve köylerde kadınlarla bir araya gelen Canbasoğlu Sakarya merkezde ilk kez kadınlarla bir araya geldi.

Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Arslan’ın organizasyonu ile Hızırtepe Kur’an Kursu binasında Halk Eğitim Kursiyerleri ve Kur’an Kursu öğrencisi kadınlarla biraya gelen Canbasoğlu, “Sosyal Güvenlik kendine gelirse gelecek bizimdir. SGK konusunda eskiden Türkiye uçuruma doğru ilerliyordu. Kuyunun dibi görünüyordu ama şimdi yukarı doğru bir çıkış var. Avrupa’da 4 çalışan bir emekliye bakarken bizde 1 çalışan bir emekliye bakıyor. Bu nasıl değişecek? Kadınların sosyal güvenlik çatısı altında toplanması ile. Bakın devletimiz o kadar güzel imkanlar sunuyor ki bundan faydalanmak lazım. Köy toplantılarında kadınlarımızın çoğu keşke diyerek kafalarına duvarlara vuruyor. Sizin de başınızı duvarlara vurmanızı istemediğimizden dolayı sizi bilgilendiriyoruz” dedi.
Kursiyerlerin devlet desteğinden yararlanabileceğini kaydeden Canbasoğlu, "Burada ürettiğini ürünleri neden satıp, kendi işinizin patronu olmayasınız. Bunun çok örnekleri var. Bizim kapımız sizlere her zaman açık. Her konuda yardıma hazırız. Biçki dikiş kursiyerlerimiz Vergi Dairesinden 193 nolu vergiden muaftır yazısını alarak kurumumuza başvurabilir. Siz 21 gün ödeyeceksiniz devlet 9 günü. Ödemediğiniz süre zarfında da herhangi bir borçlanma söz konusu değil" dedi.

Canbasoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Burada un var, şeker var, su var. Geriye sadece helva yapmak kaldı. Şimdiye kadar helva yapan çıkmadı ama inşallah buradan çıkacak" dedi.

Türkiye’de özellikle tarım alanında 4 milyon kadının sigortasız çalıştığına dikkat çeken Canbasoğlu, kursiyerlere getirilen yeniliklerden bahsederken kursiyerler de Canbasoğlu’nu dikkatle dinlediler. Merak ettikleri konuları Canbasoğlu’na soran kursiyerlerden bazıları SGK Yetkililerince getirilen formlardan doldurarak sigorta girişlerini yaptıracaklarını belirttiler.
<font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Kursiyerlerin  devlet desteğinden yararlanabileceğini kaydeden Canbasoğlu, &quot;Burada  &uuml;rettiğini &uuml;r&uuml;nleri neden satıp, kendi işinizin patronu olmayasınız.  Bunun &ccedil;ok &ouml;rnekleri var. Bizim kapımız sizlere her zaman a&ccedil;ık. Her  konuda yardıma hazırız. Bi&ccedil;ki dikiş kursiyerlerimiz Vergi Dairesinden  193 nolu vergiden muaftır yazısını alarak kurumumuza başvurabilir. Siz  21 g&uuml;n &ouml;deyeceksiniz devlet 9 g&uuml;n&uuml;. &Ouml;demediğiniz s&uuml;re zarfında da  herhangi bir bor&ccedil;lanma s&ouml;z konusu değil&quot; dedi.<br /><br />Canbasoğlu  konuşmasını şu şekilde tamamladı: &quot;Burada un var, şeker var, su var.  Geriye sadece helva yapmak kaldı. Şimdiye kadar helva yapan &ccedil;ıkmadı ama  inşallah buradan &ccedil;ıkacak&quot; dedi.<br /><br />T&uuml;rkiye&rsquo;de &ouml;zellikle tarım  alanında 4 milyon kadının sigortasız &ccedil;alıştığına dikkat &ccedil;eken  Canbasoğlu, kursiyerlere getirilen yeniliklerden bahsederken kursiyerler  de Canbasoğlu&rsquo;nu dikkatle dinlediler. Merak ettikleri konuları  Canbasoğlu&rsquo;na soran kursiyerlerden bazıları SGK Yetkililerince getirilen  formlardan doldurarak sigorta girişlerini yaptıracaklarını belirttiler.</font>
Sakaryalı kadınlara sigortanın önemini anlatıldı
Sakaryalı kadınlara sigortanın önemini anlatıldı
11 yıl önce
sakaryalı lastikçiler