Sakaryalı şehitlerin isimlerini yaşatmak istiyorlar

Şehit ve gazi ailelerine yönelik faaliyetler yapan ve kendilerini "Gönüllü gençler" olarak adlandıran bir grup genç, ilgili birimlere dilekçe yazarak şehitlerin adının çeşitli yerlere verilmesini istemişti.


Sakarya\'da ismi hiçbir yerel verilmeyen 31 bir şehitin isminin yaşatılması için dilekçe verdiklerini söyleyen gönüllü gençler, geçen hafta kendilerine verilen cevaptan sonra adeta yıkıldıklarını söyledi. Gönüllü gençler bu durum üzerine bir açıklama yaptı.


İşte yapılan o açıklama:


"www.sakaryasehitvegazileri.com  ve www.terorsehitleri.com sitesi yöneticisi ve üyeleri olarak aynı zamanda Kastamonu Tosya’lı Gazi Fırat ZORBA’nın İnternet sitesini  www.gazifiratzorba.com Hazırlayan ve şuan yöneticiliğini yapan Sakaryalı gençler olarak 2007 yılından beri Sakarya ilimiz ve Türkiye genelinde Şehit Ailelerimiz Gazilerimiz ve Ailelerine yönelik Faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu anlamda yedi yılda ilimiz ve Türkiye genelinde yaklaşık 150 Şehit ailesini 40 Terör Gazisini ve 15 ilin Şehit ve Gazi Derneklerini ziyaret ettik.

Bu yedi yıllık süreçte En Büyük Projelerimizden biri “Kastamonu Tosyalı Gazi Fırat ZORBA’ya ev projesi” İnternetten toplanan Paralarla ve organizasyonun başından sonuna kadar takip ederek bir terör Gazisinin engelli evi olmasına sebep olduk, ve evi geçtiğimiz Haziran ayında aileye teslim ettik, en büyük ikinci projemiz ise ilimizde ikamet eden Sakaryalı ve  Sakarya’da ikamet eden yakın tarih Şehitlerimiz ve Gazilerimizin bilgi ve resimlerinin olduğu yaklaşık 650 sayfa olacak kitap çalışması; çalışma şuan devam etmektedir.

Bizler bu iş, işlemleri ve faaliyetleri yaparken hiçbir menfaat yada başka amaç gözetmeksizin sadece Allah rızası için, Bu vatan için, Bayrak için, Şehit ve Gazi olan vatan evlatları ve aileleri için ne yapılsa azdır düşüncesi ile gönüllülük esasına göre faaliyetlerimizi yaptık. Ancak ilimiz Sakarya’da yaşanan bu duyarsızlıklar, ilgisizlikler, vurdumduymazlıklar, artık kabul edilir bir durumdan çıkmıştır.  En son Sakarya Büyükşehir Belediyesine 17.06.2013 tarih ve 11002 Sayılı dilekçemizde Sakarya ili sınırları içinde ikamet eden ve şuana kadar isimleri hiçbir yere verilmeyen  31 şehitimizin isimlerinin yaşatılması için dilekçe verdik, bu süreçte Belediyede’ki ilgili birimle yüz yüze ve telefonla görüştük ancak geçen hafta başvurumuzdan altı ay sonra gelen cevapla adeta yıkıldık ve şehitlerimizin adlarının yaşatılması için hiçbir çalışma yapılmamış ve bize altı ay sonra deniliyor ki ilgili Belediye’lere başvuruda bulunun,  madem isimlerin verilmesi bu şekildeydi neden altı aydır bekletiyorsunuz. Şehitlerimizin adları koskoca Sakarya’mızda Cadde yada sokağa verilemezmiydi bu şehirde şehitlerimizin hiç mi kıymeti, değeri yok bu kadar zormu? Bizler ilçe Belediyeleri’ne de şehitlerimizin adlarının yaşatılması için başvuruda bulunacağız. Yine Büyükşehir Belediyesi\'ne aynı tarihte onarım ve bakıma ihtiyacı olan şehitlerimizin mezarlarının onarım bakımlarının yapılması için yaptığımız başvuruya halen olumlu yada olumsuz cevap verilmemiştir.

Bu şehirde bir Belediye Başkanı gecen sene Sakarya Şehit ve Gazi Derneğine iki üç defa özel kalem müdürlüğüne hatırlatılmasına rağmen maalesef randevu vermemiştir. Şehit Gazi Derneği sıradan bir dernekmidir’ki randevu verilmemiştir. Bu şehirde son iki senedir şehit cenazelerinde yaşanan olaylar malumunuz. Bu şehirde şehit aileleri ve gazilerden sorumlu resmi görevliler, şehit aileleri için acılan internet sitesinin kapatılmasına sebep olmuş ve bu site yapılmadan önce bu siteyi yapın masraflarını biz karşılayacağız diyen site yapıldıktan sonra söylediklerini unutan ve masrafları karşılamayan, şehit ailesine şehidin mezar direğini on günde yapacağız deyip üç ay sonra yapan, iki ay şehitlikte Bayrak olmamasını ve şehitliğin kapalı olmasını önemsemeyen sorumlular var.

Bu şehirde Şehitlerimizin adlarının verildiği okulların internet sitelerine o şehitlerle alakalı bilgi ve resimlerinin eklenmesi istediğimiz dilekçeye bu MEB’in uygulamalarına aykırı diyerek, halbuki bir sürü örnek okul internet sitesi olmasına rağmen, dilekçemize olumsuz cevap veren Milli Eğitim İl Müdürlüğü var. Bu şehirde bir Terör Gazisi en demokratik hakkını kullanarak bir eyleme katılmasından dolayı, Gaziyim demesine rağmen üç, dört saat emniyette alıkonulmuştur.

Bu şehirde gecen sene Sakaryalı Şehit ve Gazilerimiz için açtığımız internet sitesinin ilimize tanıtımı için 15 bin adet basılması düşünülen tanıtım afişlerinin yapılması için sponsor aradığımız ilimizin önde gelen 30 firma bu çabalarımızı hiç dikkate bile almamışlardır. Bu şehirde asker yetersizliğinden şehitlik kapalı tutuluyor. Bu şehirde ikiden fazla kardeşi olan şehit kardeşleri ve bazı Vazife Malulü Gazilerin sürekli işi olmayanlar var işsizler kimse çözüm üretmiyor. Bu şehirde bir şehit ailesinin ısrarla evladımızın adını okula verin demesine rağmen adı okula verilmiyor. Bu şehirdeki bazı siyasi partilerin başkanlıklarına şehitlerimiz ve gazilerimizle alakalı ilettiğimiz sorunlar dikkate bile alınmadı.

Bu şehirde bazı kaymakamlıklar Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın Genelgesi olmasına rağmen Şehit ailelerine bayramlarda verilmesi gereken maddi yardımı vermiyor. Bu şehirde İmam Hatip Lisesinden mezun olan bir şehidimizin babası evladının hatıratının yaşatılması için okulda ona bir şehit köşesi oluşturulması başvurusunda bulunuyor, görüşme yapılıyor ve o okulun yetkililerince deniliyor ki bunu yapmayalım şehitlik, gazilik konuları çocukların psikolojisini bozar deniliyor ve bu isteği yerine getirilmiyor.

Bu şehirdeki şehit ve Gazi Derneği kendisinden şehitlerin listesini isteyen kuruma sadece kendilerine aidat ödeyen şehit ve gazilerin bulunduğu listeyi veriyor, aidat ödemeyen ailelerinin evlatları, şehit yada Gazi değilmi? O listeye giremeyen şehitler aşağıdadır. Bu şehirde bir şehit polisimiz 21 yıl sonra hatırlanıyor ve mezarı başına Türk Bayrağı takılıyor. Bu şehrin tüm Milletvekilleri Sayın Ayşenur İSLAM hanım hariç ve Sayın Hasan Ali Çelik’e birebir ulaşmamıza rağmen bir konu çözülemiyor. Diğer sayın vekillerimize iki tane konuda ayrı ayrı zamanlarda şehit ailelerimiz ve gazilerimizle alakalı makamlarına dilekçe, faks, meil ve telefon yoluyla ulaşmamıza rağmen hiçbir şekilde dikkate alınıp olumlu olumsuz geri dönüş olmadı.

Maalesef bu örnekleri çoğaltmak mümkün,  peki ilimizde bu konuda hiçmi iyi şeyler yapan yok elbette var, Mesala yardımları, fikirleri, düşünceleri ile bizlere daima yardımcı olan yol gösteren Sakarya Şehit ve Gazi Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Şehit Babası Salim YARAR’ın faaliyetleri, şehit aileleri ve gazilerimizle alakalı çalışmalarımızı gazetelerinde ve internet sitelerinde yer vererek yayınlayan ve köşe yazılarıyla destek veren ilimiz ajans muhabirleri, yerel basın çalışanları ve yöneticileri, Şehit ve Gazi Derneğine gizlice bağışta bulunan iş adamları, derneğe araba bağışında bulunan iş yerleri, şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarına yardımcı olmaya çalışan bazı kamu görevlileri. İlimizdeki Basketbol hakemlerinin şehitlerimizi unutmaması, Sakarya üniversitesinden mezun olan bir şehidin adının okuduğu Pamukova Meslek Yüksek okulunda toplantı salonuna verilmesi, Bazı şehitlerin adı verilen okulların, öğrencilerinin senede bir defa olsada o şehidin ailelerine ziyarette bulunmaları bu örneklerde çoğaltılabilinir.

Bu şehirdeki şehit ailelerimizin ve gazilerimizin paraya ihtiyaç sahibi aile sayısı bir elin on parmağını geçmeyecek kadar azdır. Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz kimseden para istemiyor. Şehit Ailelerimiz Hatırlanmak, unutulmamak, ziyaret edilmek, şehit evlatlarının milli ve manevi değerlerinin unutulmamasını, anılarının yaşatılmasını, evlatlarının bir hiç uğruna şehit olmadıklarının bilinmesini ve kendileri sosyal, kültürel anlamda Reha bilete olmak istiyorlar. Bu vatan için, Bayrak için 20 yaşında askere gönderdikleri ve şehit, gazi olarak gelen evlatlarına ve kendilerine gerekli değerin verilmesini istiyorlar. Haksızda değiller; düşünün 20 yaşındaki evladınızı belki de tek erkek çocuğunuzu askere gönderdiniz ve terörle mücadelede şehit oldu, kol, bacak, göz vb. uzuvlarını kaybederek gazi oldu, şehitler vatan toprağına defnedildi, gaziler ise engelli bir birey olarak memleketine döndü “VATAN SAGOLSUN” dediler, ilk gün yetkililer geldi devlet arkanızda sorunlarınız varsa  çözeceğiz bir isteğiniz varmı kapımız her zaman sizlere açık denir; ya sonra o kapılar kapandıktan sonra, o kapalı kapıların arkasında ne fırtınalar kopar şehit ailelerinin ve Gazilerin senelerdir ne yaşadıkları, ne sıkıntılarla mücadele ettiklerini bilirmisiniz? Elbette bilemeyiz ama en azından onları anlayabiliriz.

Gelin hep beraber onlara sahip çıkalım, yukarıdaki yaşanan olumsuzlukları bir kenara bırakalım onlara evlatlarının bir hiç uğruna şehit olmadıklarını, onlara vereceğimiz milli manevi destekle gösterelim. İnanın bir çok anlatılacak, yazılacak satırlar var ama, anlatmak istediğimiz içimizdeki bu kopan fırtına bu satırlarla bitecek durumda değil, bazen durmasını da bilmek gerek. Son olarak bizler bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da tek başımıza kalsak dahi, Bu vatan için, Bayrak için, Kur-an için korkusuzca mücadele ederek, şehit ve gazi olarak bu vatan toprağını vatan yapan Şanlı Bayrağımıza kanlarıyla renk veren can veren vatan evlatlarımız ve aileleri için ne yapılsa azdır düşüncesi ile onların milli,manevi değerlerini ve sorunlarını dile getirecek çözmeye çalışacak faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz.  Şehitlerimizin, Gazilerimizin ve Ailelerinin sorunlarının çözümünde milli ve maneviyatlarının yaşatılması ile ilgili katkı sağlayan ve sağlayacak olan herkese şimdiden sonsuz teşekkür eder, saygılar sunarız."

Sakaryalı şehitlerin isimlerini yaşatmak istiyorlar
Sakaryalı şehitlerin isimlerini yaşatmak istiyorlar
Sakaryalı şehitlerin isimlerini yaşatmak istiyorlar
Sakaryalı şehitlerin isimlerini yaşatmak istiyorlar
11 yıl önce
sakaryalı keresteciler
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
84411ccb28225d061c0269e71871f3fc@