Sakarya'nın doğa turizmi, 10 yıl içinde hayat bulacak

2013-2023 Sakarya İli Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı Orhan Gazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, İlçe kaymakamları, paydaş kurumların İl Müdürleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

"Doğa turizminde Türkiye’nin en şanslı illerinden biriyiz"

Doğa Turizmi Çalıştayı’na katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptığı açılış konuşmasında, “Doğa turizminde Türkiye’nin en şanslı illerinden biriyiz. Doğa turizminin gelişmesi Sakarya ilimiz açısından oldukça önemli. Doğa turizminin gelişmesi hem ilimiz açısından hem de yöre halkının bu işte yer alması açısından önemli bu bağlamda. Kaymakamlarımız turizme destek vermeli ve bu konuyla ilgili çalışmalar yapması gerekmektedir” dedi.

Doğa Turizmi Master Planı

2013-2023 Sakarya İli Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı\'nda sunumu ise Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel gerçekleştirdi. Demirel, sunumunda Sakarya’nın Doğa Turizmi açısından ne kadar verimli bir il olduğunu belirtirken, yapılacak çalışmalarla Sakarya’nın gerek yurt içi gerekse yurt dışında tanıtımının iyi bir şekilde yapılarak doğa turizmi açısından önemli şehirlerden biri olabileceğine dikkat çekti.

Master planının hedefi

Demirel yaptığı sunumda, “Master Planında doğa turizminin gelişmesi için yapılacaklar belirlenmiştir. Master planının hedefi 2023 hedefleri doğrultusunda, Sakarya ili doğa turizmi kaynaklarının belirlenmesi ve geliştirilmesini amaçlanmaktadır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar mevcuttur. Acarlar Gölü longoz sahası içerisinde valilik ve belediye ortaklığıyla yürüyüş yolu yapılmış ve talebin çok üstünde rağbet görmesi sebebiyle ikincisinin yapımı planlanmaktadır. Bununla beraber, Hendek Çayırbaşı Köyü’ndeki 450 yıllık ve 25 metre boyunda ulu çınar tarihi bir anıt olarak ulu meşe tabiat anıtı olarak tescil edilmiştir” diye konuştu.

Sakarya\'nın stratejik önemi


Master planı kapsamında öne çıkan başlıklardan birinin de av turizminin geliştirilmesi olduğuna işaret eden Demirel, “Bu kapsamda av turizminin gelişmesi için stratejik kararlar alınmıştır. Acarlar gölü balık çeşitleri ve kuş çeşitleri bakımından oldukça zengindir ve av turizmi açısından güçlü bir kaynaktır” dedi.
Sakarya’daki önemli doğa turizm kaynaklarından birinin de yayla turizmi olduğunu kaydeden Demirel, “Master planı kapsamında bu anlamda önemli bir yer tutmaktadır. Sakarya ili yayla turizmi açısından oldukça zengindir ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Sakarya’nın iki büyük şehir olan Kocaeli ve İstanbul’a oldukça yakın olması bu illerden gelen turist sayısının da diğer illere göre daha yüksek olmasını sağlıyor. Sakarya 9 sulak alan, 3 tabiat parkı, 3 devlet avlağı, 1 kent ormanı ve sapanca gölü ile ön plana çıkmaktadır. Bu kadar fazla kaynağa sahip olunması master planında vurgulanmış ve bu kaynakların 2023 yılı hedeflerine göre revize edilmesi planlanmıştır. Doğa turizmi master planı geniş kapsamlı olarak doğa turizminin geliştirilmesi amacını ortaya koymuştur” dedi.
Demirel, ayrıca tarihi evleriyle son zamanlarda ön plana çıkan Taraklı’nın Safranbolu’da olduğu gibi iyi bir tanıtımının yapılarak ilçeye gelen turist sayısının artırılabileceğini belirtti.

Çalıştayın sonunda toplantıya katılanlar Orman ve Su İşleri Sakarya Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraf sergisini gezdi.
Sakarya'nın doğa turizmi, 10 yıl içinde hayat bulacak
Sakarya'nın doğa turizmi, 10 yıl içinde hayat bulacak
Sakarya'nın doğa turizmi, 10 yıl içinde hayat bulacak
Sakarya'nın doğa turizmi, 10 yıl içinde hayat bulacak
11 yıl önce
Elart sakarya bayi
sakarya hikaye kitapları