Sakarya'nın sorunları SAÜ'de tartışıldı

Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmaları Merkezi (SESAM) tarafından, şehrin sorunlarına ilişkin araştırmalara bir ivme kazandırmak ve şehrin aktörleri arasında üst düzeyli bilgi alışverişini ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bir toplantı düzenlendi.

SESAM şehrin sorunlarına ilişkin araştırmalara bir ivme kazandırmak ve şehrin aktörleri arasında üst düzeyli bilgi alışverişini ve koordinasyonu sağlamak amacıyla, Sakarya’daki sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak istişare toplantılarının ilkini Sakarya Üniversitesi\'nde gerçekleştirdi. SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yapılan toplantıya SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamza Al, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, SGK İl Müdürü Nurten Canbaşoğlu, MÜSİAD Başkanı Halit İnci, TÜMSİAD Müdürü Murat Kesik, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, SAGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Ünalan başta olmak üzere STK temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Üniversite ve toplum


Moderatörlüğünü SAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve SESAM Müdürü Doç. Dr. Alev Erkilet’in yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Elmas, “Üniversite yaptığı her işte toplumun bir bölgesiyle, bir paydaşıyla veya toplumdaki bir kuruluşla ortak bir iş yapsın istiyoruz. SESAM benzeri yapılarımız var. Üniversitelerimizde teknik anlamda bir işbirliği oluşmuş. Çalışmalarımızın amacı üniversitemizin çevresi ile ilgili oluşan duvarları yıkmaktır” dedi.
İİBF Dekanı Hamza Al, toplantıda yaptığı konuşmasında, amaçlarının dünya üniversitesi olma yolunda kente ve topluma hizmet etmek olduğunu belirterek, “Bu anlamda kentle üniversite arasındaki buluşmanın bunu sağlayacağını düşünüyoruz. SESAM’ı bu anlamda önemsiyorum. Çünkü burada bir şeyler başarabilirsek üniversite adına da başarmış olacağız” dedi.

SESAM\'ın amacı


1995 yılında kurulan SESAM\'da, dönemin ünlü sosyal bilimcileri Cahit Orhan Tütengil ve Fahri Fındıkoğlu’nun Sakarya’da araştırmalar yaptığını dile getiren Doç. Dr. Alev Erkilet, bu araştırmaların sonuçlarının Sosyoloji Konferansı Dergisi’nde yayınlandığını kaydetti. SESAM\'ın kuruluş amacı hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Alev Erkilet, “Daha önce çalışmaların durduğu anlar olmuş. Ancak sizlerin de desteği ile yeniden beyaz bir sayfa açma arzusundayız. Rektör hocamızın işaretiyle, sivil toplum üniversite buluşmalarını çok daha sistematik hale getirmek ve bunu sadece buluşma olmaktan çıkarmak istiyoruz. Hem şehrin hem de üniversitenin istifade edebileceği bir ortak payda nasıl üretebiliriz konusunda birlikte görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz” diye konuştu.
STK temsilcileri, çeşitli konuların tartışıldığı toplantıda, SAÜ’lü akademisyenlerden projelendirme, detaylandırma gibi konularda yardım beklediklerini belirterek, “Bizler kaliteli mallar üretiyoruz fakat süslemesini yapamıyoruz. Ürettiğimiz projelerin ve malların kalitesine güvenimiz tam. Sonuç olarak pazarlama konusunda, malımızı satma konusunda eksiğimiz var” dedi.

İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Karaman, toplantıda yaptığı konuşmasında, Sakarya\'nın sorunlarının dikkatle incelenerek, bulunan sorunların konularında uzman kişilere yönlendirileceğini ifade etti. SAGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Ünalan ise, toplantılar sayesinde ‘Şehrimizi nasıl ileriye götürürüz?’, ‘Sanayi\'nin ilgisini nasıl çekebiliriz?’, ‘Üreticileri, tarıma nasıl teşvik edebiliriz?’ gibi sorulara cevap vereceklerini belirterek, “Sakarya’nın stratejik planlanmasına ihtiyacı var. Konu bazında kapsamlı olarak eski bilgilerden de faydalanarak akademisyen arkadaşlarımızla birlikte bir çerçeve oluşturmalıyız” dedi.
Toplantının çok faydalı geçtiğini belirten katılımcılar, gelecek toplantı için de notlarını ve projelerini hazır hale getireceklerini ifade etti.
Sakarya'nın sorunları SAÜ'de tartışıldı
Sakarya'nın sorunları SAÜ'de tartışıldı
10 yıl önce
Elart sakarya bayi
sakarya masör
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
e08312d04a657e36e99c9ec41081a7dc@