SATSO: "Alt Geçit Yeniden Değerlendirilsin"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, trafik yoğunluğuna köklü çözüm getirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tünel geçişli köprülü kavşağın bölgedeki ticari hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Altuğ, alt geçidin bölgede faaliyet gösteren işyeri sahiplerinin de görüşleri alınarak yerel yönetimler ve ilgili makamlarca yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Altuğ, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezindeki trafik yoğunluğuna köklü çözüm getirmek amacıyla 3 yıl önce yaptırılan tünel geçişli köprülü kavşağın hizmete açıldığı günden bu güne kadar beraberinde bir takım sıkıntıları beraberinde getirdiğini ifade etti. Alt geçidin trafik akışında her hangi bir rahatlama sağlamadığını savunan Altuğ, geçidin Yenicami ve Terminal kavşaklarında yoğun araç yığılmalarına neden olduğunu kaydetti.

Alt geçidin civarında ve yakın bölgelerinde faaliyet gösteren işyerlerinin birçoğunun geçidin olumsuz etkilerine maruz kaldığını ve büyük oranda ekonomik kayıplar yaşadığını vurgulayan Altuğ, "Zaman içerisinde uğradıkları ekonomik kayıpları bertaraf edemediklerinden dolayı da art arda kapılarına kilit vurarak ticari hayatı terk etmişlerdir. Geçit çevresinde bulunan işyerlerinin birçoğunda aylardır kiralık tabelaları asılı olmasına rağmen bu işyerlerine kiracı bulmak ne yazık ki mümkün görünmemektedir. Bölgede ticari anlamda adeta bir sessizlik hâkimdir. Deyim yerindeyse ticari anlamda bu bölgede yaprak kımıldamamaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda söz konusu alt geçidin yapıldığı günden bu güne ilimize hiçbir olumlu katkı yapmadığı, sadece mal ve can kaybına sebebiyet verdiğini söylemek çok da yanlış olmayacaktır." dedi.

"Milli servet ile inşa edilen ve bölgeye cazibe katması planlanan yatırım bu gün milli servete darbe vurur hale gelmiştir." diyen Altuğ, şunları kaydetti: "Çünkü bin bir güçlükle ve kıt kaynaklarla açılan, ilimizin ticari hayatına artı değer katması beklenen işyerlerimizin kapılarına kilit vurmaları milli servetin kaybı anlamına gelmektedir. Ekonomiye değer katması beklenen bu işyerlerimiz bu gün ekonominin üzerinde bir kambur oluşturmuşlardır."

Alt geçidi, ekonomik krizin olumsuz etkilerinden kurtulmak için mücadele eden ilin ticari hayatına hareket kazandırmak ve dinamiklerini harekete geçirmek noktasında önlerindeki engellerden biri olarak gördüklerini söyleyen Altuğ, geçidin bölgede faaliyet gösteren işyeri sahiplerinin de görüşleri alınarak yerel yönetimler ve ilgili makamlarca yeniden değerlendirilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

14 yıl önce
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
3569915590239ddf5a4930a790befe22@