SATSO kadın girişimciler İmge Kaya Sabancı ile buluştu

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı Sakarya’da Tanıtıldı
 

Kadın Girişimciler İçin İş Geliştirme Fırsatı

Kadın girişimcilerin ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesine katkı sağlayan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı,  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu daveti ile Sakaryalı Kadın Girişimcilere tanıtıldı.

Kadınlar toplumun mimarı

Programın açılış konuşmasını yapan İffet Hacıeyüpoğlu, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin bir ülkenin ekonomik büyümesi, istihdam oluşturması ve rekabet gücünün arttırılmasında büyük önem taşıdığını belirtti. Kadınların toplumun mimarı olduğunu kaydeden Hacıeyüpoğlu, “Bir toplumun yapısının şekillenmesi, değişmesi ve gelişmesi kadına bağlıdır. Bu kapsamda Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu olarak girişimci sayısının artması ve kadınlarımızın kendilerini geliştirebilmesi için birçok program ve çalışmayı hayata geçiriyor, başarılarını gündeme taşıyor, onlara cesaret aşılıyoruz. Ayrıca sivil toplum örgütlerimiz ve özel sektör kuruluşlarımız tarafından yürütülen projelere gönülden destek veriyoruz” dedi.

274 Kadın ücretsiz eğitim aldı

Toplantıda konuşma yapan 10.000 Kadın Türkiye Program Yöneticisi İmge Kaya Sabancı ise kadın girişimcilere rehberlik etmek amacıyla hayata geçirilen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan mezun olan kadınların iş dünyasında önemli yankı bulan başarılara imza attıklarını belirterek, “Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan Türkiye\'de bugüne kadar toplam 274 kadın girişimci ücretsiz eğitim aldı. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 80’e yakını işlerini ciddi oranlarda büyütmeyi başardı.

İşini büyütmeyi hedefleyen

İlk yılından itibaren büyük ilgi gören programımız, kadın girişimcilere profesyonel bakış açısı ile beraber cesaret ve özgüven de aşılıyor. Program dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyor.  Bu nedenle işini büyütmeyi hedefleyen tüm Sakaryalı kadın girişimcileri programımıza katılmaya davet ediyorum” şeklinde konu

130 Kadın daha

Sabancı, ayrıca Türkiye’de 2013 yılının ikinci yarısında toplam 130 kadına daha ücretsiz eğitim verileceğini ve programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin 15 Temmuz 2013 tarihine kadar www.10000kadin.org web sitesinden başvurularını yapmaları gerektiğini ifade etti.

Deneyimlerini anlattılar

Toplantıda ayrıca 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan mezun olan kadın girişimciler eğitim deneyimlerini, eğitim sayesinde elde ettikleri kazanımlarını ve başarılarını Sakaryalı kadın girişimcilerle paylaştılar.  

Program hakkında genel bilgi

Küresel finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs tarafından 2008 yılında başlatılan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, halen 43 ülkede yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Program dünya genelinde işini kurmuş ancak yeterli imkanlardan yoksun 10.000 kadına girişimcilik ve işletme eğitimi vererek işlerini büyütmelerine destek olmayı amaçlıyor. Dünyada 90’ın üzerinde akademik kurum ve sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen program, Türkiye’de ise Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs Vakfı işbirliği ile 2009 yılında hayata geçirildi. Dört yıl sürecek projenin temel hedefi; işlerini büyütme potansiyeline sahip 400 kadına eğitim vermek. Eğitim programı, işini yönetebilmesi için gerekli işletme eğitimini alamamış kadınların konu ile ilgili tüm eksiklerini kapatmayı hedefleyecek şekilde düzenlenmiş altı modülden oluşmaktadır. Üç dönem halinde yıl içine yayılan tüm eğitimler burslu olarak veriliyor ve katılımcılardan hiçbir ücret talep edilmiyor. Program hakkında detaylı bilgiye “www.10000kadin.org” web sitesinden veya Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi\'nden telefon ve e-posta aracılığıyla (0216 564 96 93 ve info@10000kadin.org) ulaşılabilirsiniz.

Nasıl bir eğitim

10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında üç aya yayılmış bir süre içerisinde toplam altı haftada 182 saat eğitim veriliyor. Eğitimler; “girişimcilik ve sermayeye erişim”,  “pazarlama ve satış”, “organizasyonel planlama ve süreç yönetimi”, “muhasebe ve finans”,  “ticaret ve iş planı geliştirme” ve “iş planı değerlendirme” konularını içeriyor.
Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.

SATSO kadın girişimciler İmge Kaya Sabancı ile buluştu
SATSO kadın girişimciler İmge Kaya Sabancı ile buluştu
SATSO kadın girişimciler İmge Kaya Sabancı ile buluştu
SATSO kadın girişimciler İmge Kaya Sabancı ile buluştu
SATSO kadın girişimciler İmge Kaya Sabancı ile buluştu
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
cdd3e7991dbf7c58fad89dd5450fc119@