Sakarya Üniversitesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi (ICQH)" başladı. Yerli ve yabancı akademisyenler, üniversite eğitiminde artan kalite sorunlarının çözümü için 300’e yakın sözlü bildiri sunacak.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan kongreye, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın değişik yerlerindeki üniversite ve kalite kuruluşlarından davetli bilim insanları katıldı. 2 gün sürecek olan kongrede, yükseköğretimde kalite alanında uzman akademisyenler tarafından kalite süreçleri, akreditasyon, yükseköğretimde ulusal ve uluslararası yeterlilikler konularında sunumlar yapacak.
Kongrenin temel amacı ile ilgili bilgiler veren projenin koordinatörü SAÜ İletişim Fakültesi Prof. Dr. Aytekin İşman, “Temel amaç kalite süreçlerinin nasıl meydana geldiği, nasıl oluşturulduğu ve nasıl sonuçlandığıdır. Kalitedeki temel ölçütler her yıl değişmektedir. Bu yıl en önemli ölçütlerden bir tanesi mezunlarımızın iş bulabilmesi, mezunlarımızın yüksek kaliteyle mezun edebilmek. Diğer ikinci bir ayağı da sanayideki işbirlikçilerimizle, onların belirttiği niteliklere uygun bireylerin nasıl yetişeceği konusunda tartışmaların yapıldığı bir kongremiz bu. 300’e yakın bildiri sunulacak. Kongremiz Türk Yükseköğretim Kurumuna hayırlı olmasını dileriz” dedi.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Yükseköğretim ile ilgili üniversitemiz ülkemizde en yoğun çalışmalar yapan kuruluşlardan bir tanesidir. Özellikle son bir ay içerisinde 3 kongreye katıldık. Aslında yükseköğretimde gelinen son noktayla kurumların bu konuda yaptıklarının yol haritasına dair bilgiler almak anlamına geliyor. Geldiğimiz noktada ben şunu görüyorum, özellikle kurumların yönetimlerinde, kalite ve akreditasyon süreçlerine mutlaka dijital dünyadan yararlanmanın çok önemli olduğu ortaya çıkıyor. Bu hedeflere odaklanarak, yükseköğretimi ileriye taşıma noktasındayız” diye konuştu.
Yükseköğretimde kalite konusunda yapılacak çalışmalar için zemin oluşturmayı amaçlayan kongrede, üniversite eğitiminde artan kalite sorunlarının çözümü için öneriler sunulacak ve günümüz yükseköğretim dünyasında ortaya çıkan yeni gelişmeler, araştırma sonuçları ve uygulamalar paylaşılacak.
İki gün sürecek olan kongrede 7 ayrı salonda "Yükseköğretimde Kalite" konusunda 300’e yakın sözlü bildiri sunumu gerçekleştirilecek. Kongrede sunulan bildiriler ise geçtiğimiz üç yılda olduğu gibi bu yıl da kitapçık halinde basılarak, bu konuda çalışan akademisyenlere ve tüm üniversitelere gönderilecek.