Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi´nin Wester Michigan Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında Amerika´dan Prof. Dr. Bill Cobern ve Ast. Prof. Dr. Renee Sehwartz Hendek´e geldiler.
Araştırmaya dayalı öğretim metedolijisine ilişkin yaklaşımların öğretim programlarında uygulanabilme düzeyini belirlemeye dayalı Türkiye, ABD, Çin, Singapur, Malavi ve Uganda ülkelerinde gerçekleştirilecek Amerikan Science Foundation´ın desteklediği uluslar arası projenin ölçek geliştirme safhası için Wester Michigan Üniversitesi´den Prof. Dr. Bill Cobern ve Ast. Prof. Dr. Renee Sehwartz Hendek´e geldi. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi´nden Yrd. Doç. Dr. Osman Titrek ve Yrd. Doç. Dr. Murat İskender´in önderliğinde Hendek´ten dört fen bilgisi öğretmeni ve bir ingilizce öğretmeninin katılımlarıyla çalışmalara başlayan ekip Ağustos 2009 tarihine kadar bu projeyi Türkiye ve ABD işbirliği ile gerçekleştirecek. Üç gün boyunca çalışmalarını sürdüren ekip Hendek´teki okullarda incelemelerde bulundular.
Uluslar Arası Öğrenci Değişimi
Yrd. Doç. Dr. Osman Titrek: "Araştırmaya dayalı bilimsel öğretim metodolojisinin öğretmen ve öğretmen adayı öğrenciler tarafından uygulanabilme düzeyini" ölçmek amacıyla geliştirilmeye başlanan ve Amerika Science Foundation tarafından maddi olarak desteklenen ve aralarında Türkiye´nin de bulunduğu altı ülkede uygulanacak olan uluslararası bir proje kapsamında Sakarya Üniversitesi´ni ziyaret eden Western Michigan Üniversitesi´nden Prof. Dr. Bill Cobern ve Asst. Prof. Prof Dr. Renee Schwartz konuğumuz oldular. Bu kapsamda SAÜ Vakfı Koleji´nde bir saatlik Fen Bilgisi Eğitimi dersini izledikten sonra, Prof. Renee Schwartz, bu metodolojinin sınıfta nasıl uygulanabileceğine ilişkin olarak 6. ve 7. sınıf öğrencilerimize uygulamalı olarak yaklaşık iki saat süren ders vermişlerdir. SAÜ öğretim üyeleri ve Hendek´te görevli beş öğretmenle birlikte SAÜ Eğitim Fakültesi´nde tam gün bilimsel çalışmayı yürütmüşlerdir. Ayrıca ilgili öğretim üyeleri ile öğretim üyelerimiz Hendek´te okul ziyaretinde bulunmuşlardır. Okul ziyaretlerinden sonra ise SAÜ ana kampüs alanını da gezmişlerdir. Ağustos 2009 tarihinden sonra da ABD ve Türkiye dışındaki diğer ülkelerde de birlikte geliştirilecek bu ölçek, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman´ın önderliğinde, Wester Michigan Üniversitesi ile uluslararası öğrenci değişimi programı uygulamaları başlatılmıştır." dedi.
Hendek Bayraktepe´de Hendek Belediye Başkanı Ali İnci tarafından verilen yemeğe katılan misafirler, Türk kültürü gecesini izleyerek, Hendek Belediyesi sanatsal faaliyetlerinde yapılan ebru çalışmalarını inceleyip ebru uygulaması yaptılar.
Buradaki Misafirperverliği Beklentilerimizin Üzerinde Bulduk
Wester Michigan Üniversitesi´den Prof. Dr. Bill Cobern, Hendek´e hayran kaldığını belirterek " Buradaki doğa güzellik beni çok büyüledi. Buradaki misafirperverliği beklentilerimizin üzerinde bulduk, bizi çok şaşırttı. Farklı ülkelerden insanların barışçı işbirliğini gördük, bu beni olumlu yönde etkiledi. Bu tür çalışmaların Türkiye´nin, İslam Dünyasında ve Orta Doğunun batısındaki negatif imajını değiştireceği inancına sahip oldum. Türkiye´deki eğitim ve araştırma beni çok etkiledi. Yapacağımız projede işbirliği içerisinde çalışmaktan çok memnun olacağız. Belediye Başkanı Ali İnci´nin bizleri ağırlamasından da çok mutlu olduk. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Prof. Renee Schwartz, bu metodolojinin sınıfta nasıl uygulanabileceğine ilişkin olarak 6. ve 7. sınıf öğrencilerine uygulamalı olarak yaklaşık iki saat süren ders verdi.