'SAÜ Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' başladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından “Ortaçağ Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu” başladı.

Türkiye’den birçok akademisyenin yanı sıra yabancı katılımcıların da yer alacağı sempozyumun açılış konuşmalarını SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ve SAÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu yaptı.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken sempozyuma tekrar ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Bu süreçte Sakarya Üniversitesi olarak hizmetinizdeyiz. Sempozyumun huzurlu geçmesini, verimli geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

SAÜ Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu açılış konuşmasında, “Ortaçağ Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun 20’ncisi SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü olarak burada düzenlemekten büyük onur duyuyoruz. Bu sempozyumun 8’ncisi, 2004 yılında yine Sakarya Üniversitesi’nde yapılmıştı. O yıllardan sonra katılımcı sayıları da giderek artış gösterdi. İlk uygulamadan günümüze kadar düzenli şekilde sürdürülen bu faaliyetlerin Sanat Tarihi bilimine katkısı önemli oldu. Kuşkusuz bu tür bilimsel toplantılar mesleki anlamda neyi ne kadar tanıdığımızın da ölçütleridir. Genç bilim insanlarımızın bu durumu daha iyi değerlendirmeleri gerekir” diye konuştu.

Katılımcılar için çok önemli görüş alışverişlerinin sunulacağını söyleyen SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, “Bu sempozyumun fakültem adına, bizim adımıza çarpıcı tarafı fakültemizin en genç bölümü tarafından düzenleniyor olması.  Dolayısıyla en genç bölümümüzün olgunlaştığını görmekten çok mutluyum.  Şüphesiz bu tür bilim şölenleri tarihte, kültür anlamında hem farklı fikirlerin karşılaşması ve gelişme anlamında, hem de karanlıkta kalan noktaların üzerine ışık tutulması açısından çok değerlidir” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. İrfan Yıldız’ın “Kurşunlu’un Yarası”, Dr. Ceyhun Berkol’un “Çağdaşlaşmış Roma-Bizans Dönemi Baş Aksesuarları ve Şapkaları”, Dr. Mustafa Genç’in “Yörü’k” sergileri katılımcılar tarafından gezildi. Ortaçağ Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu, Türkiye, Amerika, Hollanda, Mısır, Cezayir, Azerbaycan, Kırım ve Arjantin gibi ülkelerde görev yapan bilim insanlarının katılımıyla 5 Kasım’a kadar SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam edecek.
'SAÜ Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' başladı
'SAÜ Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' başladı
'SAÜ Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' başladı
'SAÜ Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu' başladı
8 yıl önce
Sanat, Sanatkârlar, Kurslar ve Ünlüler Sanat, Sanatkârlar, Kurslar ve Ünlüler
Sanat kurslarıSanat kursları
Tarihi eserleri koruma
temel araştirmaları