SAÜ Teknokent'e 10 milyon hibe

TÜBİTAK tarafından desteklenen 5 üniversiteden biri olan Sakarya Üniversitesi’nin aldığı hibeyi başarı olarak niteleyen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite-sanayi işbirliğinin geldiği noktanın bir kez daha kanıtlanmış olduğunu söyledi.

SAÜ Teknokent, 2014 yılında TÜBİTAK’a yaptığı proje başvurusu sonucunda 10 milyon lira hibe desteği aldı. Teknoloji transfer ofislerinin gelişimini sağlamak ve üniversite-sanayi işbirliğini en üst seviyelere çıkarmak amacıyla son iki yıldır önemli oranlarda hibe desteği veren TÜBİTAK, SAÜ adına başvuru yapan Sakarya Teknokent’e yıllık 1 milyon TL olmak üzere 10 yıl süreyle hibe desteği verdi. TÜBİTAK-1513 Programı kapsamında başvuru yapan 11 üniversiteden birisi olan SAÜ Teknokent, başvurusu kabul edilen 5 üniversite arasına girmiş oldu. 

Proje ve Ar-Ge’ye destek sürecek
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, başvurunun kabul edilmesiyle üniversite sanayi işbirliğinde gelinen noktanın bir kez daha kanıtlanmış olduğunu söyledi.  Proje ve Ar-Ge konularında yapılacak çalışmalara üniversitede özellikle, doktora yapan araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzmanların her zaman önemli katkıları olacağını dile getiren Prof. Dr. Elmas, desteklerinden dolayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve TÜBİTAK’a teşekkür ettiklerini söyledi.
Teknokent aracılığıyla sanayi ile önemli bir işbirliği geliştirdiklerini anlatan Elmas, tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir üniversite- sanayi işbirliği yaşandığını ifade etti. Üniversite olarak akademik çalışmaların yanı sıra üretim sağlayan projelere de ağırlık verdiklerini vurgulayan Elmas, bilimsel çalışmaların üretime katkılarını ölçmek amacıyla dış paydaşlı projelere ağırlık vererek işbirliğini güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Teknokent konuşuldu
Teknokent’in bu başarısının ardından düzenlenen ilk Teknokent Yönetim Kurulu toplantısı ise Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un katımıyla gerçekleştirildi. Coş, toplantıda Teknokent’te yapılan çalışmalar hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi.  

Teknokent Binasında yapılan toplantıya Vali Coş’un yanı sıra Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Teknoloji Fakültesi Dekanı Mehmet Sarıbıyık, Üniversite Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin katıldı.

Toplantıda Teknokent kavramı, sayılarla Sakarya Teknokent A.Ş. ve Teknokent’in Türkiye Ar-Ge/İnovasyon ekosistemindeki yeri, Sakarya Teknokent’te girişimci ve sanayicilere sağlanan vergisel avantajlar, Sakarya Teknokent’te akademisyenlere sağlanan avantajlar, yönetim kurulu gündeminin görüşülmesi, ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisi Destekleme Programına proje başvuruları ile Sakarya iline kazanımları başlıklı konularda Vali Hüseyin Avni Coş’a bilgi verildi.

Toplantı sonrasında Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Teknokent A.Ş. içerisinde yer alan firmaları gezdi ve firmalar hakkında bilgi aldı. Gezinin ardından Vali Hüseyin Avni Coş, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri, Sakarya Teknokent A.Ş. ve ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi personeli ile yemekte bir araya geldi.
SAÜ Teknokent'e 10 milyon hibe
SAÜ Teknokent'e 10 milyon hibe
10 yıl önce
adapazarı teknokent başvuru analizi