SAÜ, üniversitedeki olaylara karşı tedbir alıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof Dr. Muzaffer Elmas, "SAÜ olarak eğitimde hedefimiz üniversitenin tüm eğitim programlarını dünyadaki yüksek öğretim kurumları ile akredite olabilecek hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Elmas, SAÜ\'de düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elmas, eğitimdeki hedeflerinin, öğrencilere hem bilgi ve beceri kazandırmak hem de üniversitede yapılan etkinliklerle dünyaya açık bireyler yetişmek olduğunu söyledi. Kurumsal olarak bakıldığında SAÜ\'nün devlet üniversiteleri sıralamasında 60. sırada olduğuna dikkati çeken Elmas, SAÜ\'nün daha iyi noktalara gelmesi için çalışmalarında devam ettiğini vurguladı.

Rektör Elmas, İletişim Fakültesi, Tıp Fakültesi gibi yeni fakültelerin Sakarya\'ya kazandırıldığını belirterek, "Tıp Fakültemizin bünyesinde temel dersleri yapacak 2-3 sene içerisinde bir hastane ile diş hekimliği fakültesi Sakarya\'da hizmete girmiş olacak. Sakarya için çok konuşulan mimarlık ve şehir planlama bölümleri de YÖK\'ten geçti. Açılan program sayımız 400\'e yaklaşıyor" ifadesini kullandı.

Sakarya\'ya 2. üniversite


Sakarya\'da uzun zamandır 2. üniversite konusunun konuşulduğunu ifade eden Elmas, hükümetin daha önce her şehre üniversite kurulması fikrinin olduğunu şu andaki bakış açısının ise her şehirde vakıf üniversitesi kurulması şeklinde düşünüldüğünü söyledi.

Elmas, SAÜ\'nün 70 bin öğrencisi olduğunu ve bunun 35 bininin lisans öğrencisi olduğunu belirterek, "Ana öğrenci kitlesi 40 bin olarak gözüküyor. Sakarya üniversitesi şehrin gelişmişlik durumuna bakıldığında en ideal şehir. Sakarya konum itibari ile üniversite için harika bir şehir. Bizim görevimiz üniversitemizi en iyi şekilde yönetebilmek" şeklinde konuştu.

Bu yıl lisansüstü eğitimlere 13 bin 500 başvuru olduğunu belirten Elmas, "Açılan iletişim fakültemize bakacak olursak biz iletişim fakültesini klasik labirent içinde olan bir fakülte olarak düşünmüyoruz. İletişim fakültesi dünya da disiplinler arası bir fakülte. Bunun için planlarımız var" diye konuştu.

Orta hasarlı binalar

Orta hasarlı binalara ilişkin çalışmaların da devam ettiğini anlatan Elmas, şunları ifade etti:

"Valilik bize 581 orta hasarlı bina bildirmişti. Bunun 283\'ü bize başvurdu. 283 binadan 100\'e yakını orta hasarlıdan çıkmış oldu. Diğer binalar artık ağır hasarlı durumda. İşlemleri bitmeyen 30\'a yakın bina var onlarında hesapları yapılıyor. Başvuru alma süreçleri bitti."

Rektör Elmas, SAÜ\'nün yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencilerin beklentilerine yönelik bir çalışma da hazırladıklarını ve bunu kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı.
SAÜ, üniversitedeki olaylara karşı tedbir alıyor
SAÜ, üniversitedeki olaylara karşı tedbir alıyor
11 yıl önce
Karşı basınçlı sıcak su kazanı
kesmelere karşı koruyuculu çizmeler
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
6f826ccfd4adffb5aab0b806ced9793f@