Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nde uzaktan eğitim konusunda genel değerlendirme yapmak ve genişlemeye dönük adımların atılmasını sağlamak amaçlı "Uzaktan Eğitim Çalıştayı" gerçekleştirildi.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan çalıştayda, uzaktan eğitimle ilgili çalışma yapan birimler ile bu konuda çalışma yapan ve ilgi duyan kişiler bir araya geldi. Yapılan ortak çalışmalar ve değerlendirmelerle yeni proje ve stratejiler belirlendi.
Çalıştayın açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, son yıllarda dünya çapında yapılan yükseköğretimle ilgili kongrelerin ana temalarının farklılaştığına işaret ederek, eğitimin geldiği noktada temel parametrelerin sınıf dışına çevrildiğine dikkat çekti. Elmas, "Uzaktan eğitim, internet destekli eğitim veya web tabanlı eğitim, tüm dünyada eğitim-öğretim alanında ayrı bir kategori olmaktan çıkıyor, mevcut eğitimin bir parçası olarak hızla işin içine giriyor." dedi.
Uzaktan eğitimin giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Elmas, şunları söyledi: "Sakarya Üniversitesi olarak şu an kullandığımız platformu 3 -4 yıl içinde belki normal eğitimde de kullanabilir hale gelebiliriz. Uzaktan eğitimde gerek altyapı, gerek platform, gerek bu konudaki anlayış itibariyle iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz."
Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orhan Torkul, "Uzaktan Eğitimin Dünü Bugünü ve Geleceği", Adapazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turan, "ADAMYO Uygulaması", Prof. Dr. Ümit Kocabıçak "Karma Lisans Modeli", Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recai Coşkun "e-MBA Tezsiz Yüksek Lisans Programları", Yrd. Doç. DR. Mübin Kıyıcı "Uzaktan Eğitim ve Öğretim tasarımı" konularında görüşlerini açıkladı.