SAÜ'de Akademik Kurul Toplantıları tamamlandı

Sakarya Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantıları sona erdi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın başkanlığında fakültelerde ayrı ayrı düzenlenen Akademik Kurul Toplantıları, rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Hedeflerimiz Doğrultusunda İlerliyoruz

Sakarya Üniversitesi’nin eğitim-öğretim, araştırma, kalite ve akreditasyon alanlarında yürüttüğü çalışmalarla büyük başarılar elde ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ’nün yükselişinin her alanda sürdüğünü kaydetti. Rektör Elmas, yapılan çeşitli ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde 15 – 20 basamak yükseliş gösterdiklerini ifade ederek, bundan sonraki hedeflerinin ise yapılan değerlendirme sonuçlarında ilk 15 arasında yer almak olduğunu aktardı.
Yeni akademik dönemde tüm akademisyenlerin üzerine düşen görevlerin daha da arttığını kaydeden Rektör Elmas, “Öğrencilerimize daha çok sahip çıkarak, omurgası sağlam, değerlerine sahip çıkan, kendini bilen, dünyaya hâkim bireyler yetiştirmek için daha gayretli bir çalışma içerisinde olacağız. Burada siz değerli akademisyenlerimizin sorumluluğu daha fazla olacaktır. Bizler akademik camia olarak bu milli şuur içerisinde çalışmalarımızı yürütmeliyiz” diye konuştu.


Bu Yılın Teması Endüstri 4.0

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Torkul, fakülte akademik kurulunda fakültedeki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Mühendislik Fakültesi’nin yaklaşık 300 profesyonelden oluşan akademik kadrosuyla 9 bini aşkın öğrenciye hizmet verdiğini ifade eden Prof. Dr. Torkul, şunları söyledi: “Verdiği hizmetin kalitesini sürekli artıran üniversitemizin amiral gemisi olan fakültemiz, dünyaca tanınmış Washington Accord’un üyesi olan MÜDEK akreditasyon kuruluşu tarafından da akredite edilmiştir. Bu akreditasyon sayesinde sahip olduğumuz EUR – ACE etiketi ile Avrupa ve Amerika tarafından tanınan bir diplomaya sahip olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşamaktayız. Sahip olduğumuz akreditasyonun yanında, öğrencilerimize uygulamalı bir eğitim sunmak amacıyla “Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE)” programı uygulanmaya başlanmıştır. Öğrencilerimiz UMDE kapsamında 8 yarıyıllık lisans eğitimlerinin 1 yarıyılını sanayide geçirmekte ve iş tecrübesi kazanmaktadır. Öğretimdeki yenilikçi yaklaşımımızı bilimsel çalışmalarımızda da sürdürerek çağımızın en yeni ve önemli konularından biri olan Endüstri 4.0’ı bu yılın tematik konusu olarak belirlemiş bulunmaktayız. Nesnelerin interneti ve büyük veri teknolojilerinin etkin kullanıldığı yeni endüstri ortamına Türkiye’yi hazırlamak için siber fiziksel uygulamalar üzerinde çalışmaktayız.”


Fen-Edebiyat Akademik Kurul Toplantısı

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen 2016-2017 Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı’nda konuşan Dekan Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, toplantıda yeni eğitim-öğretim dönemi başında fakültede kurulan dil merkezinin çalışma sistemi ve yeni kayıt olan öğrencilere yönelik motivasyon artırıcı oryantasyon çalışmaları konularında bilgi verdi. Etik değerlere bağlılığı artırıcı etkinlikler yapılması önerilerinde bulunulan toplantıda yeni dönem için yapılan hazırlıklar hakkında bilgiler verildikten sonra öğretim elemanlarının görüş ve önerileri dinlendi.


Eğitim Fakültesi’nde Bilgi Paylaşımı

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, fakültede düzenlenen toplantıda 2015-2016 öğretim yılında fakültede gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler sundu. Toplantıda YÖK kararı gereğince 2016-2017 akademik yıl itibariyle yapılan yeni anabilim dalı ve bölüm düzenlemeleri, fakültede gerçekleştirilen fiziki alan yenilemeleri, mezun öğrenci sayıları, öğretim üyelerinin yayınları, katıldıkları akademik toplantı ve dış kaynaklı proje sayıları, yurtiçi ve yurtdışı akreditasyon süreçleri, fakülte öğretim elemanları tarafından düzenlenen konferanslar ve çıkartılan alan dergileri konularında paylaşımlarda bulunuldu. Bunların yanı sıra fakültenin yürütmekte olduğu pedagojik formasyon programı ile ilgili mali ve idari konular hakkında bilgi verildi.  


Tüm Bölümler İçin Öğrenci Odaklı Eğitim

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Akademik Genel Kurulu Dekan Prof. Dr. Nejat Yumuşak’ın başkanlığında akademik personelin katılımıyla yapıldı. Fakültede gerçekleşen toplantıda 2015 yılına ait eğitim ve öğretim faaliyetleri, bilimsel yayınlar, iç ve dış kaynaklı projeleri, akreditasyon süreçleri ve planlanan etkinlikler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Fakültenin önceliklerinin, güçlü ve geliştirilmeye açık yönleri tartışıldığı toplantıda aktif öğrenme yöntemlerinin öğrenci odaklı eğitime destek vermek üzere her bölüm için uygulanması ve geliştirilmesi vurgulandı. Fakültelerin gücünü belirleyen en önemli unsurların bilimsel araştırmalar, yayınlar ve projeler olduğu ifade edildiği toplantıda, bu faaliyetlerin 2015 yılına göre makul biçimde artırılmasının üniversitenin sürekli iyileştirme politikasının bir gereği olarak zorunlu olduğu vurgulandı.


İşletme’de Akreditasyon Çalışmaları Sürüyor

İşletme Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Dekan Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, fakültede düzenlenen toplantıda bölümler, akademik kadro, öğrenci sayıları, kulüpler, uluslararasılaşma, akademik niteliği arttırma, öğretim kalitesini arttırma, proje ve yayın sayılarını yükseltme, kongre, konferans, sempozyum ve seminer düzenleme, tanınırlığın artırılması, öğrenci değişim programları, sanayi, iş dünyası ve diğer üniversitelerle işbirlikleri gibi konuların konuşuldu. Akreditasyon konusunda ise önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Prof. Dr. Can, çalışmaların devam ettiğini söyledi.


İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısında lisans ve lisansüstü eğitimle ilgili gelişmeler ve değişiklikler hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulunan Dekan Prof. Dr. H. Mehmet Günay, fakülte olarak hedefleri sürekli yükselterek uluslararası standartlarda bir kaliteyi yakalama vizyonuyla hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Toplantıda bölüm başkanlarının bölümleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunmasının ardından diğer öğretim elemanları da görüşlerini ifade edip bazı önerilerde bulundular.


Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Akreditasyon Çalışmalarına Devam

Dekan Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında toplana Siyasal Bilgiler Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısı’nda bölüm hakkında bilgilendirme sunumları, akreditasyon çalışmaları ve 2015-2016 öğretim yılında fakültede gerçekleştirilen faaliyetler gibi konularda bilgi paylaşımında bulunuldu.


İletişim’de Yeni Eylem Planı

İletişim Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi Akademik Kurul Toplantısında ise fakültede yeni eğitim yılında deklare edilen eylem planı konuşuldu. Toplantıya ilişkin görüşlerini bildiren Dekan Prof. Dr. Aytekin İşman, “Türkiye’mizin içinden geçtiği zor zamanlar dolayısıyla paylaşımlarda bulunduk ve birbirimize neler yapabileceğimizi anlattık” ifadelerini kullandı.


Teknoloji Fakültesi Yeni Döneme Hazır

Teknoloji Fakültesi 2016-2017 Güz Dönemi Değerlendirme ve Akademik Kurul Toplantısında özelikle yeni dönem hazırlıklarının durumu, yeni düzenlemeler, yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari uygulama süreçleri gözden geçirildi.


Tıp Fakültesi’nde Bilgi Paylaşımı

Tıp Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısında yeni eğitim ve öğretim yılının getirileri, fakültedeki süreçler ile işleyiş yapısına ilişkin bilgiler verildi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
6527b6639201cbce94827c55f8b259a0@