SAÜ'de 'Madde bağımlılığı/Apaçi gençlik' konferansı yapıldı

Sakarya Üniversitesi Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen “Bir Kereden Bir Şey Olur Madde Bağımlılığı / Apaçi Gençlik” konferansı gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Akif Seyhan, İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman apaçi gençlik ve madde bağımlılığı hakkında bilgiler verdi. Yaman, “Biraz ten rengi esmer, Türkçesi kırık, eğitimde sıkıntı yaşayan, kıyafetleri ile bulunduğu ortamda farkındalık yaratan, farklı olan, kolu kesik façalı gençlik kavramı haline dönüştü apaçilik. Türkiye’de tahmini 2 milyon civarında bu ruh halini yaşayan gençlik potansiyeli var. Hikâyelerine bakarsak öyle bir genç olmadıklarını görüyoruz. Bu ruh halini yaşayan gençler ya torbacı, ya hırsız ya da suça karışmış kişilerden oluşur. Gençlerimiz aşkı, dertlerini veya her şeylerini paylaşıyorlar ama maddeyi paylaşmıyorlar. Madde zor bulunan bir şeydir diye. Çocuklar suça çok fazla bulaşıyorlar. Madde kullanıyorsa ya maddenin etkisiyle yada o maddeye ulaşabilme telaşıyla çocukları suçla karşı karşıya geliyor. Madde kullanan gençlerde kesici aletten tutun bütün suç aletlerinin hepsi vardır üzerlerinde. Madde kullanımında esrar kullanımının çok yaygın olduğunu biliyoruz. Esrardan ziyade hap kullanımı da çok yaygın. 6 - 6,5 TL hapı temin edebiliyorlar. Bir hap alan kişiyi iki saat uçuruyor. Bir de son zamanların uyuşturucu Bonzai var. Bonzai yani Sentetik Kannabinoid sıvı bir madde. Çin laboratuvarlarında üretiliyor oradan da dünyaya dağılıyor. 500 gramlık bir şişe su Sakarya’nın bir aylık Bonzai ihtiyacını karşılayabilir. Piyasa da Bonzai’yi 15-20 TL temin edilebilir. İlk seferinde kullanılmak üzere ucuza verildiği için herkes onu ucuz zanneder. Çocuklarımıza ayıracak 15 - 20 dakika yarım saat vaktimiz yoksa şeytan çok iyi vakit ayırıyor, şeytanın ortakları olan satıcılarda çok iyi vakit ayırıyorlar. 10 numara vakit ayırıyorlar. Evladım diyebileceği, evladını yanından ayırmayacağı, kızmayacağı, bağırmayacağı, ezmeyeceği, vakit ayırmayacağı, vurmadan, nezaket kurallarını aşmadan hepimizin muamele etmelidir” ifadelerini kullandı.
SAÜ'de 'Madde bağımlılığı/Apaçi gençlik' konferansı yapıldı
SAÜ'de 'Madde bağımlılığı/Apaçi gençlik' konferansı yapıldı
SAÜ'de 'Madde bağımlılığı/Apaçi gençlik' konferansı yapıldı
SAÜ'de 'Madde bağımlılığı/Apaçi gençlik' konferansı yapıldı
10 yıl önce
Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığıTehlikeli madde güvenlik danışmanlığı
Kumar bağımlılığı
Kimyasal Madde Dozaj Depoları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
fc0e7180497c45a47446752a9b185082@