SAÜ'de "Mühendislikte Kadın" etkinliği düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Elektrik Elektronik Enstitüsü Topluluğu tarafından “Mühendislikte Kadın” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe i am inovasyon ve ar-ge merkezi şirket kurucusu Tuğba Özdenal, Ford Otomotiv Sanayi Ekibinden Endüstri Mühendisliği Ekip Lideri Elif Gürbüz Ersoy, Satın alma Uzmanı Nesrin Doğru ile Satın alma Uzmanı Işıl Paksoy konuşmacı olarak katıldı.

Başarılı olmanın ilk şartının yapılan işin sevilmesi ve isteyerek yapılması olduğunu söyleyen Tuğba Özdenal, katılımcılara kötü motivasyon yönünde yapılacak konuşmalara kulak asmamalarını ve "Sen yapamazsın" diyen insanları dinlememelerini önerdi.

Öfke ve Stres Yönetimi


Öfke bir davranış şekli ve ilk olarak sizi bu duyguya iten, öfkelendiren şeyin ne olduğunu bilmeniz gerekiyor diyen Özdenal, “Stres alışkanlık haline gelmiş bir duygu şeklidir. Bu iki duyguya maruz kaldığınız zaman da kaygı gibi konular devreye giriyor. İnsanlar belirsizlik olduğu zaman kaygılanmaya başlıyorlar ve rutin programlarında sorunlar yaşıyorlar. Bu duyguları kontrol etmek için; sizi bu duyguya iten sebebin ne olduğunu çok iyi bilmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Riski göze alın ve birbirinize destek olun


Kadınların ihtiyacı olan tek şeyin birbirlerine destek olması gerektiğini vurgulayan Özdenal, “Bir olayın üstüne gittikçe başarılı olursunuz. Önemli olan korkmak değil, haklı ya da haksız olmak da değil. Önemli olan korkunun üstüne gidebilmek ve riski göze alabilmektir. Hedefleriniz olsun ve kendinize güvenin. Yolunuzun her zaman açık olacağına inanıyorum” dedi.

Ford Otosan’ın yaptığı projelerden bahseden Elif Gürbüz Ersoy, “Şu an da ‘Bal Arıları Mühendis Oluyor’ isimli bir projeye başladık. Projenin hedefi özellikle kadınlar içindir. Toplumsal cinsiyet ayrımının ortadan kalkması ve herkesin farkındalığını arttırmak için böyle bir projeye başlatıldı” diye konuştu.

‘Bal Arıları Mühendis Oluyor’ projesi için yapılanları ve projenin amaçları hakkında bilgiler veren Işıl Paksoy, “Çözüm önerimiz meslek seçiminde toplumsal cinsiyet kalıplarından kaynaklanan önyargıların azaltılmasıdır. Sanayide, sektörde kadın istihdamına katkıda bulunarak kadın isgücü oranını arttırmak ve eğitim alanında kadın ve erkekler için fırsat eşitliğinin önemine dair farkındalığı geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Mühendis adayı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nesrin Doğru, “Mutlaka bir defteriniz olun. Hedeflerinizi hiçbir zaman düşük değil en yüksek seviyede tutun. Mezun olurken de her şeyiniz bir sene öncesinden belirli olsun. Kendi planlarınızı ona göre yapın. Hiçbir zaman bundan şaşmayın ve en önemlisi hayal ettiğiniz şey idealiniz olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Etkinlik sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.
SAÜ'de "Mühendislikte Kadın" etkinliği düzenlendi
SAÜ'de "Mühendislikte Kadın" etkinliği düzenlendi
SAÜ'de "Mühendislikte Kadın" etkinliği düzenlendi
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
7c7db598a465fe8e9e4bf5b8e156fc9a@