SAÜ'de "Sanat, Tasarım ve Kültürel Çalışmalar" konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi\'nde \'Sanat, Tasarım ve Kültürel Çalışmalar\' konferansı düzenlendi.

Gizem Frit Amfisi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Besim F. Dellaloğlu katıldı. Güzel sanatlar kavramının Rönesans sonrası 18. yüzyılda Batıda çıktığını, Türkiye’ye 19. yüzyılda geldiğini söyleyen Dellaloğlu, “Sanatı güzellik üzerinden tarif etmek modern sanata aykırı bir durumdur. Sanattaki bazı akımlar, sanat ile güzel arasındaki ilişkiye tepki olarak var olmuşlardır.” diye konuştu.

Batıda Ortaçağ sanatının yaratıcılıktan uzak olduğunun altını çizen Dellaloğlu, olanı betimleyen bir sanat tarzının olduğunu söyledi. Dellaloğlu, “Örneğin fotoğraf sanatının çıkışı ile birlikte olanı betimlemek daha kolay olmaya başladı. Bu da sanatta yaratıcılığı tetikledi ve olanı farklı gösterme çabaları doğdu.” şeklinde konuştu.

Modernizme kadar sanat eserlerinin el ağırlıklı olduğunu dile getiren Dellaloğlu, modernizmden sonra sanatta düşünme ve yaratıcılığın ön plana çıktığını söyledi.
SAÜ'de "Sanat, Tasarım ve Kültürel Çalışmalar" konferansı
SAÜ'de "Sanat, Tasarım ve Kültürel Çalışmalar" konferansı
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
86fe841f0de23174de98cd00bf7bfb2f@