SAÜ'de sosyal hizmet günü kutlandı

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nün düzenlediği “Sosyal Hizmetin Gelişimi, Paradigması ve Kuramları” konulu konferans, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

“Dünya Sosyal Hizmet Günü” kutlamaları kapsamında düzenlenen konferansın açılış konuşmalarını SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri yaptı. Prof. Dr. Necmettin Özerkmen, konuşmasında sosyal hizmetin gelişimi ve hedefleri hakkında bilgiler vererek, sosyal hizmetin insanı sevmekle mümkün olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış ise sosyal hizmetin mesleki odağı, temel misyonu ve bölüm faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Danış, bölüm öğrencilerini de sosyal kirleticilerle mücadele sürecinde, sosyal hizmet uzmanlarının yapması gerekenler konusunda bilgilendirdi. Dünyadaki sosyal sorunları, sosyal kirletici olarak tanımlayan Danış, esprili bir dille “pacman” adlı bir bilgisayar oyununu örnek verdi. “Pacman”in amacının canavarlardan uzak durmaya çalışmak, onlara yakalanmamak olduğunu söyleyen Danış, Pacman oyunundaki canavarları sosyal kirleticilere, Pacman’in kendisini de sosyal hizmet uzmanlarına benzetti.

Yrd. Doç. Dr. Fikret Efe de yaptığı konuşmada, sosyal hizmetin multidisipliner bir meslek olduğuna değinerek, sosyal hizmet mesleğinin hem bu dünya, hem de öbür dünyada mutlu olabilmek için sosyal hizmet uzmanlarına bir zemin oluşturduğunu belirtti.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu ise konuşmasında öğrencilere, tarihi gelişimiyle beraber sosyal hizmetin inceliklerini anlattı. Öğrenmenin sınırlandırılamayacağını ve öğrencilere her fırsatta okumaları gerektiğini öğütleyen Yolcuoğlu, başarının temel anahtarının, mesleği ne olursa olsun gelişime açıklık olduğunun altını çizdi. SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Daşcıoğlu, konuşmasında sosyal hizmetin bir ekip işi olduğunu, bilimsel ve mesleki paradigmasının ekip çalışması, iş birliği ve eşgüdümle sürdürülebileceğini ifade etti. Prof. Dr. Daşcıoğlu, Sosyal Hizmet Bölümünün birinci öğretim ile birlikte ikinci öğretim ve yüksek lisans programlarının açılmasıyla akademik alanda güçlendiğini belirtti.

Konuk konuşmacılardan Sosyal Hizmet Uzmanı ve Sanat Terapisti Nevzat Gürsoy da öğrencilere psiko-dramanın sosyal hizmet uzmanlarının mesleki uygulamalarına sağladığı katkılar hakkında bilgiler verdi. Sosyal hizmette psiko-dramanın bir yöntem olarak kullanılması gereğinin altını çizen Gürsoy, sosyal hizmet uygulamalarında dezavantajlı birey ve grupların dışarıdan içeriye doğru duygu aktarımına dayalı mesleki müdahalelerin yerine, içeriden dışarıya doğru duygu aktarımını hedef alan mesleki çalışmaların çok daha etkili olduğunu ifade etti. Sosyal etkinliklerin hafta boyunca da devam edeceğinin duyurulduğu konferansın sonunda Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Doç. Dr. Yolcuoğlu’na teşekkür plaketi taktim etti.

SAÜ'de sosyal hizmet günü kutlandı
9 yıl önce
Sosyal medya danışmanlığı
7X24 saat hizmet
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
3bf97cb1ca747ff042bf9ce17a60e9c8@