SAÜ'de üçgün boyunca 'deprem' konuşulacak

Aktif Tektonik Araştırma Grubu Çalıştayı (ATAG-19) Sakarya Üniversitesi’nde başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde başlayan ATAG-19 Çalıştayı’na SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Jeofizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen ve akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Prof. Dr. Levent Gülen, “Öncelikle katılan herkese verimli bir çalıştay geçirmesini diliyorum. 1999 yılında başlayan ve 19’ncusu düzenlenen Aktif Tektonik Araştırma Grubu Çalıştayı’nın Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenmesinden dolayı onur duymaktayız” dedi.

Üniversitelerin eğitim faaliyetleri dışında topluma, çevresine yararlı proje ve araştırma-geliştirme faaliyetleri üretmesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, “Yapılan bu tür çalıştay, kongre ve seminerlere Sakarya Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çalıştaya katılan tüm bilim insanlarına başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı’nın  ‘Metropolitan Projeleri ve Kuvaterner Jeolojisi’ sunumuyla başlayan  ve üç gün sürecek olan çalıştayda, 12 farklı oturumda “Marmara Bölgesi’nin 2012-2015 Güncel Deprem Aktivitesi, “Kuzey Anadolu Fay Zonunda Aktif Fay Verilerinin Fraktal Analizi”, “2000-2015 Yılları Arasında Türkiye ve Civarında Meydana Gelen Depremlerin Patlatma Verilerinden Ayırt Edilmesi” ve daha birçok başlık, alanında uzman katılımcılarla tartışılacak.
SAÜ'de üçgün boyunca 'deprem' konuşulacak
SAÜ'de üçgün boyunca 'deprem' konuşulacak
SAÜ'de üçgün boyunca 'deprem' konuşulacak
SAÜ'de üçgün boyunca 'deprem' konuşulacak
9 yıl önce
Deprem sigortası
deprem sigortası
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
5f74841919c9e18487c1b6be92b5d1b1@