Sakarya Üniversitesi tarafından uygulamaya koyulan “3+1” ve “7+1” programı kapsamında öğrencilerin çalışacakları kurumlar törenle belirlendi.
SAÜ Meslek Yüksekokulları tarafından uygulanan “3+1” ve Teknoloji Fakültesi tarafından uygulanan “7+1” öğretim modeli kapsamında öğrencilerin bu yıl çalışacakları kurumlar törenle belirlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak modelin tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uygulanan modelle ilgili bilgiler verdi.
Amaçlarının sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü hazırlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, bu yıl toplamda 2 bin 120 öğrencinin bin 412 firmaya yerleştirildiğini söyledi. Programı uygulamaya başladıklarından bu yana çok önemli mesafe aldıklarını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, modelin uygulanmasına katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen MÜSİAD Sakarya Şube başkanı Halit İnci, uygulanan bu modelle yıllarca konuşulan “üniversite sanayi işbirliği” kavramının içinin dolduğunu ve gerçeğe dönüştüğünü ifade etti. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul ise üniversite ve sanayi olarak Sakarya’yı geleceğe hazırlamak için gayret ettiklerini dile getirdi.
Törende konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerin bir yandan evrensel kaliteyi yakalamak ve bilimsel yayın yapmakla birlikte, bulundukları şehirle bütünleşerek şehrin gelişimine katkıda bulunmak durumunda olduklarını söyledi. Birçok konuda olduğu gibi üniversite- sanayi işbirliği anlamında da temel prensiplerinin “konuşmak değil eyleme geçmek” olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, evrensel rekabete açık ama aynı zamanda yerel değerlerle barışık bir üniversite olarak bundan sonra da bu tip projelere destek vereceklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Meslek Yüksek Okulları ve Teknoloji Fakültelerinin bu yıl 3+1 ve 7+1 modeli kapsamında çalışacakları firmalar ilan edildi.