SEDAŞ Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda İşletme Bakım Müdürlüğü Mühendisi Uğur Yılmaz tarafından verilen Aydınlatma Eğitimi semineri SEDAŞ personeli tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi. Seminerde teknik bilgileri aktaran Uğur Yılmaz, sodyum buharlı armatürlerin montajı ile ne tür problemlerin yaşandığını ve çözümünü deneylerle gösterirken, ısıl kesici, balast ile kondansatör ve ateşleyiciler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
SEDAŞ Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İl Müdürlükleri ile Gebze İlçe İşletme Müdürlükleri'nde bizzat işyerlerinin eğitim salonlarında verilen eğitime toplam mühendis ve teknisyen düzeyindeki 150 personelin katılımı sağlandı. Sahada armatürlerin montajı sırasında personelin yaşadığı teknik problemlerin çözümlenmesi ve yaşanan şikayetlerin nelerden kaynaklandığı deneylerle uygulama yapılarak, anlatıldı. Aydınlatma için kullanılan ve SEDAŞ tarafından satın alınan tüm malzemelerin garanti kapsamında olduğu ve aydınlatma malzemelerinin verimli bir şekilde kullanılması gerektiğine, ürünlerle ilgili şikayetlerin raporlanarak Genel Müdürlüğe gönderilmesi ve daha sonraki satın alma işlemlerinde referans alınacağına dikkat çekildi.
İl Müdürlükleri işyerlerinde gerçekleştirilen Aydınlatma Eğitim seminerlerine ait program, Eğitim ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Erkovan ve İşletme Bakım Müdürlüğü Mühendisi Uğur Yılmaz tarafından verilirken, eğitime katılanlar semineri büyük bir dikkatle dinlediler.
Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Erkovan; "Kurumun en önemli görevlerinden birisi de aydınlatma işi olup, vatandaşlarımız kurumumuzun performansını bu konudaki başarısı ile ölçüyorlar. Aydınlatma işi yapan ekiplerimiz bu nedenle çok önemli bir iş gerçekleştiriyorlar. Aydınlatma talebi kurumumuza gelen taleplerin içinde büyük bir yer tutuyor. 2007 yılında Şirketimiz 3 milyon 400 bin YTL aydınlatma yatırımı yaptı”dedi.
Elektrik Mühendisi Uğur Yılmaz, Aydınlatma eğitim seminerinde TEDAŞ’ın değişen kırsal kesim ve yol armatürlerindeki teknik şartlar ile bu konudaki Şartnamesi, civa buharlı ve sodyum buharlı lambaların avantaj ve dezavantajları, ışık verimleri, armatürlerin donanımları, ısıl kesicili balast ve zaman ayarlı ignitörün(ateşleyicinin) teknik yapısı ve çalışma sistemi, 50 Watt armatürlerle ilgili uygulama, aydınlatma devrelerinde güvenli çalışma, arızaların tespiti ve giderilmesi yöntemleri üzerinde dururken, armatürlerin çalışmasına dönük deneylerle uygulamadaki problemlerin nedenlerini, ayrıca enerji tasarrufuna katkı sağlayacak meridyen röleleri tanıtarak, sistemde kullanılması gerektiğini de açıkladı.
Aydınlatma çalışmaları sırasında personelin en çok karşılaştıkları sorunların tespitinin yapıldığı eğitim seminerinde, personelin aydınlatma konusundaki bakış açısına farklı bir boyut getirilmeye çalışılırken, sodyum buharlı lambaların verimli aydınlatma konusunda sağladığı ekonomik ve teknik avantajlar dile getirildi.