SEDAŞ'tan Çevre İçin Örnek Girişim

SEDAŞ’ta sağlıklı bir çevre ve daha güzel bir gelecek için hayata geçirilen kurumsal kampanya çerçevesinde atık piller özel kutularda biriktirilmeye başlandı.

“Her atık çöp değildir” anlayışı ile hareket ederek, evlerinde ve işyerlerinde oluşan atık pilleri çöp kutuları yerine ‘Atık Pil Kutuları’na atan SEDAŞ çalışanları, böylece çevreye karşı duyarlılıklarını bir kez daha gösteriyorlar.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile yapılan işbirliği kapsamında, SEDAŞ çalışanları atık pilleri evsel çöplerle bir araya getirmeden, İşletme Müdürlüklerine gönderilen atık pil kutularına atıyorlar.

Pil atıkları, içerdikleri cıva, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddelerle toprağı kirletiyor ve insan sağlığına zarar veriyor. Bilim adamları, bir kalem pilin 800.000 litre su veya 4 m3 (yaklaşık bir traktör römorku) kadar toprağı zehirlediğini belirtiyorlar.

Pilin içerisinde bulunan kimyasal maddeler, insan sağlığı üzerinde merkezi sinir sistemi, böbrek, karaciğer ve beyin dokularında tahribat, kanser ve sakat doğum gibi birçok olumsuz etkiye neden oluyor.

SEDAŞ, atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımına ve çevre temizliği ile çevre sağlığına katkı sağlıyor.

SEDAŞ'tan Çevre İçin Örnek Girişim
SEDAŞ'tan Çevre İçin Örnek Girişim
SEDAŞ'tan Çevre İçin Örnek Girişim
SEDAŞ'tan Çevre İçin Örnek Girişim
15 yıl önce
Tehlikeli Atık Taşıma ve Çevre TemizliğiTehlikeli Atık Taşıma ve Çevre Temizliği
Çevre DanışmanlığıÇevre Danışmanlığı
Çevre risk analizi hazırlanması
ofis için mobilya