SEDAŞ'tan SASKİ'ye nezaket ziyareti

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, SASKİ’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’i Makamında ziyaret etti. Yunus Bekircan, ziyaret sırasında, “Zaman zaman yaptığımız çalışmalarda, işbirliği ve dayanışma gerektiren hususlar oluyor. Bu nedenle, SASKİ ile SEDAŞ’ın işbirliği içinde olması gereken konularda, çözüm ve destek sağlayan SASKİ’nin başta Genel Müdürlüğü olmak üzere, tüm yönetici ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

SASKİ bilgilendirdi
SEDAŞ ve SASKİ üst düzey yöneticilerinin bir araya geldiği buluşmada, birimler karşılıklı olarak yaptıkları çalışmalardan söz ettiler. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Nehri üzerinde kurmayı planladıkları yeni hidroelektrik santrallerle yılda 155 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretmeyi planladıklarını belirterek, "Bugüne kadar boşa akan Sakarya Nehri\'nden elektrik enerjisi üretimine katkı sağlıyoruz” dedi. Keleş, Sapanca Gölü’nden şehre su transferini gerçekleştirecek Esentepe Kampüsü üzerinden Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ne ulaşacak Çelik İsale Hattı’nda çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıklarken, 2016 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz Akçay barajıyla Sakarya, 40 milyon metreküplük alternatif bir kaynağa kavuşmuş olacak. Sapanca Gölü\'nde de rahatlatmış olacağız. Ayrıca Sakarya Nehri\'nin, doğusunda kalan 10 bin dönümlük tarım arazisine, tarımsal sulama desteği vermek üzere, 11 mahallemizin tarımsal su ihtiyacını karşılayacak ve tarımsal üretime katkı sağlayacak sulama kanalı projemize de tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi. Keleş, kısa vadede çözüm amaçlı alternatif içmesuyu kaynağı için SASKİ’nin, Karasu, Kocaali, Taraklı ilçeleri ve Kuzuluk bölgesinde toplam 6 su kuyusu açtığını, yeni sondaj çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Keleş, Güney Atıksu Arıtma Tesisi projesi ile 100 kilometrelik, Geyve-Pamukova-Alifuatpaşa ortak Atıksu Arıtma Tesisinin yapımının devam ettiğini belirterek, bu proje ile de şehrimizin güneyi daha sağlam altyapıya ve daha temiz bir çevreye kavuşacak." ifadelerini kullandı.

SEDAŞ Proje ve yatırımlarını anlattı
SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, Sakarya’nın su dağıtımı, atıksu altyapısı için büyük bir çaba sarfeden SASKİ’yi tebrik ettiğini belirterek, “SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı hizmeti sunmayı amaçlayarak, bu doğrultuda 2011 yılından itibaren kamu dönemindeki yatırımlarını 4 katına yükseltti. SEDAŞ, günümüz teknolojisini de kullanarak, yatırımlarını şebeke ve tüketicilerin gereksinimlerine uygun olarak şebekedeki tesisleri ekonomik ömrünü de dikkate alarak yeniliyor. 2015 yılı sonuna kadar 360 milyon TL’lik yatırımı gerçekleştireceğiz. SEDAŞ, 2014 yılında da yatırımlarını % 100 oranında gerçekleştirecek. Kayıp kaçakla hiç durmadan mücadele ediyoruz. 10 Yıllık damga süresi dolan sayaçları ücretsiz olarak değiştiriyoruz. Elektrik dağıtım faaliyetinde, bakım ve onarım çalışmaları için 7/24 ekiplerimiz ile görev başındayız. Çağrı merkezi üzerinden gelen talepler, ihbarlar kayda alınıyor. Yapılan bakım planları ve çalışmaları, onarım çalışmalarına ait tüm bilgiler kayıt altına alınarak, gerekli raporlar alınıyor. Elde edilen bu veriler plan ve projelerimiz yapılırken değerlendiriliyor. Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) projemizle, elektrik şebekesinin dijital ortama taşınmasını, dijital ortamda Orta Gerilim (OG) şebeke modelinin oluşturulmasını sağlıyoruz. Son dönemde diğer dağıtım şirketlerinde de hızlanan akıllı şebeke uygulamalarını enerji sektöründe verimliliği artırmanın en önemli koşulu olarak görüyoruz. SEDAŞ akıllı şebeke uygulamasına 40 Milyon TL tutarındaki SCADA Projesi ile başladı. Gebze’deki SCADA kumanda merkezimizden, Sakarya’nın elektrik şebekesi de uzaktan izlenecek, operasyonel kesme ve açma işlemleri Gebzeden yapılabilecek. Akıllı şebeke için, SCADA (Gözetimli Kontrol ve Veri Akışı), DMS (Dağıtım Yönetim Sistemi), OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri) ile MDM (Sayaç Veri Yönetimi). Bu sistemlerin çalışabilmesi için RTU, röle, akıllı sayaç gibi tüm aktif saha cihazlarının haberleşebilmesi ve belli bir standartta olması şart. SEDAŞ bu sistemleri ayrıca tüm bu sistemlerin altyapı olarak kullandığı ve sağlıklı çalışmaları için vazgeçilmez olan coğrafi bilgi sistemlerini de akıllı şebeke uygulamalarının bir parçası olarak değerlendiriyor ve gerçekleştiriyor.” dedi. Bekircan, “40 Milyon TL yatırım bedelli SEDAŞ SCADA/DMS Projesi ile; Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki kullanıcılara daha kaliteli bir elektrik dağıtım hizmeti gerçekleştireceğiz. Ayrıca teknik kayıpların, olası arızaların ve enerji kesinti sürelerinin azalması söz konusu olacak.” dedi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, SEDAŞ’ın kurumsal iletişim çalışmalarını beğeni ile izlediklerini, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti ve SEDAŞ ile iyi bir diyalog sağladıklarını ve her zaman işbirliği için hazır olduklarını belirtti.

SEDAŞ'tan SASKİ'ye nezaket ziyareti
SEDAŞ'tan SASKİ'ye nezaket ziyareti
SEDAŞ'tan SASKİ'ye nezaket ziyareti
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
b6a15022bf58868ca6356a5a9566b379@