SEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda, ilgili departmanların yöneticileriyle, çalışan temsilcileri, ve işyeri sendika temsilcileri ile birlikte işyerlerinde daha güzel uygulamaların yaygınlaşması ve iş güvenliği kültürünün daha çok pekişmesini sağlayacak yeniliklere imza atıyor.
SEDAŞ “Tehlikeli Durum ve Ramak Kala Bildirim Sistemi’ni”, ucuz atlatılan, kazaya kılpayı kalan olayların bildirildiği, olası kazaların habercisi bir sistem olarak çalışanlarca yaygın bir şekilde kullanılması amacıyla, 40 Noktada “Tehlikeli Durum ve Ramak Kala Bildirim” kutularının montajını gerçekleştirdi. Tehlikeyi işaret eden kırmızı renkte boyanmış olan kutuların üzerinde “Tehlikeleri bildirelim kazaları birlikte önleyelim” “Zamanında müdahale hayat kurtarır. Harekete Geçin” mesajları yer alıyor.
İş yerlerinde montajları tamamlanan ve üzerlerinde bildirim formları da yer alan kırmızı renkli “Tehlikeli Durum ve Ramak Kala Bildirim” kutularının, çalışanlarca aktif olarak kullanılması, çalışma sahasında tehlike yaratan durumların çalışanlar tarafından görülerek bildirilmesine, ayrıca ramak kala yaşanan kaza olaylarının da bildirimine bu bildirim kutularının katkı sağlaması hedeflenirken, sorunlu kısımların tespit edilmesine yardımcı olacak önleyici sistemin bir parçası olarak kullanılması amaçlanıyor. Çalışanlar bildirimlerini gün içinde rastladıkları tehlikeli durum veya yaşadıkları ramak kala olayları iş bitiminde ilk iş amirleriyle formlara aktararak bildirirken, yine ilk iş amirleri tarafından e-maille paylaşımlarını sağlayabilecekler. Bildirim formlarında, iş kazası, ramak kala olay ve tehlike bildirimlerini, çalışanların öncelikle kendilerinin ve iş arkadaşlarının iş sağlığı ve güvenliklerini güvence altına almak üzere yaptıklarını unutmamaları hatırlatılıyor.
SEDAŞ’ın Teknik Eğitim Merkezini devreye alması, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine büyük ağırlık vermesi, saha çalışmalarının incelenmesi ve kontrolü, teknik eğitimlerle birlikte, iş güvenliği kişisel ve ekip malzemelerinde modern araçlarla çalışılması ve yenilik sağlanması, yanmaz kumaştan yapılan giysiler, enerjiye karşı uyarı cihazları, iş güvenliği kültüründe tehlikeli durum ve ramak kala olay bildiriminin önemi konusunda bilinçlendirmeye yönelik poster yarışması ve kurumsal iş sağlığı ve güvenliği filmlerinin çekilmesi, 3.şahıslardan alınan hizmetlere ilişkin şartnamelerin iş güvenliği hususlarının revize edilmesi, elektrik dağıtım tesislerinin yapımında kapalı sistem olarak metal muhafazalı modüler hücreler kullanılması, gelişen teknolojik imkanlarda izlenerek, pek çok yöntemle çalışanların iş kazası risklerini minimize etmek ve sıfır iş kazası hedefiyle örtüşen çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.