SEDER Yayın Kurulu Yazarlarını Bir Araya Getirdi

 Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER) Yayın Kurulu Başkanı Kadir Erdal, düzenledikleri Yazarlık Okulu'ndan sonra yazı yazanların sayısında büyük bir artış olduğunu, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

SEDER Yayın Kurulu ve yazarlar Sakarya Genç İşadamları Derneği'nde düzenlenen gecede bir araya geldi. SEDER Yayın Kurulu Başkanı Kadir Erdal, "Okumaya devam, yazmaya başlayalım" parolasıyla yola çıktıklarını, Mart 2008'de Yazarlık Okulu açtıklarını ve bu okula kalem erbabı olmak isteyen öğretim üyesi, öğretmen ve öğrencilerden 100'ü aşkın kişinin iştirak ettiğini kaydetti. Sızıntı ve Yağmur dergilerinin yıllardır ana heyetlerine katılan Prof. Dr. Arif Sarsılmaz, Doç. Dr. Hüseyin Özcan ve hikaye yazarı Recep Şükrü Güngör'ün okulda dersler verdiğini dile getiren Erdal; "Bu heyetin seçtiği, değerlendirdiği ve mutfağında pişirdiği yazılar öncelikle Sızıntı ve Yağmur edebiyat dergilerine yönlendirildi. Bu arada çeşitli yazılarda SEDER'in yayın organı Sandıkiçi Dergisi'nde değerlendirildi." dedi.

SEDER Yayın Kurulu'nun bazı prensiplere göre hareket ettiğini vurgulayan Erdal, edebiyatın toprağa, insan mayasına külçe halinde Yaratıcı tarafından yerleştirilmiş olan estetik, fikir ve maneviyat madenlerini alıp işleyen ve yine bizler için lezzete ve gıdalı besinlere dönüştüren söz kıvamları olduğunu dile getirdi.

Bir Cevherin İzini Sürmelidir Sanatçı

Erdal, edebiyat, kültür ve sanatın gayet sağlam bir akide ve kaynaktan beslenmediği taktirde susuzlukları yalancı damlalarla giderilmeye çalışılacağını, 'öte' ihtiyaçları aldatıcı söz, estetik ve sanatlara kurban edilmek zorunda kalınacağının altını çizerek şunları söyledi; "Sanatsal zevklere kurban edilmek istenen manevi değerlerin mahzun kalması karşısında kalem sahibi irkilmelidir. Gerçeğin içerisinde can gibi büyüyen bir cevherin izini sürmelidir sanatçı. Yazmak sabır gerektirir ve hiçbir yazma yeteneği işlenmeden ortaya çıkmaz. İster kendi çabasıyla, ister bu işin eğitimini alarak olsun, yüce bir Sanatkar'ın en güzel sanat eseri olan insan kendi cevherini işlemek, yantup parlatmak, değerlendirmek zorundadır. Yazar, yazdıkça ve okundukça, vitrine çıktıkça olgunlaşır çünkü. Benjamin Franklin 'Ölür ölmez unutulmak istemiyorsan ya okunmaya değer şeyler yaz, ya da yazılmaya değer şeyler yap." demiştir. Biz de 'Kabiliyetin var ve yazmıyorsan, nimetin şükrünü vermiyorsun' anlayışı içerisindeyiz."

SEDER yayın kurulu üyesi Recep Şükrü Güngör de yazarların dergide yetiştiğini belirterek, dergilerin bu konuda bir okul olduğunu kaydetti. Sosyal hizmetlere yönelik eserleriyle tanınan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ali Seyyar da sosyal hizmetlere yönelik yazıların değerlendirildiği dergilerin de bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Gecede, Yazarlık Okulu'na katılarak yazı ve şiirleri yayın kurulunda değerlendirilen yazarlara çeşitli hediyeler verildi.

14 yıl önce
Reklamcılık, Basın-Yayın Reklamcılık, Basın-Yayın
Yayın
adapazarı YAYIN evleri
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
9d8dbd9bce83f492e7f178e9522ab3de@