SGK İl Binası Dün Açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adapazarı'nda Türkiye'nin ilk Sosyal Güvenlik Kurumu binasının açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Çelik, personelden işine sahip çıkmasını isteyerek, "Kamuda çalışanlar mesaisi bitip evine gidince kafasını yastığa koyduğunda 'Ne olacak o iş?' diye dertlenmiyorsa, o heyecanı taşımıyorsa, Türkiye'yi çok ilerilere götürmek zor" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürlüğü binası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle hizmete açıldı. Adapazarı Hızırtepe Mahallesi'nde 17 Ağustos depreminden önce SSK Hastanesi olarak kullanılan binanın restore edilmesiyle oluşturulan SGK İl Binası'nın açılışına il protokolü de katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, böyle bir kurumun Sakarya'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Faruk Çelik ise, 5 milyon YTL'ye mal olan ve 10 bin metrekare alanda hizmet verecek kurumun Türkiye'deki ilk SGK binası olduğunu söyledi.
Türkiye'de yıllardır SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı'nın milyonlarca insana hizmet verdiğini belirten Çelik, zaman geçtikçe taleplerin değiştiğini, eskiyen mevzuat ve bozulan standartların yerine yenilerinin ikame edilmesi zorunluluğunun doğduğunu belirtti. Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin daha sağlıklı bir şekilde oluşması açısından Dünya'da bazı değişimler olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Bu değişimlere Türkiye'nin de ayak uydurması gerekiyor. Türkiye'de bu konuda adımlarını atmaya başladı ve öncelikle 3 kurumu bir araya getirerek tek çatı altında birleştirdik. SGK yeni ve son derece önemli bir kurum. Üzerinde bir şemsiye var. Bu şemsiye 70 milyon insanı gölgesine alan, kuşatan bir hak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasası önümüzdeki hafta meclisten geçince, 70 milyon vatandaşımız bu şemsiyenin altına girmiş olacak."

SGK'nın fiziki şartlarının iyileştirilmesinin önemine de değinen Çelik, bu nedenle merkezden sonra hızlı bir şekilde il müdürlerini atadıklarını belirtti.
<font face="verdana,geneva" size="2">T&uuml;rkiye'de yıllardır SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı'nın milyonlarca insana hizmet verdiğini belirten &Ccedil;elik, zaman ge&ccedil;tik&ccedil;e taleplerin değiştiğini, eskiyen mevzuat ve bozulan standartların yerine yenilerinin ikame edilmesi zorunluluğunun doğduğunu belirtti. <font color="#993300">S&uuml;rd&uuml;r&uuml;lebilir bir sosyal g&uuml;venlik sisteminin daha sağlıklı bir şekilde oluşması a&ccedil;ısından D&uuml;nya'da bazı değişimler olduğunu anlatan <strong>&Ccedil;elik, ş&ouml;yle konuştu:</strong></font> &quot;Bu değişimlere T&uuml;rkiye'nin de ayak uydurması gerekiyor. T&uuml;rkiye'de bu konuda adımlarını atmaya başladı ve &ouml;ncelikle 3 kurumu bir araya getirerek tek &ccedil;atı altında birleştirdik. SGK yeni ve son derece &ouml;nemli bir kurum. &Uuml;zerinde bir şemsiye var. Bu şemsiye 70 milyon insanı g&ouml;lgesine alan, kuşatan bir hak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasası &ouml;n&uuml;m&uuml;zdeki hafta meclisten ge&ccedil;ince, 70 milyon vatandaşımız bu şemsiyenin altına girmiş olacak.&quot;<br /><br /><strong>SGK'nın fiziki şartlarının iyileştirilmesinin &ouml;nemine de değinen &Ccedil;elik,</strong> bu nedenle merkezden sonra hızlı bir şekilde il m&uuml;d&uuml;rlerini atadıklarını belirtti. </font>
Konuşmasında, personelden işine sahip çıkmasını isteyen Çelik, şöyle konuştu: "Dertli ve problemli vatandaş huzurunuza geldiğinde, onun derdiyle dertlenmeyen bir bakış açısını ne olur burada sergilemeyin. Buraya gelenler ömrünü, yıllarını, alın terini bu topraklar için, millet için akıtmıştır ve beni emekli edin diye talepte bulunacaktır. Ya onu hep beraber aylarca kapıda bekleteceğiz ya da çağdaş, medeni bir ülkeye yakışır bir şekilde '10-15 gün sonra gel ilk maaşını al' diyeceğiz. Bunun için Ankara düzeyinde bizim de yapmamız gerekenler var. Bazı projeleri de yaptık. Örneğin 4,5 milyon SSK emeklisi artık sağlık karnesi ile uğraşmıyor, geçici iş göremezlik ödeneğini artık vatandaşımız PTT Bank şubelerinden istediği zaman alabiliyor."

Şimdi önlerinde emeklilik süreci olduğunu anlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal güvenlikte yaşanan diğer sorunlar var. Bunları bir bir çözmemiz gerekiyor. Vatandaş doğduğuna da, yaşadığına da, bu bayrak altında yaşadığına da sevinmeli, övünç duymalı. Yoksa vatandaşı canından bezdiren bürokratik işlemler, bugün git yarın gel anlayışları çok yaşandı. Artık bunlara son deme zamanı geldi, geçiyor. Vurarak kırarak değil, gönül alarak ama mesaimizi bu kurumu, dolayısıyla devleti yüceltmek uğruna harcayarak bu sorunları çözeriz. Kamu için çalışanlar saat 5'te eve gidince, kafasını yastığa koyduğunda rahatsızlık duymuyor, ne olacak o iş, keşke onu çözebilseydim diye o heyecanı taşımıyorsa, Türkiye'yi çok çok ilerilere götürmek zor. El birliği yapmamız gerekiyor.
Temizlik elemanından il müdürüne, bakanından başbakanına kadar seferber olmalıyız. Zamanı geldi, geçiyor."
<font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>Konuşmasında, personelden işine sahip &ccedil;ıkmasını isteyen &Ccedil;elik, ş&ouml;yle konuştu:</strong> &quot;Dertli ve problemli vatandaş huzurunuza geldiğinde, onun derdiyle dertlenmeyen bir bakış a&ccedil;ısını ne olur burada sergilemeyin. Buraya gelenler &ouml;mr&uuml;n&uuml;, yıllarını, alın terini bu topraklar i&ccedil;in, millet i&ccedil;in akıtmıştır ve beni emekli edin diye talepte bulunacaktır. Ya onu hep beraber aylarca kapıda bekleteceğiz ya da &ccedil;ağdaş, medeni bir &uuml;lkeye yakışır bir şekilde<font color="#993300"><strong> '10-15 g&uuml;n sonra gel ilk maaşını al'</strong></font> diyeceğiz. Bunun i&ccedil;in Ankara d&uuml;zeyinde bizim de yapmamız gerekenler var. Bazı projeleri de yaptık. &Ouml;rneğin 4,5 milyon SSK emeklisi artık sağlık karnesi ile uğraşmıyor, ge&ccedil;ici iş g&ouml;remezlik &ouml;deneğini artık vatandaşımız PTT Bank şubelerinden istediği zaman alabiliyor.&quot;<br /><br /><strong>Şimdi &ouml;nlerinde emeklilik s&uuml;reci olduğunu anlatan &Ccedil;elik, s&ouml;zlerine ş&ouml;yle devam etti:</strong> <font color="#993300">&quot;Sosyal g&uuml;venlikte yaşanan diğer sorunlar var. Bunları bir bir &ccedil;&ouml;zmemiz gerekiyor. Vatandaş doğduğuna da, yaşadığına da, bu bayrak altında yaşadığına da sevinmeli, &ouml;v&uuml;n&ccedil; duymalı. </font>Yoksa vatandaşı canından bezdiren b&uuml;rokratik işlemler, bug&uuml;n git yarın gel anlayışları &ccedil;ok yaşandı. Artık bunlara son deme zamanı geldi, <font color="#993300">ge&ccedil;iyor. Vurarak kırarak değil, g&ouml;n&uuml;l alarak ama mesaimizi bu kurumu, dolayısıyla devleti y&uuml;celtmek uğruna harcayarak bu sorunları &ccedil;&ouml;zeriz.</font> Kamu i&ccedil;in &ccedil;alışanlar saat 5'te eve gidince, kafasını yastığa koyduğunda rahatsızlık duymuyor, ne olacak o iş, keşke onu &ccedil;&ouml;zebilseydim diye o heyecanı taşımıyorsa, T&uuml;rkiye'yi &ccedil;ok &ccedil;ok ilerilere g&ouml;t&uuml;rmek zor. El birliği yapmamız gerekiyor. </font></font><font size="2"><font face="verdana,geneva"><font color="#993300">Temizlik elemanından il m&uuml;d&uuml;r&uuml;ne, bakanından başbakanına kadar seferber olmalıyız. Zamanı geldi, ge&ccedil;iyor.&quot; </font></font></font>



SGK'nın kendisi gibi sorunlarının da büyük olduğunu belirten Çelik
, kurumun 2007'de 56 katrilyon gelirine karşılık 82 katrilyon gideri olduğunu şöyle anlattı: "26 katrilyon açık var. Primlerden 44 katrilyon kesinti yapılıyor. Yalnız emekli maaşlarına ödenen 52 katrilyon. Sağlık ne olacak? Vatandaşın ilaç ihtiyacı var. Bu derece önemli olan SGK'nın sorunları bir başka boyut daha arz ediyor. Yapılandırmaları çıktıktan sonra genel olarak alacaklarımız 20 katrilyon. Hizmeti düzgün vereceğiz ama bu çarkın sağlıklı dönmesi için alacaklarımızı da tahsil etmemiz gerekiyor."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından SGK İl Binası'nın açılışını gerçekleştirerek kurumu gezdi.
<font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong><br /><br /><br />SGK'nın kendisi gibi sorunlarının da b&uuml;y&uuml;k olduğunu belirten &Ccedil;elik</strong>, kurumun 2007'de<strong> 56 katrilyon gelirine </strong>karşılık<strong> 82 katrilyon gideri olduğunu</strong> ş&ouml;yle anlattı: &quot;26 katrilyon a&ccedil;ık var. Primlerden 44 katrilyon kesinti yapılıyor. Yalnız emekli maaşlarına &ouml;denen 52 katrilyon. Sağlık ne olacak? Vatandaşın ila&ccedil; ihtiyacı var. Bu derece &ouml;nemli olan SGK'nın sorunları bir başka boyut daha arz ediyor. Yapılandırmaları &ccedil;ıktıktan sonra genel olarak alacaklarımız 20 katrilyon. Hizmeti d&uuml;zg&uuml;n vereceğiz ama bu &ccedil;arkın sağlıklı d&ouml;nmesi i&ccedil;in alacaklarımızı da tahsil etmemiz gerekiyor.&quot;<br /><br /><strong>Bakan &Ccedil;elik</strong>, konuşmasının ardından <strong>SGK İl Binası'nın a&ccedil;ılışını</strong> ger&ccedil;ekleştirerek kurumu gezdi. </font></font>
16 yıl önce
atso yönetim binası
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
5549d70eeae5851da3f79317376c7216@