Sigarayı Bırakarak Koleksiyon Yaptı

Sakarya'da bir kişi sigarayı bırakarak buraya harcadığı para ile 700'ü fotoğraf makinesi olmak üzere 1200 parçalık koleksiyon yaptı.

Asıl mesleği metalurji mühendisi olan Baki Tamer Selçuk(42), 20 yıl boyunca günde 2 paket sigara içiyordu. İçtiği sigaraya bu günün parasıyla 10 YTL ödüyordu. Kendine emanet edilen bedene kötülük yaptığı düşüncesi ve komşunun sigara yüzünden akciğer kanseri olduğu gerçeği ile 10 yıl önce birden sigarayı bıraktı. Sigaradan yaptığı tasarrufla fotoğraf makinesi ve aparatları almaya başladı. Selçuk, paha biçilemeyen 130 yıllık parçanın da bulunduğu koleksiyonun yüzde 70'nin sigaradan tasarruf sağladığı parayla oluşturdu.

 

Sigaraya Harcadığım Parayı Koleksiyon Yapmak İçin Kullandım

Sigarayı birden bırakmasına kimsenin inanmadığını, ancak iradesini kullanarak ve koleksiyon hobisini sürdürerek 'illet' tabir ettiği sigaradan kurtulduğunu belirten Selçuk, "Her gün iki paket sigara içiyordum. Bu durumdan rahatsızdım ama bırakamıyordum. Sürekli, sigara içerek kendime kötülük yaptığımı düşünüyordum. Komşumuzda sigara yüzünden akciğer kanseri olunca sigarayı birden bıraktım ve 10 yıldır ağzıma bile sürmedim. Sigaraya harcadığım parayı bu kez koleksiyon yapmak için kullandım. Koleksiyonumun yüzde 70'ini sigaradan yaptığım tasarruftan oluşturdum. Fotoğraf makinelerinin çoğunu sigaraya harcadığım parayla aldım" dedi.

 

<font face="arial,helvetica,sans-serif"><font size="2"><strong>Sigaraya Harcadığım Parayı&nbsp;Koleksiyon Yapmak İ&ccedil;in Kullandım</strong> </font></font><p><font face="Arial"><font size="2"><font face="arial,helvetica,sans-serif">Sigarayı birden bırakmasına kimsenin inanmadığını, ancak iradesini kullanarak ve koleksiyon hobisini s&uuml;rd&uuml;rerek 'illet' tabir ettiği sigaradan kurtulduğunu belirten Sel&ccedil;uk, <font color="#333399">&quot;Her g&uuml;n iki paket sigara i&ccedil;iyordum. Bu durumdan rahatsızdım ama bırakamıyordum. S&uuml;rekli, sigara i&ccedil;erek kendime k&ouml;t&uuml;l&uuml;k yaptığımı d&uuml;ş&uuml;n&uuml;yordum. Komşumuzda sigara y&uuml;z&uuml;nden akciğer kanseri olunca sigarayı birden bıraktım ve 10 yıldır ağzıma bile s&uuml;rmedim. Sigaraya harcadığım parayı bu kez koleksiyon yapmak i&ccedil;in kullandım. Koleksiyonumun y&uuml;zde 70'ini sigaradan yaptığım tasarruftan oluşturdum. Fotoğraf makinelerinin &ccedil;oğunu sigaraya harcadığım parayla aldım&quot;</font> dedi.<br /></font><br /></font></font></p><p>&nbsp;</p>
Fotoğraf Makinası Tamir Ederken Koleksiyon Yapmaya Karar Verdim

Metalurji mühendisi olmasına rağmen hiç mühendislik yapmadığını, yine kendi imkanları ile öğrendiği fotoğraf makinesi ve aparatları tamirciliği yaptığını dile getiren Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fotoğraf makinesi tamir ederken böyle bir koleksiyon yapmaya karar verdim. Bit pazarları, müzayedeler, çarşı pazar, antikacılar ve dükkana tamir için gelen makinaları satın alarak bu günkü koleksiyonu yaptım. Koleksiyonum içinde 1876 yılında yapılan ayaklı Fransız yapımı körüklü bir fotoğraf makinesi de var. Bunun yanında sanayi de yapılmış 60 yıllık Türk yapımı 'Cevizli' marka bir fotoğraf makinesi de koleksiyonumun içinde yer alıyor. Koleksiyonum 700'ü çeşitli marka fotoğraf makinesi ve 500'ü de aparatlardan oluşuyor."

Fotoğraf Müzesi Kurmaya Çalışıyorum

Sakarya'da Bilim Sanat Merkezi'nde bir Fotoğraf Müzesi kurma çalışması olduğunu belirten Selçuk, merkezde şu anda 140 parçanın sergilendiğini ve öğrencilerin koleksiyonu ilgiyle gezdiğini, müzenin kurulmasıyla tüm koleksiyonunu bu müzede sergileyeceğini sözlerine ekledi.

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi'nde açılan fotoğraf müzesi, bütün fotoğraf severler tarafından Pazar günleri hariç her gün gezilebiliyor.

<strong><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Fotoğraf Makinası Tamir Ederken Koleksiyon Yapmaya Karar Verdim<br /></font></strong><p><font face="arial,helvetica,sans-serif"><font size="2">Metalurji m&uuml;hendisi olmasına rağmen hi&ccedil; m&uuml;hendislik yapmadığını, yine kendi imkanları ile &ouml;ğrendiği fotoğraf makinesi ve aparatları tamirciliği yaptığını dile getiren <font color="#333399">Sel&ccedil;uk, s&ouml;zlerini ş&ouml;yle s&uuml;rd&uuml;rd&uuml;:</font> &quot;Fotoğraf makinesi tamir ederken b&ouml;yle bir koleksiyon yapmaya karar verdim. Bit pazarları, m&uuml;zayedeler, &ccedil;arşı pazar, antikacılar ve d&uuml;kkana tamir i&ccedil;in gelen makinaları satın alarak bu g&uuml;nk&uuml; koleksiyonu yaptım. Koleksiyonum i&ccedil;inde 1876 yılında yapılan ayaklı Fransız yapımı k&ouml;r&uuml;kl&uuml; bir fotoğraf makinesi de var. Bunun yanında sanayi de yapılmış 60 yıllık T&uuml;rk yapımı 'Cevizli' marka bir fotoğraf makinesi de koleksiyonumun i&ccedil;inde yer alıyor. Koleksiyonum 700'&uuml; &ccedil;eşitli marka fotoğraf makinesi ve 500'&uuml; de aparatlardan oluşuyor.&quot; <br /></font><br /><strong><font size="2">Fotoğraf M&uuml;zesi Kurmaya &Ccedil;alışıyorum</font></strong></font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Sakarya'da Bilim Sanat Merkezi'nde bir Fotoğraf M&uuml;zesi kurma &ccedil;alışması olduğunu belirten Sel&ccedil;uk, merkezde şu anda 140 par&ccedil;anın sergilendiğini ve &ouml;ğrencilerin koleksiyonu ilgiyle gezdiğini, m&uuml;zenin kurulmasıyla t&uuml;m koleksiyonunu bu m&uuml;zede sergileyeceğini s&ouml;zlerine ekledi. </font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi'nde a&ccedil;ılan fotoğraf m&uuml;zesi, b&uuml;t&uuml;n fotoğraf severler tarafından Pazar g&uuml;nleri hari&ccedil; her g&uuml;n gezilebiliyor.<br /></font></p>
16 yıl önce
Sigarayı bırakma terapisi
sigarayı bırakmak mümkün!
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
ce77cc6f102981434a89e262e6174c60@