"Sincan-Çayırhan-İstanbul" demiryolu projesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Bolu, Sakarya ve Kocaeli İlleri sınırları içerisinde yapılması planlanan “Sincan-Çayırhan-İstanbul Demiryolu Ankara Kocaeli Kesimi” projesi ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporu, Bakanlıkça oluşturulan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliğinin 12. Maddesi gereğince incelenip değerlendirilerek nihai olarak kabul edildi.

20 Şubat 2013 tarihinde AKM’de yapılan bir toplantı ile projeyi Sakaryalılara anlatan firma yetkilileri projenin ÇED raporunu tamamlayarak Bakanlığa sundu. Bakanlık ise hazırlanan ÇED raporu üzerindeki inceleme ve değerlendirmesini tamamladı.

AKM’de yapılan toplantıda konuşan Projenin ÇED Raporunu hazırlayan MGS firmasının Çevre Mühendisi Özgür Özkan Ankara İstanbul arası bir buçuk saate indirecek olan Hızlı Tren projesinde sadece 2 istasyon olacağını ve bunlardan birinin Sakarya Merkezde Karakamış’ın kuzeyinde olacağını söylemişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Bolu, Sakarya ve Kocaeli illeri ile ilçeleri idari sınırları içinde planlanan “Sincan-Çayırhan-İstanbul Demiryolu Projesi Ankara-Kocaeli kesimi Ankara ili Sincan, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan ilçeleri, Bolu ili Mudurnu ilçesi, Sakarya ili Akyazı, Erenler, Adapazarı ve Serdivan ilçeleri ile Kocaeli ili İzmit ilçesinden geçecek.

Söz konusu projenin 1. Ve 2. Kesimi arasında TCDD İşletmesi tarafından projelendirilen Adapazarı İstanbul Kuzey geçişi de yer alıyor. Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş güzergahı, İzmit’ten İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakasını bağlayacak olan 3. Köprü çıkışına kadar devam edecek. 3. Köprü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilirken, demiryolu için de bir koridor bırakılacak.

ÇED Raporunu incelemek isteyenler

Firma tarafından hazırlanarak bakanlığa sunulan söz konusu rapor nihai kabul edilerek, inceleme değerlendirme süreci sona erdi. Komisyonca nihai edilen ÇED Raporunun, ÇED Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince 10 iş günü süresince halkın görüş ve önerilerini almak üzere görüşe açıldı.

Bu kapsamda, Çevresel Etki Değerlendirme Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, 10 iş günü içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüşlerini ulaştırabilecekler.
"Sincan-Çayırhan-İstanbul" demiryolu projesi
10 yıl önce
İnşaat projesi çizimi
daire projesi
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
5fa17b8a1bf8261258aef0249d2b72a4@