Siz Aile Hekiminizi Seçtiniz mi?

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, 4 Ocak tarihinde başlayan Aile Hekimliği ile ilgili bazı sorunların olduğunu ifade ederek, bunları en kısa zamanda çözeceklerini kaydetti.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Aile Hekimliği ile ilgili bilgiler verdi. Vali Atak, Aile Hekimliği'nin 4 Ocak tarihinde Sakarya'da uygulamaya başladığını belirterek, “Aile hekimliğinin başlatılmasının asıl amacı birinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, birey ihtiyaçları doğrultusunda koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilmesi, kişisel sağlık kayıtlarının tutulması ve bu hizmetlere eşit erişimin sağlanmasıdır. Aile hekiminin görevi ise kişiye yönelik sağlık hizmetleriyle, birinci basamak teşhis tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini yaş, cinsiyet ve hastalık gözetmeksizin her bireye kapsamlı olarak belirli bir mekanda vermektir. İlk başlarda bazı sorunlar olmuştur. Ama bu sorunlar en kısa zamanda çözülecektir. Yaşanan sıkıntıları ve aksaklıkları hep beraber el birliği ile çözmek için mücadele edeceğiz. Aile hekimimiz en az 1000 kişi en fazla 4000 kişiye bakacaktır. İlimizde 245 bölgede Aile Hekimleri 3 bin 300 kişiye bakacaktır. Vatandaşlarımız birinci basamak hizmetlerini aile hekimlerinden alacaklardır. Aile hekimleri vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çaba sarf edeceklerdir. Aile hekimlerimizin yanın da aile sağlığı memurları da bulunacaktır. Bunlar ilk etapta kamu binalarında hizmet vereceklerdir. Daha sonra hekimler merkez de temiz, ferah ve ulaşımı kolay olan yerlere sağlık merkezlerini açabilecekler” dedi.
Kendi Aile Hekimini Sen Seç

Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş ise uygulama kapsamında 3 bin 300 kişilik 245 grup belirlediklerini belirterek, “Vatandaşımıza 'hür iradenle kendi aile hekimini seç' diyelim istedik. Bunu yaparken de bağlı oldukları ilçenin idari sınırlarını göz ününde bulundurduk. İl içinde hiçbir sınırlama olmadan kişiler dilediği aile hekimini seçebilir. Bakanlık herkesin kendine uygun aile hekimini seçmesi için 6 aylık süre tanındı. Bizim kimi hangi aile hekimine yazdığımız önemli değil. Kişilerin tercih ettiği aile hekimleri önemlidir” diye konuştu.
<font size="2"><font face="Arial"><strong><font color="#000000">Kendi Aile Hekimini Sen Se&ccedil;</font></strong><br /><br />Sağlık İl M&uuml;d&uuml;r&uuml; Hasan Bektaş ise uygulama kapsamında 3 bin 300 kişilik 245 grup belirlediklerini belirterek, <font color="#333399">&ldquo;Vatandaşımıza 'h&uuml;r iradenle kendi aile hekimini se&ccedil;' diyelim istedik. Bunu yaparken de bağlı oldukları il&ccedil;enin idari sınırlarını g&ouml;z &uuml;n&uuml;nde bulundurduk. İl i&ccedil;inde hi&ccedil;bir sınırlama olmadan kişiler dilediği aile hekimini se&ccedil;ebilir. Bakanlık herkesin kendine uygun aile hekimini se&ccedil;mesi i&ccedil;in 6 aylık s&uuml;re tanındı. Bizim kimi hangi aile hekimine yazdığımız &ouml;nemli değil. Kişilerin tercih ettiği aile hekimleri &ouml;nemlidir&rdquo; </font>diye konuştu.</font></font>
Elimizde Yeterli Bina Yok

Bakanlığın belirlediği kriterler dışında aile hekimlerin kiralayacağı binalar konusunda herhangi bir yönlendirmelerinin olmadığını belirten Bektaş, “Bakanlık kamu binalarının bulunmadığı bölgelerde aile hekimlerine vatandaşların kolay ulaşabileceği, bizim de yüz akımız olacak, temiz ferah ve güzel mekanlarda hizmet vermelerinin önünü açtı. Kamu olarak elimizde yeterli bina yok. Aile hekimlerinin hizmet vereceği binayı belirlemesinde vatandaşın kolay ulaşabileceği bölge mi, Bakanlığın istediği fiziki şartlara haiz midir, buna bakıyoruz. Aile hekimine sadece alacağı ücreti veriyoruz. O yerin kirası ve her türlü cari gideri aile hekiminin kendine ait” diye konuştu.

Bektaş, sağlık ocaklarında, acil servislerde ve ambulanslarda görevli doktorların aile hekimliğine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, acil servislerdeki hizmetlerin aksamadan sürdürüldüğünü kaydetti.
<font size="2"><font face="Arial"><strong><font color="#000000">Elimizde Yeterli Bina Yok</font></strong><br /><br />Bakanlığın belirlediği kriterler dışında aile hekimlerin kiralayacağı binalar konusunda herhangi bir y&ouml;nlendirmelerinin olmadığını belirten Bektaş,<font color="#333399"> &ldquo;Bakanlık kamu binalarının bulunmadığı b&ouml;lgelerde aile hekimlerine vatandaşların kolay ulaşabileceği, bizim de y&uuml;z akımız olacak, temiz ferah ve g&uuml;zel mekanlarda hizmet vermelerinin &ouml;n&uuml;n&uuml; a&ccedil;tı. Kamu olarak elimizde yeterli bina yok. Aile hekimlerinin hizmet vereceği binayı belirlemesinde vatandaşın kolay ulaşabileceği b&ouml;lge mi, Bakanlığın istediği fiziki şartlara haiz midir, buna bakıyoruz. Aile hekimine sadece alacağı &uuml;creti veriyoruz. O yerin kirası ve her t&uuml;rl&uuml; cari gideri aile hekiminin kendine ait&rdquo;</font> diye konuştu.<br /><br />Bektaş, sağlık ocaklarında, acil servislerde ve ambulanslarda g&ouml;revli doktorların aile hekimliğine b&uuml;y&uuml;k ilgi g&ouml;sterdiğini belirterek, acil servislerdeki hizmetlerin aksamadan s&uuml;rd&uuml;r&uuml;ld&uuml;ğ&uuml;n&uuml; kaydetti.</font></font>
14 yıl önce
Almanca aile birleşimi
aile şirketlerinde kurumsallaşma
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
0abf13a5df150ad4a0f061beae88ddbd@