Tamer Selçuk

Tamer SELÇUK, İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun. Fotoğrafa gönül verdiğinden fotoğraf makinesi tamirciliği yapıyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Sakarya'da mesleğini bırakarak fotoğraf makinesi tamirciliğine başlayan metalürji mühendisi Tamer Selçuk, 1876 yılından bugüne kadar yapılan 2 bin fotoğraf makinesini toplayarak koleksiyon oluşturdu.

282 ESER SERGİLENİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve fotoğrafa gönül verdiğinden dolayı yılardır Sakarya’da fotoğraf makinesi tamirciliği yapan SAGÜAD üyesi Tamer Selçuk; Dünya’da üç kişide, Türkiye’de ise sadece kendisinde bulunan ve 20 yıllık çalışması olan “Fotoğraf Makineleri Koleksiyonu”nu sergiye döndürdü.

Toplamda 2 bin parçalık koleksiyonu bulunan ve ikinci sergisini Alışveriş Merkezi’nde açarak, burada koleksiyonunun 282 parçasına yer veren Tamer Selçuk; 1876 yılından bu güne kadar her döneme ait örneklerin bulunuyor. Törende konuşan Tamer Selçuk; elinde bulunan 2 bin parçalık fotoğraf makinesi koleksiyonunun Adapazarı’nda müze yapılarak, sergilenmesini istedi.

ÜNLÜ MODELLER

Atölye makinelerine (large format) örnek, 1876 model Fransız yapımı dünyada tek olan bir ahşap makine. 1900’lü yılların başında yaşamış olan ünlü Alman gazeteci Alfons Paquet'in gazetecilik ve yazarlık yıllarında kullandığı makine. Tamer Selçuk'un kendi atölyesinde hobi amaçlı yaptığı stero makine. Çok sınırlı sayıda üretilmiş Zenith, Canon, Kodak, Porst, Voigtlander gibi markaların 1980 olimpiyatları için özel üretilmiş serileri ve birçok özel üretim makine. Soğuk savaş döneminde ajanların kullanmış oldukları Minox, Kiev, Zenit Foto Sniper gibi modelleri bulunuyor.

<p><font face="verdana,geneva" size="2">Toplamda 2 bin par&ccedil;alık koleksiyonu bulunan ve ikinci sergisini Alışveriş Merkezi&rsquo;nde a&ccedil;arak, burada koleksiyonunun 282 par&ccedil;asına yer veren Tamer Sel&ccedil;uk; 1876 yılından bu g&uuml;ne kadar her d&ouml;neme ait &ouml;rneklerin bulunuyor. T&ouml;rende konuşan Tamer Sel&ccedil;uk; elinde bulunan 2 bin par&ccedil;alık fotoğraf makinesi koleksiyonunun Adapazarı&rsquo;nda m&uuml;ze yapılarak, sergilenmesini istedi.</font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2"><strong>&Uuml;NL&Uuml; MODELLER</strong></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">At&ouml;lye makinelerine (large format) &ouml;rnek, 1876 model Fransız yapımı d&uuml;nyada tek olan bir ahşap makine. 1900&rsquo;l&uuml; yılların başında yaşamış olan &uuml;nl&uuml; Alman gazeteci Alfons Paquet'in gazetecilik ve yazarlık yıllarında kullandığı makine. Tamer Sel&ccedil;uk'un kendi at&ouml;lyesinde hobi ama&ccedil;lı yaptığı stero makine. &Ccedil;ok sınırlı sayıda &uuml;retilmiş Zenith, Canon, Kodak, Porst, Voigtlander gibi markaların 1980 olimpiyatları i&ccedil;in &ouml;zel &uuml;retilmiş serileri ve bir&ccedil;ok &ouml;zel &uuml;retim makine. Soğuk savaş d&ouml;neminde ajanların kullanmış oldukları Minox, Kiev, Zenit Foto Sniper gibi modelleri bulunuyor. </font></p>
14 yıl önce
tamer ek muf elektrik ürünleri