Tarım İl Müdürlüğü'nden Uyarı

Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, mısır ekiminin başladığı bugünlerde çiftçilerin ekim yaparken kurallara uyması gerektiğini söyledi.

Çakar,
"İlimiz tarımında önemli bir yeri bulunan ve Türkiye üretiminin beşte birinin karşılandığı mısırın ekiminin yapılmaya başlandığı bu günlerde, çiftçilerimizin kaliteli ve bol ürün alabilmeleri için, iyi bir toprak işleme, kaliteli tohum kullanma, toprak tahliline dayalı bilinçli bir gübreleme yanında hastalıklar, zararlılar ve yabancı otlarla da mücadele yapmaları gerekmektedir" dedi.
Mısırda bazen ikinci ekilişi zorunlu kılan ve önemli ekonomik kayıplara yol açan tel kurdu, danaburnu, bozkurt, mısır kurdu gibi toprak altı zararlılarının bertaraf edilmesi için kullanılan tohumun mutlaka ruhsatlı tohum ilaçlarından birisi ile ilaçlanması gerektiğini belirten Çakar, "Çıkış yapan mısırlarda da mısır maymuncuğu denen haşere önemli zararlara sebep olduğu için ilaçlı mücadele yapılması şart. Ayrıca çiftçilerimiz, mısırın gelişmesine engel olan yabancı otlara karşı çapalama yapmak suretiyle ya da ruhsatlı tarım ilaçları ile mücadele etmelidir. Çiftçilerimizin bu ve diğer tarımsal konularda daha geniş bilgi almak için, Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri kendi menfaatlerinedir. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde bulunan tüm teknik elamanlarımız ekim, ilaçlama ve benzeri tarımsal faaliyetlerde çiftçilerimizle beraber tarlasında, serasında, ahırında hizmetlerini sürdürmektedir" diye konuştu.
<font face="verdana,geneva"><font size="2">Mısırda bazen ikinci ekilişi zorunlu kılan ve &ouml;nemli ekonomik kayıplara yol a&ccedil;an tel kurdu, danaburnu, bozkurt, mısır kurdu gibi toprak altı zararlılarının bertaraf edilmesi i&ccedil;in kullanılan tohumun mutlaka ruhsatlı tohum ila&ccedil;larından birisi ile ila&ccedil;lanması gerektiğini belirten<strong> &Ccedil;akar,</strong> &quot;<font color="#ff0000">&Ccedil;ıkış yapan mısırlarda da mısır maymuncuğu denen haşere &ouml;nemli zararlara sebep olduğu i&ccedil;in ila&ccedil;lı m&uuml;cadele yapılması şart. </font><font color="#ff0000">Ayrıca &ccedil;ift&ccedil;ilerimiz, mısırın gelişmesine engel olan yabancı otlara karşı &ccedil;apalama yapmak suretiyle ya da ruhsatlı tarım ila&ccedil;ları ile m&uuml;cadele etmelidir.</font> <font color="#333333">&Ccedil;ift&ccedil;ilerimizin bu ve diğer tarımsal konularda daha geniş bilgi almak i&ccedil;in, Tarım M&uuml;d&uuml;rl&uuml;klerine m&uuml;racaat etmeleri kendi menfaatlerinedir. İl ve İl&ccedil;e M&uuml;d&uuml;rl&uuml;klerimizde bulunan t&uuml;m teknik elamanlarımız ekim, ila&ccedil;lama ve benzeri tarımsal faaliyetlerde &ccedil;ift&ccedil;ilerimizle beraber tarlasında, serasında, ahırında hizmetlerini s&uuml;rd&uuml;rmektedir&quot;</font> diye konuştu.</font><br /></font>
16 yıl önce
Tarım, Ziraat, Zahirecilik ve Hayvancılık Tarım, Ziraat, Zahirecilik ve Hayvancılık
Zirai Aletler & Tarım ve Hayvancılık MakinalarıZirai Aletler & Tarım ve Hayvancılık Makinaları
İkaz ve uyarı levhaları
tarım ürünleri dolu sigortası
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
047c6506c217ed06c6fbf2d3cb0bfea6@