Tarımda Reçete Devri

Sakarya Tarım İl Müdürlüğü, bitki koruma ürünlerinin reçeteli satılması konusunda ziraat mühendislerine yönelik bir kurs düzenledi.

Sakarya Tarım İl Müdürlüğünde yapılan eğitim toplantısına 60 kursiyer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, ''Bilinçsiz kullanılan kimyasallar, toprak ve bitki üzerinde olumsuz etkiler bırakır. D
olayısıyla insan sağlığı açısından son derece önemlidir'' dedi.

Geleneksel İlaçlama Yöntemleri Terkedilmeli

Çakar, ayrıca sağlıklı ürünler elde edilmesi ve doğanın korunması için geleneksel ilaçlama yöntemlerinin terk edilip, uzmanların önerdiği ve kalıntı bırakmayan ilaçlara yönelmenin bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, ''Bilinçsiz kullanılan kimyasallar toprak ve bitki üzerinde olumsuz etkiler bırakıyor, dolayısıyla insan sağlığı ve çevre açısından büyük tehlike oluşturuyor. 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi planlanan yönetmelik gereği zirai ilaç kullanacak çiftçilerin, yetkilendirilmiş teknik personelin reçetelendireceği ilaçları kullanmaları gerekiyor.'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 01 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan "Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satış, Satış Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı" gereği, Bakanlıktan Reçete Yazma Belgesi almayan kişiler bitki koruma ürün reçetesi yazamayacaklar.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
4513abaf46999005121d13f2dd95411d@