Taş Mektep filminin yönetmeni Sakarya'daydı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Sinema Günleri söyleşisinde konuşan, “Taş Mektep” filminin yönetmeni Altan Dönmez, “Sinema, perdeden izleyiciye duygu aktarımıdır. Bu şartlarda biz elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hikayenin de bu duygu aktarımında önemli bir etkisi oldu. Filmimizi izleyiciye çok iyi yansıttık” dedi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında film gösterimi ve söyleşi programı gerçekleştirildi. Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan Kayseri Lisesi öğrencilerinin hikayesinin anlatıldığı, “Taş Mektep”, AKM’de sanatseverlerle buluştu. Filmin yönetmeni Altan Dönmez, sinema gösteriminin ardından gerçekleştirilen söyleşide film hakkındaki düşüncelerini paylaştı.
“Taş Mektep” filmi gösteriminin ardından Altan Dönmez, projenin nasıl hayata geçtiğini ve çekim sırasında yaşanılanları anlattı. Katılımcıların sorularını da cevaplayan Dönmez, “Filme yansıyanlar Kurtuluş Savaşı’nın çok ufak bir kısmı. Böyle yüzlerce hikaye var. Biz 100 kilometrelik cephenin 100 metresini anlatabildik. Düşmanlığı korkular yaratır. Taş Mektep'in amaçlarından biri de Türkiye’deki renkliliğini anlatabilmektir. Bu film yapılmak zorundaydı. 2009’dan beri gündemdeydi, eğer yapılmasaydı rafa kalkacaktı. Bizler, bu hikayeyi hatırlamayacaktık. Sette olan sette kalır. O sette neler yaşadığımızı çalışma arkadaşlarım iyi biliyorlar. Sinema, perdeden izleyiciye duygu aktarımıdır. Bu şartlarda biz elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hikayenin de bu duygu aktarımında önemli bir etkisi oldu. Filmimizi izleyiciye çok iyi yansıttık. Film ile ilgili sinema eleştirmenlerinin olumsuz yazıları oldu ama ben hiçbir projemde asla profesyonelleri baz alarak iş yapmam. Profesyonellere iş yapmıyorum, izleyiciye iş yapıyorum. Herkese katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

<div><font face="arial, helvetica, sans-serif" size="2">&ldquo;Taş Mektep&rdquo; filmi g&ouml;steriminin ardından Altan D&ouml;nmez, projenin nasıl hayata ge&ccedil;tiğini ve &ccedil;ekim sırasında yaşanılanları anlattı. Katılımcıların sorularını da cevaplayan D&ouml;nmez, &ldquo;Filme yansıyanlar Kurtuluş Savaşı&rsquo;nın &ccedil;ok ufak bir kısmı. B&ouml;yle y&uuml;zlerce hikaye var. Biz 100 kilometrelik cephenin 100 metresini anlatabildik. D&uuml;şmanlığı korkular yaratır. Taş Mektep'in ama&ccedil;larından biri de T&uuml;rkiye&rsquo;deki renkliliğini anlatabilmektir. Bu film yapılmak zorundaydı. 2009&rsquo;dan beri g&uuml;ndemdeydi, eğer yapılmasaydı rafa kalkacaktı. Bizler, bu hikayeyi hatırlamayacaktık. Sette olan sette kalır. O sette neler yaşadığımızı &ccedil;alışma arkadaşlarım iyi biliyorlar. Sinema, perdeden izleyiciye duygu aktarımıdır. Bu şartlarda biz elimizden gelenin en iyisini yaptık. Hikayenin de bu duygu aktarımında &ouml;nemli bir etkisi oldu. Filmimizi izleyiciye &ccedil;ok iyi yansıttık. Film ile ilgili sinema eleştirmenlerinin olumsuz yazıları oldu ama ben hi&ccedil;bir projemde asla profesyonelleri baz alarak iş yapmam. Profesyonellere iş yapmıyorum, izleyiciye iş yapıyorum. Herkese katılımlarından dolayı &ccedil;ok teşekk&uuml;r ediyorum&rdquo; ifadelerini kullandı.</font></div><div><font face="arial, helvetica, sans-serif" size="2"><br /></font></div>
Taş Mektep filminin yönetmeni Sakarya'daydı
Taş Mektep filminin yönetmeni Sakarya'daydı
11 yıl önce
Sakarya Yazıcı Satış Servis
Sakarya lise kitapları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
1f606bc023976181aad3cf7a33ec6432@