Tornayla Şekillenen Hayatlar

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “Tornayla Şekillenen Hayatlar” başlıklı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı konuşmacı olarak katıldı.

Nitelikli eleman sayısı her geçen gün azalıyor

Çalışacak nitelikli eleman sayısının her geçen gün azaldığını belirten Paslı, “Gençlerimiz imalat sektöründe çalışmak istemiyor. Bu mesleğin eğitimini alan öğrenciler de başka sektörlerde çalışmak istiyorlar. Yakın gelecekte rekabetçi olduğumuz otomotiv, otomotiv yan sanayi, hayvancılık gibi iş kollarındaki rekabet üstünlüğünü bu sorundan dolayı kaybedebileceğimizi düşünüyoruz. Çiftçilik, tezgâhtarlık, bilgisayar operatörlüğü gibi meslek dalları da buna örnek verilebilir” dedi.

Endüstri 4 projesi halen devam etmekte

1923 yılından itibaren tornacılıkla ilgili de gelişmelerin yaşandığını ifade eden Paslı, “Dünyada 17’nci sıradayız. Bu şuan için kötü bir sıralama değil. Fakat biz bunu daha yukarıya çıkarmalıyız ki ilerleyen zamanlarda diğer ülkeler bizi geride bırakmasın” diye konuştu.

Endüstri 4.0’ın geleneksel sanayiyi bilgisayarlaştırma yönünden teşvik etme ve ileri teknolojiyle donatılma projesi olarak tanımlayan Paslı, “Bu projeye 2010 yılında başladık ve halen projenin üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu meslekte ilerlemeyi düşünen arkadaşlar internet üzerinden gelişmeleri takip edebilirler” ifadelerini kullandı.

Yalçın Paslı’ya program sonunda katılımlarından dolayı çiçek ve hediye takdim edildi.
Tornayla Şekillenen Hayatlar
Tornayla Şekillenen Hayatlar
7 yıl önce
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
8a85da4f59587724bbf3d728eb2c70b3@