Korona Virüs salgını nedeniyle gerekli tedbirleri alarak üretime başlayan Toyota Otomotiv Sanayi A.Ş., üretim ve ihracat hedeflerini artırmak için İŞKUR üzerinden 800 kişilik ilave istihdam sağlayacak.
Bu amaçla, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. arasında kayıtlı ve nitelikli işgücünün desteklenmesi için kısa süreli adaptasyon ve sertifika eğitimleri düzenlenmesine ilişkin protokol imzalandı.
İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların yararlanacağı projeyle, kaynak, montaj ve boya işçiliği mesleklerinde olmak üzere toplam 800 kişinin eğitim alarak fabrikada istihdam edilmesi sağlanacaktır. Ayrıca, kurs programına katılım sağlayan sözleşmeli işçilerin 6 aylık çalışma sonrasında uygun görülmesi halinde firmada kadrolu çalışan olma imkânına da sahip olabilecekleri belirtildi.
800 İSTİHDAM
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Başkanı ve CEO’su Toshihiko KUDO “Ülkemiz ve dünyamız genelinde zor koşullarla mücadele ettiğimiz bu günlerde de Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. olarak istikrarlı üretimimizi sürdürerek Ülkemize ve Sakarya’mıza katkı sağlamaya devam etmekteyiz. Bu doğrultuda, salgın nedeniyle gerekli tedbirleri alarak üretime başlanılmıştır. Üretim ve ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek amacıyla 2020 yılı içerisinde yaklaşık ilave 800 kişilik bir istihdam sağlamayı hedeflemekteyiz” ifadesinde bulundu.
Ayrıca, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Başkanı ve CEO’su Toshihiko KUDO, İŞKUR’a destekleri dolayısıyla teşekkürlerini de bildirdi.
BAŞVURU
Mesleki eğitim kursuna katılmak isteyen iş arayanların; bay, en az lise mezunu, Sakarya’ da ikamet ediyor olması ve askerliğini tamamlamış ya da en az 6 ay tecilli olması şartlarını taşımaları gerekmektedir. Bu şartları taşıyan iş arayanlar, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’ ye veya Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapabilecektir.
TEŞVİKLERDEN YARARLANIN
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise Toyota'nın 800 kişilik ilave işçi alma taleplerinin memnuniyet verici olduğunu kaydederek; "İŞKUR, Korona virüs salgının görülmesi ile birlikte istihdamın Kısa Çalışma Ödeneği ile korunması için olağanüstü bir gayret göstererek, işveren başvurularının tamamı kabul edilmiş ve ödemelerin zamanında çalışanlara yetiştirilmesi sağlanmıştır. Özellikle 15 Mayıs-2020 tarihinden sonrasında işverenlerimizin Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının çok azaldığını, bunun yanında Kısa Çalışması devam eden işverenlerimizin de bu tarihten sonra üretime ve işe başlama gerekçesi ile Kısa Çalışma Ödeneklerinin iptallerini talep ettiklerini memnuniyetle gözlemlemekteyiz. Dolayısıyla, Kısa Çalışmaya ilişkin gelen iptal taleplerinden 01 Haziran 2020 tarihinden sonraki normalleşme süreciyle bunun daha fazla artacağı anlaşılmaktadır.”
Kaya, İŞKUR’un istihdam teşvik programlarının devam ettiğini hatırlatarak, 01 Haziran 2020 tarihi sonrasındaki normalle sürecinde istihdamını artıracak işverenleri istihdam teşviklerden yararlanmaya davet etti. Bilindiği üzere, işverenler İŞKUR işbaşı eğitim programları ile yeni işe alımlarda alacakları işçilerin 3 aydan 6 aya kadar ücretlerinin kurum tarafından ödenmesi teşvikinden yararlandığını dile getirdi.