Turizmin Ölü Mevsiminde Bile Büyük İlgi Görüyor

Tarihi Osmanlı evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Sakarya'nın Taraklı ilçesi, kültür turizminin ölü mevsimi kabul edilen aylarda bile büyük ilgi görüyor. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkahraman, Taraklı'ya olan ilginin giderek arttığını söyledi.

Özkahraman, Adapazarı'na gelen yerli ve yabancı turistlerin Taraklı'yı görmeden gitmediğini söyledi. İnternetten Taraklı evlerinin fotoğraflarını görenlerin de ilçeyi görmek için geldiklerini vurgulayan Özkahraman şunları kaydetti: "Taraklı bozulmamış tarihi dokusunu koruyabilen ender yerleşim bölgelerinden biri. 100'e yakın tescil edilmiş ev ve yapı var. Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel eserleri Taraklı ilçesinde bulunuyor. Bu yönüyle Taraklı kültür turizminde öne çıkmaya başladı. İlçedeki tarihi dokuya her geçen gün büyük bir ilgi söz konusu. Kültür turizmi için ölü sezon olarak kabul edilen haziran, temmuz ve ağustos aylarında bile Taraklı evleri ilgi görüyor. Tarihi evleri ve diğer yapıları gören hayranlığını gizleyemiyor. Taraklı'ya gelen huzur buluyor, adeta geçmişe yolculuk yapıyor."

ALTTAN ISITMALI 490 YILLIK CAMİ

Osmanlı Sadrazamları'ndan Yunus Paşa tarafından 1517 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Kurşunlu Cami'nin de ziyaretçilerin en çok uğradığı yer olduğunu vurgulayan Özkahraman, bu güne kadar onlarca deprem gören caminin hala dimdik ayakta durduğunu belirtti.

490 yıllık caminin mimari özelliklerinin de dikkat çektiğini anlatan Özkahraman şu bilgileri verdi: "Cami ilginç mimari özelliği ile dikkat çekiyor. Mimar Sinan yapıya taş bloklar yerleştirirken taşın ortalarını oyup demir çubuk yerleştirdikten sonra üzerine harçtan çok eritilmiş kurşun döktürmüş. Cami bu sebeple sağlamlığı ile ender eserlerden biri. Ayrıca yanında bulunan hamamdan döşenen tesisatla cami alttan ısıtılmış. Taraklı, Osmanlı topraklarına ilk katılan ve tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan bir yer. İlçedeki cami ve evler eşsiz mimariye sahip. İnsanlar bu güzelliği görünce hayran kalıyorlar."

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkahraman, Taraklı'ya gelen insanların konaklaması, ilçede daha uzun süre ile kalabilmeleri için tesis çalışmalarının sürdüğünü, otelcilik sektörünün bu yerin değerini anladığını sözlerine ekledi.

<p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>ALTTAN ISITMALI 490 YILLIK CAMİ</strong> </font></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2"></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Osmanlı Sadrazamları'ndan Yunus Paşa tarafından 1517 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan Kurşunlu Cami'nin de ziyaret&ccedil;ilerin en &ccedil;ok uğradığı yer olduğunu vurgulayan &Ouml;zkahraman, bu g&uuml;ne kadar onlarca deprem g&ouml;ren caminin hala dimdik ayakta durduğunu belirtti. </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">490 yıllık caminin mimari &ouml;zelliklerinin de dikkat &ccedil;ektiğini anlatan &Ouml;zkahraman şu bilgileri verdi: <font color="#cc0000">&quot;Cami ilgin&ccedil; mimari &ouml;zelliği ile dikkat &ccedil;ekiyor. Mimar Sinan yapıya taş bloklar yerleştirirken taşın ortalarını oyup demir &ccedil;ubuk yerleştirdikten sonra &uuml;zerine har&ccedil;tan &ccedil;ok eritilmiş kurşun d&ouml;kt&uuml;rm&uuml;ş. Cami bu sebeple sağlamlığı ile ender eserlerden biri. Ayrıca yanında bulunan hamamdan d&ouml;şenen tesisatla cami alttan ısıtılmış. Taraklı, Osmanlı topraklarına ilk katılan ve tarihi İpek Yolu &uuml;zerinde bulunan bir yer. İl&ccedil;edeki cami ve evler eşsiz mimariye sahip. İnsanlar bu g&uuml;zelliği g&ouml;r&uuml;nce hayran kalıyorlar.&quot;</font> </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2"></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Taraklı Belediye Başkanı Tacettin &Ouml;zkahraman, Taraklı'ya gelen insanların konaklaması, il&ccedil;ede daha uzun s&uuml;re ile kalabilmeleri i&ccedil;in tesis &ccedil;alışmalarının s&uuml;rd&uuml;ğ&uuml;n&uuml;, otelcilik sekt&ouml;r&uuml;n&uuml;n bu yerin değerini anladığını s&ouml;zlerine ekledi.</font></p>
Turizmin Ölü Mevsiminde Bile Büyük İlgi Görüyor
Turizmin Ölü Mevsiminde Bile Büyük İlgi Görüyor
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
25855c00e6949e740563e5ca39870800@