Türk-İş'ten Sakarya'ya İlköğretim Okulu

Türk-İş tarafından Sakarya'da yaptırılacak olan ilköğretim okulunun protokolü, düzenlenen törenle Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından imzalandı.

Türk-iş olarak ikinci okulu Sakarya'da yaptırmanın heyecanı içinde olduklarını belirten Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, hayatında hiç bir zaman şimdi ki kadar mutlu olmadığını belirtti.

Sakarya Valiliği önderliğinde başlatılan okul yaptırma kampanyasına bir destek de Türk-İş'ten geldi. Türk-İş tarafından Adapazarı Şeker Mahallesi'nde yaptırılacak 2 katlı 16 derslikli okulun yapım protokolü için Demiryol-İş Sendikası'nda tören düzenlendi. Sendika üyelerinin büyük ilgi gösterdiği törene Vali Hüseyin Atak, Türk-İş Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, il genelindeki prefabrike okulların kalıcı binalara dönüştürülmesi çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti. Vali Atak da, "Asrın felaketinden sonra eğitim kurumlarımız büyük oranda hasar gördü. Depremden etkilenen 66 okulun kalıcı binalara kavuşması için önemli çalışmalar başlatıldı. 25 okulumuz hala geçici binalarda eğitimlerini sürdürüyor. Bu okulların kalıcı binalara taşınması için Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008 ödeneği yüzde 40 artılmıştır. Türkiye'nin en büyük sivil toplum teşkilatı olan Türk-İş'in yaptığı bu bağış bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Türk-İş Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ise, ilimizin çok sevilen, sayılan bir kişisidir, hemşehrimizdir. İşçi kardeşlerimizin oluşturduğu Türk-İş'in ilimize 16 derslikli okul yaptırması bizi çok duygulandırdı. Bundan dolayı başta Türk-İş Genel Başkanı'na, mali sekreterimize ve sendika üyelerine şükran ve teşekkürlerimi sunarım. Eğitime yapılan yardımlar sürecek ve 2 yıl içinde eğitimdeki tüm eksiklikler sona erecek. Sakarya eğitimde hak ettiği yeri alacak" dedi.

Ergün Atalay da, "Ben 30 yıldır sözleşmeler imzalıyorum, merasimlere ve programlara katılıyorum. Şu anda karşınızda mutlu olduğum kadar hiç mutlu olmadım. İnanın 54 yaşındayım böyle bir şey yaşamadım. 1968'de demiryollarına girerken, işçi olacağım diye o okula, fabrikaya girdim. Bizim doktor, öğretmen olma şansımız yoktu. Bu emanet dünyada benim de güzergahım buydu. Aklımdan geçmeyen, birisine eline kalem verse utanacağım sıkılacağım tüm imkanları Allah bana verdi.
Türkiye'de özellikle Türk lafı olan iki üç tane kurum bulamazsınız. Türk lafı olan bir kurum var o da Türk İş Konfederasyonu'dur. Depremden önce ben Demiryol-İş'in şube başkanıyım. Depremde burası yıkıldı. Deprem olmasaydı, inanın ben Demiyol İş'in genel başkanlığına aday olmazdım. O zaman genel başkan olmasaydım bu binayı yapamayacağımı biliyordum. Sayın valim, ülkem ve vilayetim benim için çok önemli. Bu ülkede inançlı, eğitimli ve ehli insanları bir araya getirirseniz, inanın bu ülkeyi uçurursunuz. Her zaman bu faktörlerden biri eksik kaldı. Yapılan bu okulun parasını işçi kardeşlerimizin aidatları karşılayacak. Türk-İş daha önce Samsun'da bir okul yaptırdı, bu Türk-İş'in ikinci okulu olacak" dedi.

Ardından Türk-İş İlköğretim Okulu'nun protokolü, Vali Hüseyin Atak ve Demiryol İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından imzalandı.
Türk-İş'ten Sakarya'ya İlköğretim Okulu
Türk-İş'ten Sakarya'ya İlköğretim Okulu
16 yıl önce
Lexmark Fotokopi Sakarya
sakarya masör
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
81425bb9b97f5dabba0f6ca89aae3e4d@