Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında ‘Türkçe Yaz Okulu’ için anlaşma imzalandı.
Anlaşma kapsamında Yunus Emre Enstitüsü, son 4 yıldır geleneksel olarak yaptığı “Türkçe Yaz Okulu” uygulaması kapsamında bu yıl da Sakarya Üniversitesi’ne uluslararası misafir öğrenci gönderecek. Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi ve Uygulama Merkezi’nin (TÖMER) ev sahipliği yapacağı ‘Türkçe Yaz Okulu’, 24 Temmuz - 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.
Yaz Okulu süresince 11 farklı ülkedeki merkezlerde Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenen öğrenciler, Türkçeyi ve Türk kültürünü yerinde öğrenmek ve görmek için bir aylığına Sakarya’da misafir olacaklar. Misafir öğrenciler, bu süreçte Türkçe öğrenmenin yanı sıra Sakarya ve Sakarya’ya yakın bölgeler başta olmak üzere Türkiye’nin önemli yerlerine kültürel geziler yapacaklar.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunus Emre Enstitüsü’nün yayın organı olan Türkçenin Sesi Radyosu’nun tırı Sakarya’ya gelerek Türkçe Yaz Okulu’nun sonunda bir program yapacak. Sakarya’daki programın tamamlanmasından sonra, yaz okulundaki öğrenciler diğer üniversitelerdeki yaz okulu öğrencilerinin de katılacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Türkçe Bayramı’na katılacaklar.
11 farklı ülkeden gelecek kültür elçisi misafir öğrencileri Sakarya’da memnuniyetle ağırlayacaklarını belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Valiliğimiz, Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin de destekleriyle Türkçe öğretimin yanı sıra kültürümüzü de tanıtma görevini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Protokol anlaşması için Yunus Emre Enstitisü’nden gelen heyet, Türkçe Yaz Okulu için 4 yıldır desteklerinden dolayı SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür etti, Heyet, Rektör Elmas’a ve Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur’a Geleneksel Türk zeka ve strateji oyunu olan ‘mangala’ hediye ettiler.
Türkçenin öğretimini ve Türk kültürünün tanıtımını, devletin resmi kontrolüyle dünyaya yaymak misyonuyla kurulan Yunus Emre Enstitüsü, dünyadaki 40’tan fazla ülkede kültür merkezleri aracılığıyla çalışmalarda bulunuyor.