"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"

Bangladeş’te yaşayan Arakanlı mülteciler, İHH’ya gönderdikleri mektupta, açlıktan ölümlerle karşı karşıya olduklarını Türkiye halkının yardımını beklediklerini belirttiler. İHH, Arakanlı Mülteciler için yeni bir yardım çalışması başlattı. Yardımlar en kısa sürede mültecilere ulaşacak. Bu yardımlarla mültecilere pirinç başta olmak üzere gıda maddeleri alınacak.

Myanmar'daki cunta askeri yönetimin baskıları sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı mülteciler, Bangladeş'e sığınıyorlar. Bangladeş'in Cox's Bazaar şehrinde bulunan Teknaf kampında yaşayan 12 bin Arakanlı mülteci açlıktan ölümlerle karşı karşıya.

Naf Nehrinin kıyısında bataklık alan üzerine hasırdan yapılan baraka kulübelerde yaşamlarını sürdüren mültecilerin yiyecekleri tükenmiş durumda.

Tüm dünyada yaşanan gıda fiyatları Bangladeş'te de iki katına çıktı. Pahalılık sebebiyle hiçbir şey alamayan mülteciler, Türkiye'den yardım istediler.

Mülteciler, İHH İnsani Yardım Vakfı'na gönderdikleri mektupta "Yağ, soğan, et, sebze istemiyoruz. Sadece pirinç istiyoruz. Biz çocuklarımızın hayatını kurtarmak istiyoruz" şeklinde feryat ettiler. 

7 bin çocuğun olduğu kampta okul ve hastane yok. Kamplar yarı bataklık bir arazi üzerine kurulmuş. Özellikle Muson yağmurları başladığı zaman mülteciler, büyük sıkıntı yaşıyor.  Hiçbir geçim kaynakları olmayan mülteciler, nehirden tuttukları balıklarla ve çevreden topladıkları otlarla, yapraklarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bazı çocuklar da topladıkları yaprakları satarak ailelerinin geçimine katkıda bulunmaya çalışıyor. Tabi satabilirse...

<p><font face="verdana,geneva" size="2">T&uuml;m d&uuml;nyada yaşanan gıda fiyatları Bangladeş'te de iki katına &ccedil;ıktı. Pahalılık sebebiyle hi&ccedil;bir şey alamayan m&uuml;lteciler, T&uuml;rkiye'den yardım istediler. </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">M&uuml;lteciler, İHH İnsani Yardım Vakfı'na g&ouml;nderdikleri mektupta <font color="#cc0000">&quot;Yağ, soğan, et, sebze istemiyoruz. Sadece pirin&ccedil; istiyoruz. Biz &ccedil;ocuklarımızın hayatını kurtarmak istiyoruz&quot; </font>şeklinde feryat ettiler.&nbsp; </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">7 bin &ccedil;ocuğun olduğu kampta okul ve hastane yok. Kamplar yarı bataklık bir arazi &uuml;zerine kurulmuş. &Ouml;zellikle Muson yağmurları başladığı zaman m&uuml;lteciler, b&uuml;y&uuml;k sıkıntı yaşıyor.&nbsp; Hi&ccedil;bir ge&ccedil;im kaynakları olmayan m&uuml;lteciler, nehirden tuttukları balıklarla ve &ccedil;evreden topladıkları otlarla, yapraklarla hayatlarını s&uuml;rd&uuml;rmeye &ccedil;alışıyor. </font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><font color="#cc0000">Bazı &ccedil;ocuklar da topladıkları yaprakları satarak ailelerinin ge&ccedil;imine katkıda bulunmaya &ccedil;alışıyor. Tabi satabilirse...</font></font></font></p>

Talihsiz kadın çocuklarıyla birlikte bir haftadır aç

Myanmar-Bangladeş sınırını dört kızı ve bir oğlu ile birlikte geçerek kampa gelen Nur Ayaşa (30), çocuklarıyla birlikte bir haftadır açlık çektiklerini söyledi. Kocası Myanmar’da ölen Ayaşa, sadaka toplayarak geçimlerini sağlamaya çalıştığını, bir haftadır devam eden şiddetli yağmurdan dolayı sadaka da toplayamadığını, eğer bir şeyler bulmazsa çocuklarının açlıktan öleceğini söyledi.

Diğer Mülteciler de çatıları sağlam olmayan kulübelerde yaşadıklarını, şiddetli yağmur ya da şiddetli rüzgâr sırasında çatılarının su akıttığını ve içeriye rüzgâr girdiğini söyledi. Mülteciler, özellikle çocukların şiddetli yağmur ve rüzgâr sebebiyle sıtma, ishal, zatürree ve odema gibi hastalıklara maruz kaldıklarını dile getirdiler.

<p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>Talihsiz kadın &ccedil;ocuklarıyla birlikte bir haftadır a&ccedil;</strong> </font></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Myanmar-Bangladeş sınırını d&ouml;rt kızı ve bir oğlu ile birlikte ge&ccedil;erek kampa gelen Nur Ayaşa (30), &ccedil;ocuklarıyla birlikte bir haftadır a&ccedil;lık &ccedil;ektiklerini s&ouml;yledi. Kocası Myanmar&rsquo;da &ouml;len Ayaşa, sadaka toplayarak ge&ccedil;imlerini sağlamaya &ccedil;alıştığını, bir haftadır devam eden şiddetli yağmurdan dolayı sadaka da toplayamadığını, eğer bir şeyler bulmazsa &ccedil;ocuklarının a&ccedil;lıktan &ouml;leceğini s&ouml;yledi. </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Diğer M&uuml;lteciler de &ccedil;atıları sağlam olmayan kul&uuml;belerde yaşadıklarını, şiddetli yağmur ya da şiddetli r&uuml;zg&acirc;r sırasında &ccedil;atılarının su akıttığını ve i&ccedil;eriye r&uuml;zg&acirc;r girdiğini s&ouml;yledi. M&uuml;lteciler, &ouml;zellikle &ccedil;ocukların şiddetli yağmur ve r&uuml;zg&acirc;r sebebiyle sıtma, ishal, zat&uuml;rree ve odema gibi hastalıklara maruz kaldıklarını dile getirdiler.</font></p>

Birleşmiş Milletler (BM) mülteci statüsünde kabul etmediği için yardım yapmıyor. Bu kampın yanı sıra Kutupalong kampında kalan Arakanlı mülteciler de açlık ve sağlık sorunu yaşıyor.

İHH yaralarını saracak

Mültecilere belli periyotlarla yardım götüren İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgeden gelen olumsuz haberler üzerine yeni bir yardım çalışması başlattı. Yardımlar, en kısa sürede mültecilere ulaştırılacak.

Arakanlıların yarısı mülteci

Bangladeş-Myanmar sınırında kuzey güney doğrultusunda uzanan 50.000 km2’lik bir alanı kaplayan Arakan, Myanmar’ın sınırları içerisinde bulunan bir bölge olarak biliniyor. Arakan’da yaklaşık 5 milyon Müslüman var. Ancak bu sayının yaklaşık yarısı, Myanmar dışındaki ülkelerde çok ağır koşullarda mülteci statüleri dahi olmaksızın yaşam mücadelesi veriyor. Müslüman nüfusunun çoğunluğu oluşturmasına rağmen, Myanmar’daki cunta yönetiminin baskıcı politikaları ve uluslararası toplumun bölgedeki Müslümanları görmezden gelmesi sonucunda, Arakanlı Müslümanların varlığı hiçe sayılıyor, sorunları görmezden geliniyor.

<p><font face="verdana,geneva" size="2">Birleşmiş Milletler (BM) m&uuml;lteci stat&uuml;s&uuml;nde kabul etmediği i&ccedil;in yardım yapmıyor. Bu kampın yanı sıra Kutupalong kampında kalan Arakanlı m&uuml;lteciler de a&ccedil;lık ve sağlık sorunu yaşıyor. </font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>İHH yaralarını saracak</strong> </font></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">M&uuml;ltecilere belli periyotlarla yardım g&ouml;t&uuml;ren İHH İnsani Yardım Vakfı, b&ouml;lgeden gelen olumsuz haberler &uuml;zerine yeni bir yardım &ccedil;alışması başlattı. Yardımlar, en kısa s&uuml;rede m&uuml;ltecilere ulaştırılacak. </font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>Arakanlıların yarısı m&uuml;lteci</strong> </font></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Bangladeş-Myanmar sınırında kuzey g&uuml;ney doğrultusunda uzanan 50.000 km2&rsquo;lik bir alanı kaplayan Arakan, Myanmar&rsquo;ın sınırları i&ccedil;erisinde bulunan bir b&ouml;lge olarak biliniyor. Arakan&rsquo;da yaklaşık 5 milyon M&uuml;sl&uuml;man var. Ancak bu sayının yaklaşık yarısı, Myanmar dışındaki &uuml;lkelerde &ccedil;ok ağır koşullarda m&uuml;lteci stat&uuml;leri dahi olmaksızın yaşam m&uuml;cadelesi veriyor. M&uuml;sl&uuml;man n&uuml;fusunun &ccedil;oğunluğu oluşturmasına rağmen, Myanmar&rsquo;daki cunta y&ouml;netiminin baskıcı politikaları ve uluslararası toplumun b&ouml;lgedeki M&uuml;sl&uuml;manları g&ouml;rmezden gelmesi sonucunda, Arakanlı M&uuml;sl&uuml;manların varlığı hi&ccedil;e sayılıyor, sorunları g&ouml;rmezden geliniyor.</font></p>
"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"
"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"
"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"
"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"
"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"
"Türkiye'den Yardım İstiyoruz"
16 yıl önce
İlk yardım eğitimi
Türkiye ulaşım