Sakarya Üniversitesi’nin de organizatörleri arasında bulunduğu Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi (IJCIEF) 1-3 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.
İslam Ekonomisi ve Finansı alanının Türkiye’deki öncü kurumlarından olan Sakarya Üniversitesi ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin bu alandaki birikimlerini birleştirerek düzenledikleri ve 3 gün sürecek olan kongre, İstanbul’da Titanic Hotel’de gerçekleştirilecek.
Sakarya Üniversitesi, Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi’ni (ICISEF) 21-23 Ekim 2015 tarihlerinde 20 farklı ülkeden katılımcılarla 110’dan fazla İngilizce, Türkçe ve Arapça fazla bildiri ile düzenlemişti. Bir diğer başarılı kongreyi 11-13 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı (IIEFC) adıyla gerçekleştirmişti.
IJCIEF Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan, İslam Ekonomisi ve Finansı alanının sadece İslam ülkelerinde değil tüm dünyada artan bir ilgiyle karşılandığını belirterek, “İslami finansal hizmetlere yönelen bu artan ilginin temelinde İslami finansın konvansiyonel finanstan çok hızlı gelişiyor olması gerçeği yatmaktadır. İslami hassasiyete sahip yatırım fonlarının ulaştığı büyüklük giderek artmaktadır. İslami finansa yönelik bu ilgi İslam Ekonomisi ve Finansı alanında çalışan araştırmacı ve profesyonellerin üzerine İslami finans, yatırım ve iş yöntemlerinin geliştirilmesi yönünde baskı ve sorumluluk yüklemektedir” dedi.
İSEFAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaya ise IJCIEF’in tüm dünyadan araştırmacı ve akademisyenlerin yanında sektör ve iş dünyasının profesyonellerinin İslam Ekonomisi ve Finansı üzerine bildirilerini sunacakları bir platform oluşturmayı amaçladığını söyledi. Kaya, “IJCIEF sektör ile akademi arasındaki bağı güçlendirecek ve Türkiye’nin İslam Ekonomisi ve Finansı alanında bir marka haline gelmesine katkı sunacaktır” dedi.
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresine 200’den fazla akademisyenin yanında çok sayıda sektör temsilcisinin katılması ve üç farklı dilde 100’den fazla bildiri sunulması beklenmektedir.